Столичното 19-то СУ си отдъхва: Агресивният третокласник си отива!

МОН намериизход на кризата – детето отива в друго школо
26 яну 2017 17:45,
76
Столичното 19-то СУ си отдъхва: Агресивният третокласник си отива!
Снимка: flickr

Министерство на образованието се намеси и сложи край на кризата в столичното 19 СУ "Елин Пелин", където в началото на тази седмица родители отказаха да пуснат децата си в клас заради агресивен ученик.

По-рано днес напрежението ескалира, след като учителите обявиха, че ще излязат на ефективен протест, ако до края на учебния срок държавните институции не им помогнат да решат проблема с агресивното поведение на третокласника.

Още по темата

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките.

Педагози споделиха, че те непрекъснато са удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарката.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, обявиха, че са предприели действия.

В крайна сметка от МОН взе нещата в свои ръце и след разговори между тях и представители на Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, е взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие.

То ще бъде преместено в училище с ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му, пише "Труд".

От идния понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен, защото от една седмица съучениците на проблемното дете учеха в сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
64
 
! Отговори
Локи преди 7 години
Така ще прехвърлят проблема на следващото училище. Закона не струва.Искаме отмяната му.Учителите не трябва да са заложници на експериментите на хора не стъпвали в училище!
19
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах "детето" третокласник на колко е? Да рита и да бие учителите...
18
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"То ще бъде преместено в училище с ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му"Осигурете на учителите необходимите ресурси- дървено-възпитателни и каишо-спомагателни.
17
0
 
54
 
! Отговори
Крайно време беше! преди 7 години
Терор над 25 деца и учители и заради едно дете с проблеми, които родителите игнорират, 25 деца се местят да учат в сградата на общината?!?! Айде стига! Да е честит на новото училище, в което го местят.
16
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преместете го в махлата, там третокласниците са 15-20 годишни и защитени от закона. Ще го превъзпитат.
15
17
 
9
 
! Отговори
факт преди 7 години
Родителите трябва да пробват с хомеопатия.Има страхотен ефект ако хомеопата подбере правилното лекарство.
14
0
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
ова е много смншно ------- цирк
13
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, голям "изход", няма що. Увреденото зверче ще ходи да боде очите на други нормални дечица. Що за тъпанарщина - неистови грижи за разни изродковци - малки и големи, лудаци ни пребиват по улиците и ни държат на нокти в транспорта и други обществени места, но ние ги "СОЦИАЛИЗИРАМЕ" за сметка на нашето нервно пренапрежение, физически увреждания, загуба на време и средства. Откъде накъде?! От веки веков за такива "не у ред" има обществени здравни заведения. ОСТАНАЛОТО Е ГРОЗНО ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖА!
12
7
 
37
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Има по голям проблем и той е в закона за образованието. Трябва да се открият класове за напреднали и изоставащи ученици, тоест до общ успех 4.00 и над 4.00. Но на власта гледа да си вземе заплатата и не и е грижа за психическия и физическия тормоз на който са подложени повечето учители. А такива като този ученик трябва още с първите прояви на агресия да бъде преместен в клас за ученици нуждаещи се от превъзпитаване.
11
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМоже, моето момче, може. Мина времето, където спокойно можеше всеки да направи забележка на детето ти или да му издърпа ушите.Сега даже ги учат в училище какви са им правата и защо не можеш да ги пердашиш. Ама никой не ги учи, че имат и задължения, нищо че са деца.Напълно ги разбирам учителите - за нищо не стават, страх ги е да не ги разкарат и децата им се качват на главите. И за съжаление се стига дотам, че се вика телевизията да се намеси, защото никой друг не смее.
10
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Педагози споделиха, че те непрекъснато са удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.====Този колегата да не са му ръцете завряни някъде отзад?? Как е възможно един третокласник да третира по този начин големи уж хора? Та нали ще го вържа за ушите и ще го окача на простор докато ушите му станат магарешки. Това е само един от вариантите с които това третокласниче ще стане като пеперудка. За другите варианти няма да ви казвам щото стават за сценарии на филм на ужасите!
9
2
 
80
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
Това са големите грижи за защита правата на децата!!! По наше време имаше също такива ***,но нашия даскал раздаваше такива шамари,че след това половин час се чудиш дали главата ти си е на мястото. А в къщи как да се оплачеш,че те е шамаросал защото не слушаш и пречиш на другите? Нали те очакват още по-яки шамари! Та проблема не е в децата,а в тия *** които направиха говняни закони. Ако са го ошамарили още първия път както трябва и сега нямаше да има проблеми.
8
1
 
63
 
! Отговори
777 преди 7 години
ОТ УТРЕ ЧАКАМЕ И ДРУГОТО УЧИЛИЩЕ ДА ПРОПИЩИ!
7
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от новото училище да направят верига и да не го пускат единственото място е в психиатрията ако това дете беше американче до сега да са го изритали в военно училище
6
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В другото школо ще е мирен ли?Едно време имаше едни специални школа за такива -ТВУ!
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А МИ НАКАЗАНИЕ ВСЕКИ ДЕН , ВЪН В КОРИДОРА С ВДИГНАТИ РЪЦЕ ПО 1 ЧАС , И РОДИТЕЛИТЕ СЪЩО,
4
0
 
71
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Страхотно решение няма що от 20 в 19 и сега в 21 училище скоро и там ще има бунтове,така е когато държавата е слаба.
3
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от там ще го изритат единственото спасение е цялото семейство в психиатрията . От някакъв мишок ще ме страх какво като е дете търпението си има граници един ритник и ще е на покрива на даскалото аман от такива лигавнета . дебелак смотан вече са дебели и си мислят че имат власт навсякъде
2
1
 
88
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
С един сополанко ли не могат да се справят едни родители и цяло училище? Как сме водили войни едно време не знам. Дегенерираме с всяко поколение...
1
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в детските градини и в училищата едни и същи проблеми,а държавните институци са наказали учителите до стената...