Фандъкова: Да намерим каузи, които да ни обединяват!

"Уроците на историята ни учат не само на история, но и как да живеем днес"
27 яну 2017 13:40,
45
Фандъкова: Да намерим каузи, които да ни обединяват!
Снимка: архив Булфото

Най-важното в дни, в които разделението е много лесно, да намерим каузи, които да ни обединяват като българи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на учредяването на Инициативен комитет за изграждането на параклис-мавзолей във Военната академия "Г.С.Раковски" за почит на загиналите български воини в Първата световна война.

"На ген. Константин Попов искам да благодаря за тази идея, за инициативата и да благодаря на г-н Узунов за дългите часове обсъждане и идеите, които даде и, разбира се, на Военна академия", посочи тя.

Столичният кмет коментира, че се надява тази мисия да стане мисия на много софиянци и на много българи.

Според Фандъкова колкото е важно да строим училища и пътища, толкова е важно да строим и паметници. 

"Надявам се заедно, с всички членове на инициативния комитет и с подкрепата на родолюбиви българи, ще успеем да завършим параклиса мавзолей през септември, по случай 100 години от Първата световна война", заяви тя.

"Решени сме да довършим заедно делото на няколко общи инициативни комитета, създадени в началото на миналия век", сподели Фандъкова.

Тя допълни още, че параклисът и градината ще бъдат място, на което ще идват много софиянци, гости на столицата, ученици и деца.

"Уроците на историята ни учат не само на история, но и как да живеем днес и към какво да се стремим в бъдеще", подчерта столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обединено цялата върхушка в затвора.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци, понее са големи демократи, гласуват за т.нар. "десни" кметове. Навремето като почнеш от Янчулев, минеш през Софиянски и Бойко и стигнеш до Фандъкова. Такаааа... Резултата е че градът е станал грозен, презастроен, с тесни улици и хронична липса на места за паркиране! Защото се планира на парче и на самотек и според комисионните! Това оставиха т.нар. десни кметове! Ся нема кво да мрънкате! Вие си ги избрахте.
12
0
 
13
 
! Отговори
Билетчето! преди 7 години
Малкото билетче и *** на София ви провали в президентските избори. Не забравяме и златния пръст на прошковци! Затова заедно да празнуваме 1 февруари деня на народното възмездие!
11
0
 
17
 
! Отговори
tangra преди 7 години
Няма как да ни обединяват каузи с уялите се политици от Драгалевци, Сименово, Бояна и т.н. с частни пътища с откраднати имоти, с лични охрани, с фалшификати то заради корумпираната общинска администрация. Дошло е време разделно! Стройте ако искате не параклиси ами... църкви все тая. Доведохте хората да се хранят от кофите и да ти се свива корема, като видиш пенсионер.
10
0
 
21
 
! Отговори
don преди 7 години
Кой ще направи проверка в столична община за големите кражби и излишно изразходвани пари. Новата сфетофарна система колко милиона се даде за нея а ефект никакъв това си е жива разхищение при положение че има нужда от много по спешни работи.Ремонтиране на един булевард и после нанова разкопаване за метро повторение след ломска шосе това не е ли разхищение.г-жа Фандъкова е потенциален клиент на прокуратурата но тя е безкруполна фидях ме какво стана с Пловдивския кмет - " правосъдие за ГЕРБ "
9
0
 
17
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Кражби, кражби кражби безчет,те ви обединяват навред.Докато крадци се обединяват,бедните още ще си обедняват.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова е абсолютна нула, категорично го казвам. От всички кметове в държавата тя разполага с най-много пари, а София в момента е един пропаднал град - с клошари, бездомни улични кучета, коне, каруци, мръсотия и смрад. Още не вярвам, че е спечелила изборите честно - явно има манипулация на избора и.
7
3
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Другарката по руски най-дорбе знае как руснаците, а и тук на терен техните лакеи "преподават" историята ни.
6
12
 
1
 
! Отговори
историята преди 7 години
Ще научим от историята, ако я познаваме неподправена, руснаците никога няма да ни върнат архивите, така са правили още от времето на Светослав-кражби и манипулации на артефакти.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кражбите какво ще кажеш, кметице? Добра кауза, айде да делиме!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вас само кинтите могат да ви обединят другарке, никаква друга кауза.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето една - всички крадливи Гербери в затвира!
2
0
 
20
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
Фандъкова: Да намерим каузи, които да ни обединяват! Ето една: ДА КРАДЕМ ЗАЕДНО! А ето и още една: ДА СПРЕМ ДА КРАДЕМ! Кво ще кажеш, а компирке?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз с крадци не се обединявам. Те крадат от мен - това ли е обединението?