Апашите към шофьора на инкасото: "Карай бавно, ако искаш да си жив!"

Полицията разкрила куп груби грешки при охраната на автомобила
29 яну 2017 07:30,
24
Апашите към шофьора на инкасото: "Карай бавно, ако искаш да си жив!"
Снимка: Булфото, архив

"Карай бавно, ако искаш да си жив!" С тази филмова реплика двама бандити с качулки насочили пистолет към слепоочието на шофьор на инкасо автомобил, отвлекли го и отмъкнали около 300 хил. лв. край столичен мол.

По следите на грабежа криминалистите тръгнали още в 22,50 ч петък, пише 24 часа.

Още по темата

Преди това инкасо колата спряла в локалното на бул. "Цариградско шосе". Инкасаторът слязъл и се запътил към мола, за да прибере дневния оборот от магазин. Шофьорът останал сам зад волана. Изведнъж на задните седалки се появили маскираните бандити. Единият извадил пистолет, за който не се знае дали е газов, или боен. Заплашил шофьора и му казал да потегля към кв. "Полигона".

В по-тъмната част на ул. "Проф. Петър Мутафчиев" крадците запушили устата му с тиксо и го вързали с белезници за седалката. Взели един от саковете с пари и изчезнали пеша. В куфара имало около 300 хил. лв. Апашите били чакани от трети човек с кола, с която се отдалечили.

Странното е, че в инкасо автомобила имало и още 700 хил. лв., на които крадците не посегнали, казаха криминалисти и предположиха, че може и да не са видели другите куфари.

Шофьорът не е бит, както действат при повечето грабежи, обясниха още полицаи. По време на разследването те установили груби грешки при охраната на инкасо автомобила. Първата е, че колата е спряла в локалното, а не пред мола, каквито са правилата. Освен това при излизане от автомобила инкасаторът не изчакал вратата да се затвори, а се отдалечил. Това се оказало фатално, тъй като апашите са се възползвали от полузиналата врата.

От МВР не изключват версията, че грабежът може да е инсцениран. Малко е вероятно, каза полицейски началник, запознат с показанията на шофьора и инкасатора.

Това е един от най-големите грабежи през последните години в София. През февруари м.г. въоръжени с автомати откриха стрелба и отмъкнаха 400 000 лв. от инкасо автомобил в подземния паркинг на същия мол на бул. "Цариградско шосе".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
бандюгитет четат че имало още 700 бона .... как ли се чувстват след тази новина?
18
2
 
1
 
! Отговори
Com преди 7 години
Spartan i bez drugo ne mojel da kara barzo ....bavnichko, bavnichko....s pasti naslada ... da ima vreme za selfita...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е при демокрацията да има апаши и апашите да се гърмят и обират един друг.
16
2
 
17
 
! Отговори
абсурд преди 7 години
едни крадци откраднали от други крадци.А да работиш като охранител е значи да си загубиш времето,няма по-измислена и отегчителна професия
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИзвънземенНе е необходимо да споменаваш,че си охранител,личи си отдалеч!Най-ме учудва,че едно от изискванията да станеш охранител,е да имаш завършено основно образование.....,при положение че в България средното се води задължително!?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз съм ги виждал да спират редовно в локалното, за банка, та няма да ме учуди ако това не е исценировка. Все пак не пречи те умишлено така да спират няколко пъти за да изглежда нормално и след това техни хора да задигнат парите. Във всеки случай не е наша работа и трябва да оставим нещата в ръцете на експертите. Ако те не си вършат работата, тогава ние може "да им търсим сметката".
13
2
 
10
 
! Отговори
super pi` преди 7 години
инценировка е сигурен съм
12
1
 
19
 
! Отговори
Запасняк преди 7 години
Винаги съм твърдял,че правилата/ заповеди,инструкции,правилници/ в армията и МВР са написани от опита и кръвта на много хора! Обаче и в двете институции през последните години се навъдиха и назначиха,знайни и незнайни неграмотни ***,които си мислят,че са хванали Господ за оная работа и са го подкарали по Холивудски.Още по-зле е положението в Охранителните фирми! Това е резултатът от чалгализацията на вече не само едно поколение и и политици,които от полето влязоха в Парламента!
11
2
 
6
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До Анонимен12Не съм милиционер. Даже и следовател или прокурор. Охранител съм
10
4
 
7
 
! Отговори
Berba преди 7 години
Добре де, защо тия ги водите автоматично "апаши"? По тая логика и Иван Тотев трвбе да е апаш. Докато съда не отсъди, всеки е невинен. Възмутвн съм от епитета. Това може да са контролиращ орган или съдя изпълнители.
9
1
 
17
 
! Отговори
онзи преди 7 години
"полузиналата врата" WTF???
8
5
 
15
 
! Отговори
Пич преди 7 години
Ами да, сииигурно е груба грешка. Спираш на удобно място извън мола, оставяш вратата отворена, барем да му бяха ударили два шамара на шофьора, че да не си личи толкова. Аман от постановки. Да ги вкарват тия двамата в пандела за по 10 години, пък да си харчат откраднатото след това ако искат.
7
4
 
33
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
При инкасо автомобил е груба грешка да се отдалечиш от него, преди да се е затворила вратата. Това не е грешка в случая, това е направено нарочно. При спиране на инкасо автомобил (дори и до тоалетна да се отиде) имаш 4 секунди в които да отключиш врата, да слезеш и да затвориш. Вратата на инкасо автомобил не се отваря отвън а се отваря от човека който е останал вътре посредством бутон. Когато видиш че колегата се връща, оглеждаш се да се убедиш че е сам и натискаш бутона който отваря вратата.
6
7
 
27
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Колата спира в локалното, на стотина метра от МОЛ-а. Вратата остава отворена и служителят се отдалечава. - Обира е инсцениран. Спират далеч от мола за да няма хора, които да се обадят на 112 да съобщят за обир на инкасо автомобил и да няма свидетели които да се разпитват после. Вратата омишлено се оставя отворена и служителят се отдалечава - за по бързо преминаване на всичко. Няма нужда да се моташ - отворено е, директно влизаш в автомобила. Няма кой да те притесни, няма хора, няма служител....
5
2
 
24
 
! Отговори
dq преди 7 години
До Анонимен 2Ако редовно са го гледали как спира в локалното е било очаквано. Ако не днес утре. Ако не утре в други ден.Все пак обир на инкасо не се прави спонтанно. Има си малко планиране.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви задни седалки на инкасо ве? Тези глупости ги съчиняват ушефите, да минава времето до пенсия.
3
6
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Много пишеме, много знаеме и още по-много разбираме ! Само не ни е ясно - как полицията е съдействала за правилното протичане на операцията ?!?!?
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми знаели са къде ще спре, защото сигурно всеки ден спират в локалното, а не както е по павилата. Една отегчена продавачка от някой магазин ако ги наблюдава лесно ще размесе къде и как спират. А това за излизането и иткрехнатата врата и аз съм го виждала сума ти пъти по път за работа и то пред банка. В БГ правилата са само на хартия дори за по-важни неша като протокол за операции, лечение и тн, камо ли за транспортна услуга като инкасото.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От къде са знаели,че ще спре в локалното?