Уволняват протестиращия шофьор, който блокира гаража в "Дружба"

Ще бъде поканен доброволно да изплати щетите, които е нанесъл
30 яну 2017 18:10,
39
Уволняват протестиращия шофьор, който блокира гаража в "Дружба"
Снимка: Архив, Булфото

Шофьорът от столичния градски транспорт, който тази сутрин блокира с автобуса си входа на гаража в кв. "Дружба", ще бъде уволнен дисциплинарно. Това заяви пред БНТ директорът на гаража Стилиян Манолов.

Още по темата

По думите му шофьорът Веселин Голевски ще бъде поканен доброволно да изплати щетите, които е нанесъл с действието си. Ако откаже, ще му бъде заведено дело.

Шофьорът предприе крайната мярка тази сутрин в 4:50 ч. заради лошите условия на труд, при които работят водачите, ниските заплати и невъзможността да взимат отпуската си. Според Манолов обаче твърденията му са неверни.

"За месец декември почивките се издължават със закъснение, както и отпуските. Към момента служители на поделение "Дружба" към столичния автотранспорт с неиздължен или загубен отпуск няма", уточни Манолов, като добави, че единствено Голевски е участвал в протеста.

"110 рейса спряха сутринта. Има един голям процент колеги, които не застанаха пред камера от съображения за сигурност, за да не бъдат дисциплинарно уволнени", контрира от своя страна Голевски.

По думите му недостигът на шофьори в гараж "Дружба" е много голям. Липсата се запълвала с извънреден труд и назначаване на вече пенсионирани шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вишисто Данчев-КНСБ , Коларов-Подкрепа , Ц.Ангелов-КНСБ. Специално за невестулката Коларов се писа до централата на Подкрепа но така и не благоволиха да вземат някакво решение да го отстранят.Тоя е най ипечения лъжец , хитрец и манипулатор.Обиколил 3-4 партий в момента е активист на партия Герб и от там го пазят от уволнение.
34
0
 
11
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
До АнонименВ България няма синдикати има интереси.В ЦГМ всички синдикални лидери са им преки началници на високи нива-началник отдели.Така е и при автотранспорта при контрольорите и в синята зона.Началниците синдикалисти са едни долни лъжливи и страхливи мишки изцяло обслужващи интересите на дружеството а не на работниците.*** и плазмодий.
33
0
 
18
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Заслужават си робството щом не подкрепиха колегата си!
32
0
 
18
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Какво означава,почивките се издължават със закъснение?Тия шофьори не копат картофи.Ако не е почивал 10 дена и заспи на волана?Пак шофьора ще е виновен.На кой му пука че вози 100 човека?Нямало шофьори,я вдигнете заплатите и регулирайте почивките според закона да видим дали няма.Повече от 6 дни няма право да работи.Макс 12 часа на ден и не повече от 10ч управление .Къде е ДАИ да прави проверки за работното време?ДАИ е на междуградските пътища да стрижат частните превозвачи.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорите са си виновни. Работих няколко месеца в Малашевци. През цялото време си задавах въпроса къде са профсъюзите и защо търпят?
30
12
 
0
 
! Отговори
Dabige преди 7 години
Tai e terrorist I tova e malko. Cig za takuv ,
29
0
 
21
 
! Отговори
Хидко преди 7 години
Похвално, отговорно и смело решение! Браво! Човека е жертвал себе си заради другите. Така искрата е запалена и ако не са всичките там зомбита, нещата ще се променят. Ако са зомбите, значи заслужават това, което получават, че и още.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БацковецаА протести има , защото държавата го позволява и няма кой да чуе гласа на българите , който им се доверяваме , а те вместо това ни плуят мазно в лицето!!!
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БацковецаАко имаш семейство и всяка една стотинка ти е в нужда и за месец почиваш 3/4 дена , а работиш 26/27 дена по 10 часа на ден ще видим дали ще мислиш така !
26
0
 
26
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Извинявам се за грешките,но съм възмутен от тези мишоци!
25
0
 
39
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Ех, кокеги на протестиращия!!!Защо не подкрепихте ,колегата си!? Не е ли прав а?! Ако бяхте задружни щяха да ви обърнат внимание !Мишоци сте вие! Само на гокемия геврек сте мъже! Роби сте вие ! Е ориятно ви робуване!
24
0
 
50
 
! Отговори
анонимен !! преди 7 години
Като шофьорите не защитиха колегата си , ще продължите да почивате 4 дена на месец , ще продължите с извънредния труд , ще продължите да си рискувате живота заради всякакви ненормалници ама нека да ви е!!!
23
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво съществуват профсъюзите, след като не могат да защитят работника. Я такова поведение да си позволи някой началник във Франция! Веднага бизнесът му ще загине!Човекът надали е протестирал, защото всичко му е наред.
22
0
 
54
 
! Отговори
интересно преди 7 години
"Това заяви пред БНТ директорът на гаража Стилиян Манолов."Сега да видим има ли журналисти в България.Поразровете се и вижте какъв е този директор и кога стана такъв.Жокер...протестира срещу кабинета Орешарски и тегленето на заем от 1 милиард.А после го назначиха като поредната послушна калинка за шеф в транспорта.А той не протестира срещу 16 милиарда заем от кабинета Борисов.Найс, а?
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да взема пари на заем и да си закупи собствен автобус.
20
2
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
До 19-ти: проста работа си, да знаеш! От такива като тебе сме на тоя хал- 40% от българите под прага на бедността живеят.
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорите в граския транспорт получават малко пари сравнение с високата цена на билетите. Мисля, че трябва да измислят смени за шофьорите и така да не карат автобусите по цял ден.
18
49
 
0
 
! Отговори
Бацковеца преди 7 години
Щом единственото, което може е да кара автобус значи напълно си заслужава и заплатата, и отношението, и уволнението! Като не му харесва да ходи да сади домати на село! Всеки с претенции за нещо...Това ще спре скоро...Тогава всички ще бъдат много доволни и никой няма да протестира за нищо...Като на някой не му харесва нещо - куршум в главата. Няма протестиращи - няма проблем!...
17
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова нито едно въстание не е успявало! Елементарни неща не можем да отстояваме и да се борим за тях. Липса на всякаква солидарност. А шофьорът е мъжко момче, да не се плаши.
16
1
 
6
 
! Отговори
99 преди 7 години
Да подаде оставка. Услуга му правят