Наркомани посякоха с брадва магазинер в "Овча купел"

Случаите зачестяват, констатират от МВР
1 фев 2017 08:50,
30
Наркомани посякоха с брадва магазинер в "Овча купел"
Снимка: Булфото, архив

Наркомани посякоха с брадва магазинер в супермаркет в “Овча купел”. Само бързата намеса на охранителна фирма предотвратила разграбване на търговския обект, съобщава "Труд".

През целия януари има вълна от нападения в София, като най-често извършителите са наркозависими, разказаха криминалисти. Целта на грабителите е да си набавят поне 50-100 лв. за няколко дози дрога.

Такъв бил и случаят на бул. “Монтевидео” в “Овча купел”. Около 23,50 ч в понеделник двамата наркомани нахлули в хранителен магазин от верига, чиито обекти работят денонощно. Търговецът на смяна ги познавал, защото били от квартала и идвали и друг път да крадат. Видял, че единият носи брадва, и им показал, че натиска паник бутона. Въоръженият го ударил и двамата избягали.

Патрулът на охранителната фирма пристигнал за минута и половина и помогнал на екип от Спешна помощ да откара магазинера в “Пирогов”. Нищо от обекта не е изчезнало. Полицията издирва нападателите, които имат дълги крими досиета.

Патрулиращи полицаи от Първо РПУ също успели да предотвратят грабеж. В неделя към 22,30 ч те видели на ул. “Граф Игнатиев” мъж с черни дрехи, шапка и качулка да обикаля нервно около магазина за цигари и алкохол на ъгъла с улица “Любен Каравелов”.

Щом видял патрулната кола, непознатият опитал да се шмугне във вход на кооперация, но вратата се оказала заключена. Той побягнал и бил застигнат и спипан от полицаите. От личната му карта станало ясно, че е на 20 години, от Златоград. Оказало се, че е облечен с два ката дрехи, а навитата на главата му шапка ставала на маска с прорези за очите.

Полицаите намерили в джоба му газов пистолет. По време на проверката мъжът приел обаждане по телефона и униформените разбрали, че говори с младеж от спрял наблизо с автомобил. Внезапно шофьорът – 22-годишен, от София, се опитал да потегли с колата, но бил спрян. Под седалка в реното бил намерен още един газов пистолет и 6 чифта ръкавици.

На бандита от Златоград е повдигнато обвинение за опит за грабеж, а шофьорът станал свидетел на прокуратурата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за хора са тези, които имат власт да изолират подобни престъпници от нормалните граждани но упорито и многократно ги оставят на.свобода? За да извършват следващите нарушения и да отнемат човешки животи? Наркоман не се оправя, кой още не го знае? Най- малко съдебните власти.Явно практиката е корупционна, колкото и да отричат. Ако новото правителство не използва времето си да разчисти България от Авгиевите обори, по-добре да не беше идвало на власт. По делата ,а не по думите ще ги съдим!
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Кой не скача е червен! Гот е при демокрацията!Времето е наше!винаги когато управляват камуняките е така - убийства, грабежи, отвличания, самозапалвания, обири на банки и мандри
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здрав бой за такива наркоманчета, да им дойде акъла и да започнат с труд да си изкарват парите.
22
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при Радев, тръгват брадварите...
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямаме работещо правосъдие и престъпниците си се веят на воля.
20
0
 
6
 
! Отговори
БеГеМама преди 7 години
Поредната БеГеДрама драги зрители..
19
7
 
17
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Проблема е че в София приижда всякаква *** от села и паланки готова на всичко .Идват в столицата ,като носят със себе си наглостта и простотията си.
18
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Пълно беззаконие и безхаберие цари в страната! Сега поне е студено, а когато се затопли наркоманчетата ще плъзнат още повече навън и такива случай ще зачестят! Как може в една Европейска държава да няма полиция?
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно време при Бай Тошо такива нямаше , или ако имаше щяха вече да са обесени , ехх спомени , спомени
16
1
 
30
 
! Отговори
Че Гевара преди 7 години
Една бърза промяна в закона, разрешаваща използуване на оръжие за самозащита в обекта ,ще подейства възпиращо на мераклиите .Но и вариант с работно време до 22 часа не е лош.Кой купил ,купил ,а не за 500 лева хората да седят денонощно изложени на риск .
15
0
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
При тази антиборба с престъпността подпечатана законодателно и усърдно закриляна от правосъдието, по-горе описаните случай никак не са изненада! Скорошния случай с битя от гардове със над 140 /!/ регистрации просто нагледно показва що за "борба" се води в България с престъпността! На 1-а линия в тази "борба" са естествено медиите които в миг скачат да защитават всеки престъпник!
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Boiko slavi sa edni tolupi no milioneri boiko e po gotin no i dvamata bes sem sa tova sa slobni ne mogat ve4e 4algadjiikite mu pejat. Na slavi ama ne stava odarta isgluoa ne moje i da govori ako ne e goji bai ivan i peva4kite ot orkastara sla4o milioners e nila e platenite lumpeni ho haresvst pros narod slaba darjava
13
0
 
39
 
! Отговори
89919 преди 7 години
Дали няма пак някой буден и възмутен гражданин да снима как престъпниците са обект на полицейско насилие. Хора да знаете, тоталитаризмът ограничава свободата, но със сигурност има държави, където демокрацията ликвидира всякаква свобода.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Narkomanite v bolniza i le4enie no s mutri milioneri kradzi dalaveri satvor ne bolniza v bg samo moschenik moje da e bogatasch i te sa takiva mafioti koito pravat darenia na kogo vie gi gledaite. Prostaka trifanov se ssgrijil sa gen radev letal s voenen samolet no snae esizi ima stoika ima duper deza i hubava jena zirkadjijata milioner slavi ima po 70000 lv na ve4er no e bolen grosen i prost sa tova lili ivanova go mrasi i dr pidkupen ot vanka sa refered.ne sa bg narod gleda dalgia msrku4
11
1
 
23
 
! Отговори
Аз съм от Овча купел преди 7 години
От Овча купел съм и предполагам кой може да е. Те повечето измряха и останаха една шепа ***
10
4
 
27
 
! Отговори
!? преди 7 години
В Испания такива неща не стават, защото магазините като най-късно затварят в 22ч, аптеки и бензиностанции работят (само 2-3 в целия град), но при затворени врати - подаваш парите и ти "отварят" колонката и си наливаш колкото си платил, и покупката през една кутия.
9
3
 
33
 
! Отговори
МНОГО МНОГО ЛОШО преди 7 години
ТИКВИТЕ НЕОЛИБЕРАЛИ НИ ПРЕВЪРНАХА В КЛОАКА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ...ФАКТ!!!
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами така ще е като има някакви, които гласуваха мутра от СИК да ни управлява.
7
4
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ и ББ преди 7 години
7 години ГЕРБ няма как да не доведат до анархия и престъпност. Мутрата от СИК и да иска не може да постигне друго, а той и не иска.
6
1
 
25
 
! Отговори
Впечатлен глупчо преди 7 години
Бааааси яката полиция...