Удостоверение за налични следствени дела – вече няма да чакаме!

От днес ще имаме възможност да получаваме справката за минути
Обновена: 8 яну 2018 15:08 | 1 фев 2017 15:22,
18
Удостоверение за налични следствени дела – вече няма да чакаме!
Снимка: БТА

От днес столичани ще могат да получат за минути удостоверение за налични следствени дела, което се издава със служебна цел при искане от държавен орган.

Гражданите ще трябва да подадат заявление в новооткрития фронт-офис в Националната следствена служба, който се намира на бул. "Г.М. Димитров" 42, а получаването на служебната бележка става веднага. Офисът разполага с три гишета, като едно от тях е пригодено за трудно подвижни хора.

Целта при създаването на фронт-офиса е осигуряване на бързина и удобство при подаването на заявленията и получаването на готовите служебни бележки. Това ще може да се случва с едно посещение на гражданите, като подаването и получаването ще става на момента.

До момента за получаването на справка за висящи дела се налагаше да подадем нужните документи в Националната следствена служба. Процедурата траеше средно около седмица.

Годишно Националната следствена служба издава 70 000 удостоверения за висящи дела. Най-голямата част от подаваните документи са за издаване или подновяване на разрешителни за оръжие, предава "Дарик".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
aleksandar.nedev преди 6 години
На посочения адрес не се вади свиетелство за съдимост, необходимо за започвамне на работа! И аз бях там, и мене отпратиха. Много сте зле, журналятааа! Венцислава Вельова - преработи си статията, това не се отнася за видетелство за съдимост!
17
0
 
4
 
! Отговори
Пани преди 6 години
Тази държава се ограбва от 1878 година, Ние го позволяваме защото сме роби и ще бъдем роби вовеки. Жалко
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подведохте и мен.информациятя не отговаря на истината.
15
2
 
23
 
! Отговори
Борисчо преди 7 години
Автора - върни си дипломата за журнслист от където си я купил.НСлС не издава свидетелства за съдимост, а удостоверения за налични следствени дела. НСлС е подчинена на прокурстурата и няма НИЩО ама нищо общо със съда !
14
1
 
28
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Свидетелство за съдимост е документ, който се издава от съда. Национална следствена служба може да издаде документ за висящи дела. Моля, не заблуждавайте хората! Изобщо доста некомпетентно написано от днес.бг, поредното...
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе, защо не дадете точния адрес, "Г.М. Димитров" е бая голяма улица! Новините трябва да информират, каква новина е това ако трябва да търся допълнително точния адрес на мястото?
12
1
 
4
 
! Отговори
бургазлия. преди 7 години
Само в София ли на гражданите се налага да си вадят св.за съдимост и удостоверения от СЛ.Служба. та само там ще ги улесняват .Що да не и в останалите големи градове и там дето има съдлища
11
0
 
20
 
! Отговори
Това добре...ама преди 7 години
парата,парата питам колко е ?Пак ли ще минава през бойковата банка ,бележка за 2 лв. комисионната 3....Дайте отговор
10
0
 
18
 
! Отговори
177 преди 7 години
Такова чудо удостоверение за съдимост не съществува. Този дето е писал статията изобщо няма представа за какво става въпрос. В България всеки разбира от всичко. Това е една от причините поради което не напредваме достатъчно бързо.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, тези които не сме от София, ще си чакаме, така ли?
8
1
 
12
 
! Отговори
иноватор преди 7 години
И аз съм на мнение, че тези неща вече трябва да стават изцяло по електронен път. Технологиите са достатъчно напреднали в днешно време, за да позволяват това...
7
1
 
7
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Хм, че то отдавна свидетелството за съдимост се издава през интернет с КЕП! Става за минута, вярно е.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аналогичното от Националната следствена служба - там е някакъв ад, чака се адски много , процедурата им е убийствена , бавна... кога ще се оправи и там, това НСлС - над съда ли са?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаеми джурналисти, вие от коя планета падате? Само за информация - за хора, регистрирани с постоянен адрес в София и сега свидетелството за съдимост, издавано от СРС беше готово за минути!
4
0
 
20
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Междувпочем в НСС се получават удостоверения, че не си следствен. Удостоверенията за съдимост се получават от съда - зад УАСГ и ЗА СОФИЯНЦИ стават веднага. За тези "граждани" на София, които не са родом от София чакат. :):):)
3
1
 
20
 
! Отговори
fgdfdgdf преди 7 години
В белите държави това или става с няколко клика на мишката - онлайн, или изобщо няма нужда от такъв документ защото всичко е достъпно до работодателите в онлайн регистър. А тук много се радваме на "иновацията" да не се редим на едно гише, а на друго. И да подаваме молби като в 20-ти век. И да не забравяме, че тази невероятна иновация е само за софианци. Спряла работа.
2
1
 
21
 
! Отговори
един от провинцията преди 7 години
Живея в малък провинциален град до морето, и тук при нас отдавна е така, получавате си Удостоверението веднага. Добре дошли в 21 век софиянци ;)
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието е изключително подвеждащо. Ясно е, че услугата е придобивка на столичани/да са живи и здрави/, но не може и не е редно един журналист да проявява пристрастия и лична принадлежност към дадена група от хора, а в статията да иде реч за съвсем друга, по-стеснена група. Тук четат и хора от провинцията и подобна езикова подредба може да е обидна за тях и реално да им губи времето.