Агресивният третокласник - свръхинтелигентен

Усвоявал много бързо и му било скучно в час
Обновена: 3 фев 2017 22:45 | 3 фев 2017 22:42, Веселина Йорданова
186
Агресивният третокласник - свръхинтелигентен
Снимка: flickr

Третокласникът от 19-то столично училище, заради когото родители и учители излязоха на протест, е свръхинтелигентен и му е било скучно в училище.

Това заяви пред БНР председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Още по темата

"Става дума за дете, което има много по-високи очаквания от образователният процес. То не получава нужните образователни стимули, които очаква да получи, това поражда в него едно усещане на скука, дори можем да го наречем", каза тя и допълни, че скуката е прераснала и в агресия.

По думите й ученикът се справял с учебния материал с лекота за много кратки срокове - вместо за един учебен час, за пет- десет минути с много по-високо качество на усвояването.

"Останалите 20, 30 минути просто то не е ангажирано с никакви други дейности", допълни тя.

Втория учебен срок, който започва следващата седмица, ученикът ще посрещне за пореден път в ново училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: 19-то училище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
До Анонимен 73Да, трябва по-надарените деца да са в отделни училища или поне паралелки. Но явно няма много желаещи, защото по-трудно се работи с интелигентни деца, тъй като и учителите трябва да са най-малкото умни като тях. Колко е по-лесно се преподава на обикновени, посредствени деца и родители с ниски изисквания, но за тяхно облекчение ( за жалост на други ) те са мнозинство и по-лесно тормозят различните.
58
5
 
33
 
! Отговори
adn преди 7 години
Тия от закрила на детето, до погледнат какво става в семейството, а да не обясняват колко е интелигентно детето. Защото много престъпници също са свръхинтелигентни.
57
2
 
15
 
! Отговори
Lan преди 7 години
61Макар и често да са свързани високия IQ и синдромът на Аспергер, не е задължително да е така! За това трябва да мине задължително оценка от психолог! Хубавото на умните деца е, че се учат бързо...дори и на емоции! Достатъчно е само да има правилна оценка за "добро" и "зло" и с него да работи добър специалист и ПЪЛНА подкрепа от родителите, а не да отказват всякаква работа с тяхното дете...
56
8
 
5
 
! Отговори
Lan преди 7 години
72Това категорично не е вярно - аз като "***" по соц-а :) мога да го потвърдя. Дори и да е умен, е много много малък все още - може да не осъзнава елементарните човешки взаимоотношения. Проблемът на много умните е, че не приемат нищо за даденост преди да са го проверили и доказали за себе си. В това разклатено общество, може и да е приел насилието като норма, особено ако не е виждал справедливи наказания....
55
3
 
14
 
! Отговори
Lan преди 7 години
71Малък е - може и да е свръхинтелигентен, никога не знае човек, друг човек как ще реагира. Въпросът е, че още по соц-а със свръхинтелигентните деца работеха психолози, а учителките им даваха допълнителна работа в час, отделни домашни, проекти и така нататък. Т.е. правеше се нещо, за да не ги избива на насилие. Сега е основно работа на родителите...а ако самите те не са много интелигентни, положението става неспасяемо!
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има вероятност да е дете на някой мутра милионер който си плаща в кеш и заради това да не са взети сериозни мерки до сега срещу пакостника пергеланчо?Какьвто е бащата такьв е и сина!
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е, поне в по-големите гртадове, за тези деца да се сформират специализирани паралелки, както се прави за децата с умствена изостаналост.Това не се прави, за да се спестят пари, които после да "усвоят".Ще дам пример за София: децата със СОП са лишени от ресурсни учители. От ресурсния център до Нова година нарочно не изпращаха ресурсни учители, спестиха пари, които под формата на икономии си раздадоха към заплатите. Дано служебният министър да се заинтересува и да поразрови.
52
8
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Такива лекенца агресори при бай Тошо ги навираха в ТВУ, а сега ги изкарват свръхинтелигентни и не можеш ги барна. Хамерикански ценности и морал, к'во да праЙш.
51
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
свръх интелигените деца не правят така а напротив имат уважително вербално отношение към останалите деца и хора при него се забелязва леко за сега психическо отклонение за което ако не се вземат мерки сега като стане голям други ще мо взенат мярката
50
4
 
32
 
! Отговори
v преди 7 години
Решението е да попадне на някой съученик със свръх-дарба в бокса. Много бързо ще му обясни задачите и методите на усвояване на учебния материал!
49
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама разбира се, че това да душиш някого, да го заплашваш, че с пергел ще му извадиш очите, да биеш друг е свръхинтелигентност. Господи, докъде я докарахме. Ами ако и учителя изведнъж стане свръхинтелигентен и му шибне няколко свръхинтелигентни шамара, какво ще стане с него? Тая в ред ли е?
48
5
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Брех, да не би да си имаме българският Уил Хънтинг?
47
5
 
28
 
! Отговори
скандално преди 7 години
Понеже е " свръхинтелигинтен", не можал да усвои, че не трябва и не може да малтретира децата.Е , колко часа трябва да му го обясняват???Трето училище сменя по този повод.Направо е т.ъ.п
46
4
 
19
 
! Отговори
Клайд преди 7 години
..и щото му е скучно та почна да души другите деца за забавление,хвала на такъв генийй.А като го удари хормона не ми се мисли как ще му доскучее..мъжко ,женско, въжета хахах...
45
4
 
24
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Родителите са част от проблема
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то нали затова предлагаха на родителите да мине в индивидуална форма на обучение, ама те отказваха!
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както казах детето е със сериозен проблем . Свръх интелигентните не могат да се социализират , не разпознават емоциите на другите , не ги съпреживяват . Така ще си го подхвърлят докато не завърши , а после и в работа и в живота .
42
4
 
19
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Като е свръх интелегент родителите да насочват интелекта !!! За да не се превърне в нещо страшно !!!
41
14
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
Като чета коментариите ми става ясно какво е общото ниво на българина.
40
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
Основната беда на училището са ниските заплати на учителите.Бях най-добрия ученик в класа,а сега съм с най-ниската пенсия,защото имах идеализма да избера тази професия!***!