Шествие пред посолството на Румъния: "България ви подкрепя"

Вижте кадри от демонстрацията в София
61

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Десетки българи, както и румънци, живеещи в София, се събраха на мирна демонстрация в знак на солидарност с гражданските протести в съседна Румъния.

Хората излязоха пред сградата на посолството на Румъния в София и издигнаха лозунги в борбата с корупцията и надписи "България ви подкрепя".

Както е известно, след яростните протести в северната ни съседка, румънските власти отмениха постановлението си за смекчаване на антикорупционното законодателство, в което се предвиждаше декриминализиране на някои случаи на корупция.

Постановлението бе прието във вторник вечерта от правителството без консултация с парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Китов преди 7 години
До Анонимен 47Дори и двайсетина да са били, пак са десетки? Какъв точно ти е проблема?
40
0
 
2
 
! Отговори
истината преди 7 години
е че в Румъния има добро правосъдие, а у нас не.Нашето правосъдие-съдии и прокурори неса всичките качествени, голяма част от тях са полуюристи, завършили са т.н. пуцове поправо, с такива юристи -такова правосъдие.Един млад прокурор и съдия месечно вземанад три месечни учителски заплати на учител вишист, нашите съдии и прокурори са длъжници на обществото и държавата.
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десетки били на протеста????????????? От кога двайсетина човека са десетки? Ако наистина бяха десетки камерите щяха да намерят начин как да ги заснемат и предложат на обществото.
38
0
 
2
 
! Отговори
Моите извинения преди 7 години
Г-да модератори, много се извинявам ,че нарекох Плевнелиев със съкратеното име ***! Нека го изпиша с пълната му фамилия и титли : г-н експрезидента на BG , многоуважаваният от мен и целия български народ инж. Росен Плевнелиев, голям приятел на ЕС и НАТО, носител на най-високия орден на Украйна. Това стига ли?
37
1
 
4
 
! Отговори
Народите решават преди 7 години
К.43, ти да не пишеш след 3-тата чаша водка? ***, Боко, Бъчвата, МитOFF, Ненчо путинисти ли са? А хората от Полша, Словакия, Чехия, Унгария и те ли са путинисти? Само че държавите искат да търгуват с руснаците, защото това е бизнес - пари, печалба, добри отношения, не война. А Оланд, баба Меркел, Ренци искаха наказателни санкции. И нормалните хора им теглиха сиктира. Защото с омраза и конфронтация не се живее.
36
1
 
14
 
! Отговори
Браво на румънците преди 7 години
България добре подкрепя Румъния, но в Букурещ срещу продажното правителство и съдебната власт скочиха снощи 250-300 хил. граждани, а в София никой не скочи срещу решението на частния съд на Г.Колев - ВАС да се похарчат над 50 млн. лв за закупуване на изборни "ротативки". Не скочиха и срещу решението на същия този съд да се оневини съдия Ченалова, допуснала умишлено грубо нарушение в работата си. Не скочиха и снощи срещу немарливата работа на АПИ , довела до смъртта на невинна гражданка.
35
10
 
2
 
! Отговори
Ачо преди 7 години
Родните путиняги ако решат да вършат глупости, това в Румъния ще им се види детска игра. Брутално премазване!
34
4
 
6
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
сороски тролчета,лаете погрешното дърво - от сегашния режим в Букуреш по-шенгенски няма да намерите,дори президентът на Румнъния е немец в момента
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мндааааа, хората в Източна Европа явно не желаят да живеят по кремълски... Лошо, другари, лошо. Американците вече разполагат танковете си из Полша и България, пък местните нямат нищо против. Много лошо. Каквито и опорни точки да спуснем, колкото и да обясняваме колко е хубав Евразийският съюз и какъв рай е Русия, нещо не се получава.
32
3
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Да, те са виновни.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курнелке, да си знаеш!!!
30
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това в Румъния са добре отработени мероприятия. Протести, ама друг път. Класически маньовър за заобикаляне на вота чрез уличен натиск. А опитите за героизация на "протести", в които никой по никакъв начин не закача протестиращите е направо смешен.
29
2
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 7 години
Ето ви румънски прочит на българската сага "Кой предложи Пеевски". Сорос не спи, а бди. Та какво му се случи на Пеевски при Борисов-2? Вие се залъгвайте с "демокрация", крещете си на воля "Не на корупцията". Само че никой не крещи в България "Не на корупцията". Нито по улиците, нито в парламента. Май само по форумите има някакви недоволни ... , но и те са готови само да спорят кои са по- и най- корумпирани. Да не ви пука, че ни наричат ЛОШ мат'риал. Такива ни харесват най-много ...
28
12
 
13
 
! Отговори
НЯМАТЕ ПОЧВА У НАС ! преди 7 години
ЩЕ ЗАТРИЕМ ТОЗИ ПАГУБЕН "РУСКО-СЪВЕТСКИ ОПИТ" НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА ----НАРЕЧЕН КОРУПЦИЯ!НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ ДА СИ КРАДЕТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ, ДРУГАРЧЕТА....!!!!!
27
6
 
20
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Другаря Станишенко и Корнелия се стреснаха от румънците и взеха спешни мерки да отстранят старите мафиоти от партията си.Действат по маниерите на мафията "гущерът си къса опашката..."Време е прокуратурата да поразгледа ветераните от Ком.партията какви ги е вършила през бандитския преход,и не само ветераните,но и комсомолците които остават...
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизмът - вън от Балканите и съседните държави!
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pomnim 1913! Nikakva podkrepa !
24
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tук изчезват милиарди ( КТБ ) , вдигат цени на вода , приемат престъпни закони за концесии , ЕРП и хранителни вериги източват милиарди , по селата се вихри необуздана престъпност , в болниците пръстови отпечатъци - протести няма , но много е важно да подкрепим румънците !
23
7
 
7
 
! Отговори
до Китов преди 7 години
Глупа- к си ти такива като теб протестираха против Т Живков някога Бай Тошо даваше да се краде докато си построиш къща вила купиш кола и това важеше до последния човек, но от там насетне биеше през пръстите. А сега се краде, докато си построиш хотел два жипа и още нещо. Щом не искате да се краде на дребно, ще се краде на едро и то с напълно изрядни документи. Понеже съдията като знае че няма да осъмне в Белене и той ще е същата стока.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не се събирайте на тълпи, да не пропаднат качествените павега и улици.