Трамвай и кола се удариха до Руски паметник

За щастие при инцидента няма пострадали
6 фев 2017 15:20,
33

  Снимка: Булфото

Виж други галерии »

Трамвай и лек автомобил се блъснаха в близост до пешеходната пътека на кръговото на Руски паметник. 

За щастие при инцидента, който стана тази сутрин няма пострадали.

Мястото е доста рисково, тъй като автомобилите трябва да изчакват преминаващите трамваи по линиите 4 и 5, като в непосредствена близост има и пешеходна пътека, отбелязва Булфото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Виновни преди 7 години
Виновни са Фандъкова и бат Бойко. Дайте да изберем г-жа Лъжа , тя ще ви оправи всичките , а също и ватманите, дето блъскат отзад. Тя знае какво е блъскане отзад и всичко ще бъде у ред.
27
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Единственото правилно решение е трамвая да мине под паметника в тунел! Петте смени на бидета по Витошка можеше да финансират един такъв малък тунел!Малоумното Данче Самоковско - какво друго да очакваме?!?
26
0
 
8
 
! Отговори
Никола преди 7 години
Невероятно сбъркано кръстовище , спираш за да осигуриш предимство на пешеходците , къде...в/у трамвайните линии !? Това е нарушение на правилника , защото там пише , че е забранено спирането върху трамвайните линии , освен това лоша видимост за трамвая идващ от Пирогов и бум . Решението е да се измести пешеходната пътека в посока ул. Лайош Кошут
25
0
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Не говори простотии , личи си че и толкова минаваш пртез това кръстовищи.Когато излизаш от площада на Скобелев, посока петте кьошета, ъгъла на излизане е такъв, че трамваят който би идвал от Борис е почти зад гърба ти. Не ще го видиш, ами няна да разбереш откъде ти се качил на врата.
24
1
 
17
 
! Отговори
светнат преди 7 години
"Мястото е доста рисково, тъй като автомобилите трябва да изчакват преминаващите трамваи по линиите 4 и 5, като в непосредствена близост има и пешеходна пътека, отбелязва Булфото".........Не рисково, а супер малоумно. На това място автомобилите спират за предимство на пешеходците ТОЧНО на трамвайните линии.
23
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 7 години
С предимство вече са тези в кръговото откакто направиха ремонта.
22
1
 
0
 
! Отговори
До 22 Хм преди 7 години
Кой е с предимство в кръговото идващите от Пирогов, както беше преди ремонта или тези, които са вече в кръговото?
21
0
 
12
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимен 20пич, трамвая въобще не влиза в кръговото - той създава втора полуокръжност на кръговото. Така - представи си - караш с 35 км/ч в кръговото, искаш да излезеш в посока Петте кьошета - тръгваш да излизаш НО 1. трябва да внимаваш да не те отнесат ония идващите от Пирогов 2. трябва да се огледаш от двете страни за трамвай 3. веднага след трамвая е пешеходна - трябва да огледаш отвсякъде 3. ако има пешеходци набиваш спирачки и оставаш на линиите, а и риска да те изтрескат отзад е голя
20
0
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Трамвая не върти в кръговото ,а минава по дъга през него и има достатъчно знаци ,че е с предимство въпроса е ,че точно там мястото е тясно ,а на няколко метра има и пешеходна пътека и особено в пиков час е малка лудница.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм минавал през Руски паметник след ремонта и промяната на движението през 2015-та, но четох, че са го направили "класическо кръгово", т.е. който е в кръговото е с предимство и ако трамвая тепърва навлиза в кръговото, значи е без предимство, но ако излиза от кръговото е с предимство, ако няма някакви други знаци за кой е с предимство там. Според мен сбъркаха с тази промяна на движението там. Доста съм минавал преди години и нямаше никакви проблеми при старата схема.
18
4
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
мда - Руски паметника стана типично герберастко изпълнение - пълна тъпотия и постоянен риск за живота на хората... Нооо фандъка и баце са намазали, дума да няма...
17
6
 
6
 
! Отговори
ники преди 7 години
Според мен трамваят е трябвало да го заобиколи.
16
0
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Мястото наистина е конфликтно ,ако след трамвайните линии са две коли една след друга и първата намали или спре възможно е за втората да не стигне място и то с толкова с колкото е станала катастрофата . Трамвая е с предимство ,но от колегиална гледна точка е можел поне да чукне спирачките и да няма проблеми лошото е ,че в много случаи на ватманите или не им пука ,или са изнервени от трафика.
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди годни много обичах да минавам през това кръстовище, като бях без предимство, но почти винаги успявах да мина без да спра, освен ако не идваше трамвай. Сега не минавам от там, но погледнах как са променили движението и си личи некадърната ръка на Фандъкова
14
2
 
10
 
! Отговори
До 4 Трамвай преди 7 години
В правилника НЕ пише: Трамвая е с предимство винаги!Пише други работи, но кой да чете закона. В този случай трамвая вероятно е с предимство, но зависи как е станало ПТП-то. Ако колата е била спряла да изчаква някого, трамвая също е трябвало да спре. В момента не се сещам как точно е движението там - само веднъж или два пъти съм минавал откакто го промениха и ми изглеждаше много по-зле от преди като организация на движението.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото е безумно! Пешеходци, коли, трамваи, тролеи... най-кошмарното кръстовище в цяла София!
12
2
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
До АнонименЩото геберите са много глупави и нищо не правят като хората!
11
4
 
5
 
! Отговори
Капанар преди 7 години
Жалко за трамвая
10
2
 
4
 
! Отговори
desfsd преди 7 години
До АнонименНе, не трябва. Просто вие така правите, защото не можете да се усетите, че пречите.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там наистина е много тъпо, само че в обратната посока, където пешеходната пътека е след трамвайните линии и за да се пропуснат пешеходците, возилото трябва да спре на трамвайните линии. Ама нали се усвоиха едни пари, данъкоплатците да го....