За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!

Ако ги изселят, да им намерят нов дом, иска Илия Илиев от ДРОМ
6 фев 2017 12:10,
158
За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!
Снимка: ДРОМ

Подкрепа за ромите в бившите "Виетнамските общежития" и отпор на расовата омраза обеща лидерът на ромската партия "ДРОМ" Илия Илиев.

Той обяви, че жителите на ромската махала са сериозно притеснени от информациите, че тя ще бъде премахната.

Още по темата

Както Dnes.bg писа миналата седмица в "Красна поляна" зрее напрежение заради проект, според който сградите в гетото ще се съборят и на тяхно място ще бъдат вдигнати два нови блока, в които ще бъдат настанени част от ромите.

Проектът е на стойност 10 милиона лева, осигурени от еврофондовете. Ако той бъде осъществен, около една трета от живущите в блоковете роми ще трябва да бъдат изселени. Жителите на "Красна поляна" искат цялото гето да бъде премахнато.

"Твърдо заставаме зад жителите на бившите "Виетнамски общежития" и ще ги защитаваме с всички лостове на българското и европейското законодателство", обяви лидерът на ДРОМ Илия Илиев.

В писмо до медиите той напомни, че жителите в махалата преди всичко са български граждани, които живеят от десетки години там с настанителни заповеди, адресни регистрации.

"Съгласно Конституцията и Европейските норми за Защита правата на човека, нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища, ако само и единствено не им бъдат подсигурени други такива за дълготрайно настаняване", обяви още Илиев.

Лидерът на ДРОМ предупреди, че ще сезира прокуратурата за всеки случай, при който различни организации и политически партии всяват напрежение, дискриминация и расова омраза по темата.

"Ще бъдем силен отпор, чрез всички лостове на Закона срещу това", каза още Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ромиДромИлия Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
43
 
! Отговори
НЕ СА ТЕХНИ ЖИЛИЩА преди 7 години
че да настояват нещо. Брюксел да им даде БЕЗПЛАТНО жилища там в тяхната столица
10
0
 
52
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Този път трябва да се реже до кокал никаква аванта по-вече и сега ,ако клекнат пред шведите това значи ,че държавата не трябва да се казва България. Така наречените политици трябва мноооого внимателно да си направят сметките защото вече не се трае и да не го отнесат те.
9
0
 
42
 
! Отговори
Цацаров преди 7 години
Да, аз съм Цацаров, слушам и изпълнявам!Сега сериозно - вие да не би да си мислите, че някой от властта чете този сайт и коментарите под страницата? Та колкото и да си адресираме питания до Цацаров, Бойко, Герджиков, Царя, Арменския поп, нищо няма да се случи. Трябва като румънците - ако излязат всички жители на квартала на протест, ако ги подкрепят още няколко десетки хиляди, като се присъединят към протеста, дали този Дромаджия ще има наглостта и смелостта да обещава нещо?
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, прокуратурата, полицията или не знам вече кой, привикайте го тоя Илиев да спре да се вре навсякъде и да защитава ромските безобразия!!! Други етноси няма ли на тази територия, докога така бе, до края на България ли?????
7
1
 
49
 
! Отговори
деян преди 7 години
с какво те са повече от другите та да е длъжен някой да им търси жилище. и не е ли незаконно да има етническа партия.
6
0
 
22
 
! Отговори
Бай Хо Ей преди 7 години
А къде са сега будните граждани дето протестираха миналата седмица, да си изкажат болката и мъката? Или пак общината им е виновна? Не само "тиквонтий" е виновен, къде е оня "Цайсатко" със снеговата социално-ромска политика?
5
1
 
49
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Преди година и нещо един Българин подари на държавата плаващ остров в тихия океан , ако не греша. Да ги преместим там. Да им дадем свобода на хората барабар с Г.н Илиев.
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илия, превъзпитай си електората пък после ми говори за българско и европейско законодателство.
3
3
 
56
 
! Отговори
и аз преди 7 години
Съм български гражданин и искам да живея безплатно в нов блок по европрограма. Моля за окол 140 квадрата апартамент. Днес, защо ни занимавате с тези, а не с парите откраднати от санирането, магистралите? Защо не пишете какво става в Румъния? Дебелия и Тиквата плащат лш добре?
2
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът като иска дом, тегли заем, работи и го изплаща. Ромите нали са български граждани, или са привилегирована каста?
1
5
 
36
 
! Отговори
А ТИКВОНТИЙ преди 7 години
няма ли и той да се снима с "ромите" Идат избори и ЦЕЦО фалшификатора няма да смогне сам с печатнците