Три дни без парно в София – бързовари, кофи, одеяла...

Потърпевша: "Чакаме си – ние сме търпелив народ"
Обновена: 7 фев 2017 20:27 | 7 фев 2017 20:20,
57
Три дни без парно в София – бързовари, кофи, одеяла...
Снимка: bgonair.bg

Трети ден части от София са без парно и топла вода. От Топлофикация обясниха, че топлоподдаването в столицата се възстановява поетапно и в над 10 квартала проблем вече няма, но е необходимо технологично време, за да се справят докрай с аварията от онзи ден - пробив на магистрален топлопровод.

През следващите дни обаче няколко столични квартала пак ще останат без топла вода и парно. Освен че старият проблем все още не е решен, през нощта е установена и втора авария в района на търговски център на бул. "Цариградско шосе" в София. В "Студентски град", "Мусагеница", "Дървеница",  "Младост -1,2,3 и 4", топлоподаването ще бъде преустановено за около 48 часа.

"Ще го пускат ли, няма ли, какво става - не знам", коментира потърпевша пред Bulgaria ON AIR.

"Чакаме си – ние сме търпелив народ", допълни друга жена.

"Греем си вода като в първобитната ера. Евентуално електрически печки, ако стане много студено и това е, под юргана и готово", разказа още друг засегнат.

От Топлофикация обясниха, че екипите им работят по остраняването на проблема и поетапно топлоподаването се възстановява, но е необходимо време заради мащаба на аварията. От дружеството се извиниха на тези, които и днес останаха на студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: парноавария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен / Браво на баба ти, бе, красньй мусор!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТАМАТСтамате, много умен излезна бе! Недей да говориш неща, които не знаеш и не разбираш! Много е лошо когато си плащаш сметките редовно, ама ти спират парното насред зима.
40
2
 
6
 
! Отговори
Бай Хасан преди 7 години
Ми столица , много ***, много нещо. То не е печатница бе другари ....
39
8
 
4
 
! Отговори
СТАМАТ преди 7 години
Да би си сметки плащали, не би на студено стояли!
38
5
 
10
 
! Отговори
До: Бъз преди 7 години
Как да нямало парно бе. За 15 лв. 100 кв. в центъра на София отваряхме прозорците и ходехме по потници от жега. Баща ми взимаше 500 лв. заплата, майка ми 170 и плащахме 15 лв. макс за ток. Като у дома сяка събота и неделя пълни трапези, майка ми готвеше по три пъти на ден,преходен период есен - зима сме пускали духалки и нямаше проблем. Билета за трамвай 5 ст. Сяка сутрин се миеха улиците, чистоо, чисто. Режим ток имаше само 1г. само 1 За храната беше малък избор, но качествен, имаше БДС, БДС.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре рекламираният от гробарите "успех", че живеем все по-добре, колко е направено и построено, се оказа балон който се спука веднага след като Тиквара бе изритан от българите за разрухата и разпада. Енергетиката едвам издържа, режима беше неизбежен, БДЖ е руина, АПИ както се знаеше, агенция за крадене и лъжи, нищо не е поддържано, крало се е Дзверски. Здравеопазването е инквизиция за болните, полицията обезверена и безпомощна, а съдебната система работи стещу заплащане и хонорари.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бъз Имаше, имаше, байно... И парно имаше, и вода. Тока спираха, ама то беше да не забравят другарите старите партизански времена...Иначе баба ми прозореца отворен държеше в най-големия студ щот парното толкова беше надуто, че се не търпеше. Така че не се обаждай където не знаеш...
35
1
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
всеки път изненада всеки път се съм аз!
34
1
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Трябва всички да заведем по едно дело за 20 лева компенсация + 300 лева за адвокат на тия бок.луци.
33
2
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Впрочем хората трябва да погледнат общите условия на Топлофикация и по-специално чл. 38 от тях, според който Топлофикация дължи компенсация за недоставена енергия - и трябва да бъде осъдена примерно да поеме разходите за ток, с който хората са си топлили къщата и водата. Това, разбира се, няма да го напишат в новините, нито да го кажат от Мая Манолова, но го имайте предвид.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред т.нар. "голям търговски център" на Цариградско всяка зима става такава голяма авария. Дори сменяха тръбите по този повод.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При това положение прираста на населението ще се увеличи. Когато няма парно става студено не че с парното е много топло но поне е хладно. Та мисълта ми е че под юргана се правят бебетата а не както някои си мислят че ги донася щъркела. Й без това сте много назад с бебетата а й трябва да се наваксва за последните 27 години в които много се изнесоха а други спряха да раждат. Та като е студено влизате под юргана и започвате луд секс хем ще се сгреете хем и прираста ще увеличите!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да зимата и топлофикация работят за ерепетата! Не се плашете това което ще отчете електромера ще го плащате февруари!
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като завали снега пак ли ще затворите държавата!
28
6
 
15
 
! Отговори
РОФЛ преди 7 години
След Бойче и потоп хахахахах, баси ***, ей закривай докато е време, че не остана - Северна България няма път да стигне до "столицата" мое се анексира нещо нагоре към Букурещ, надолу Ердоганя си заплю някаква територия, само София не знам кой ще я анексира тая кална дупка, никой не му трябва, само разходи, о .р ки и мрънкачи :) ...
27
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не си мислите че сте граждани на Ню Йорк или Барселона или Сан Франциско ?Огледайте се къде живеете първо и после пишете.Случват се аварии, но в случая има липса на поддръжка - 30 години тръбата не е пипана и колкото и здрави да са нещата правени по байтошово време, без поддръжка и без подмяна след определен период не става, а на управляващите София им се свидят парите, които иначе ще откраднат. Това им е избора - да откраднат парите и да ви е студено или парите да ги вложат по предназначение без да ги крадат и да ви е топло.
26
1
 
8
 
! Отговори
месара преди 7 години
не знам , моя е на *** и дърва
25
3
 
3
 
! Отговори
месара преди 7 години
до меско : кажи къде живее де
24
3
 
9
 
! Отговори
Меско преди 7 години
До месараИ при нея нема топла водА,*** и подмий.
23
9
 
6
 
! Отговори
месара преди 7 години
някой знае ли в кой квартал живее другарка *** - някак си ми е притеснено дали има парно и топла вода ?