Воеводи искат веднага: КПП с полиция във "Виетнамските общежития"

ВМРО иска денонощни патрули в гетото
34
Воеводи искат веднага: КПП с полиция във "Виетнамските общежития"
Снимка: Булфото, архив

За спешни мерки за опазване на сигурността на хората и обществения ред в района на "Виетнамските общежития" в столичния квартал "Красна поляна" настоя общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в писмо до служебния МВР шеф Пламен Узунов.

Още по темата

Воеводата иска да се осигурят допълнителни полицейски сили, които да патрулират в района на едно от ромските гета в квартала, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Отделно от това Контрера настоява да бъде възобновена работата на полицейския пункт на входа на "Виетнамските общежития".

Според него е нужно да се осъществява денонощно патрулиране в района, тъй като от годни там има функционален проблем с липсата на каквато и да е сигурност за живущите.

Хората от "Красна поляна" години наред се борят за премахване на гетото, защото престъпността в района е много голяма.

Отделно от това в писмото си Контрера насочва вниманието към действията на лидера на ДРОМ Илия Илиев по време на протеста срещу започналото премахване на част от "Виетнамските общежития".

Илиев призовава да не се премахват постройките и заплаши, че с кръв ще отстояват събарянето да спре.

"В момента Илия Илиев призовава да се пази статуквото - ромите да си стоят там и всички да се съобразяваме с тях, но това няма как да се случи", категоричен е Контрера.

Той призова главния прокурор Сотир Цацаров да образува проверка и да предприеме действия за разследване срещу Илиев заради призивите му за бунтове и насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
28
 
! Отговори
sport преди 7 години
В Индия няма КОЙ да ги храни, няма къде да берат джилезУ и т.н.
2
3
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Има изход президента сега е управляващ с назначеното от него правителство да свири сбор на запасните чинове и до изборите бъдете сигурни ,че ще има ред и спокойствие за дълги години напред.
1
3
 
36
 
! Отговори
Й преди 7 години
Да си ходят в Индия! При ония джагали!