Фандъкова недоволна от риенето на преспите, санкционира

Фирмите ще отнесат над 2,5 млн. лева глоби
8 фев 2017 08:40,
21
Фандъкова недоволна от риенето на преспите, санкционира
Снимка: БТА, архив

Глоби за над 2,5 млн. лв. ще отнесат фирмите, които почистват преспите от улиците в София. Санкциите са наложени от декември до февруари, а Столичният инспекторат няма да заплати направени обработки, заради закъснение или недостатъчно соли, съобщиха от "Московска" 33.

От общината не са доволни най-вече от почистването на преспите в районите "Средец", "Лозенец" и "Студентски", където на "Титан София Център 1" няма да се платят 691 555, 38 лв.

Следващите в списъка на наказаните са "ЗМБГ" с 573 544,79 лв, който поддържат районите "Триадица", "Младост", "Витоша", "Овча купел" и "Люлин". Докато "Титан София Изток 1" няма да получи 362 832, 67 лв. за районите "Искър", "Кремиковци" и "Панчарево" и още 269 673,87 лв. за "Връбница", "Нови Искър", "Банкя".

Сред наказаните са и "АСА България" ЕООД, "АЕС- Х Груп", "Чистота Искър" и "Титан София Център 1".

От тази седмица фирмите чистят натрупаната луга и мръсотия от шосетата. Екипите извозват и ледените блокове от спирките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Софияснягпочистване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не видях никой да чисти, единствено големите булеварди бяха горе долу почистени, но това е от движението на колите. А за тротоарите да не говорим...добре, че се затопли малко за да може да се разтопи. Така беше и по автобусните спирки в целия град.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сигурно и на тях им дадоха по 2.5М авансово и сега ще ги глобят по 300-400 хиляди за несвършена работа :)добре че съседите бяха с джипчета, да ми омачкат рано сутрин да мога и аз да изляза до булеварда... :)))
17
1
 
7
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
Ало защо ми изтрихте поста и вие ли сте на хранилка към Столична община.
16
0
 
5
 
! Отговори
абв преди 7 години
Да те изринем теб...
15
1
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Те тия маскари толкова са се нагушили,че им излиза по-евтино да си платят глобите,а столичани спят ли спят вече трети мандат.
14
3
 
12
 
! Отговори
Студент преди 7 години
Данче, що не кажеш нещо за студентски град? Точно по твоето време го съсипахте и направихте ужасен. И най-лошото е, продължавате!!! ОСТАВКА!!!!!!!!!!
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелче, хвърляй и ти оставката, като твоя ментор от Банкя. Стига си пречила!
12
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Малиии направо ше ги фалира. Мааани бегай бе това са си наши фирми. Изсипваме им с фадромата и после за прах в очите им вземаме две шепи.
11
1
 
8
 
! Отговори
Русе преди 7 години
Моля г-жа Фандъкова да сподели опита си с "кмет на 2016г" - г-н Пламен Стоилов кмет на Русе. София е изчистена и то отлично в сравнение 3-метровите снежни хълмове по улиците на Русе. Тук почистваха 5 дена и 30 се молят за по-топло време, ама уви - нов сняг ни притиска. Улиците се заледиха. Има над 500 души минали през травматологията...
10
3
 
7
 
! Отговори
тест преди 7 години
Някой хлъзгал ли се е на кучешките л....а? А да е падал върху тях по г.з?
9
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Пише се РИЕНИЕ !!!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Схемата е ясна - фирмата иска 500 000, но сключват договор за 600 000, че да останат пак 500 000 след "глобите" на кметицата.
7
1
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Авансово ли ще ги глобят,както оня чорбаджия,взел "авансово"2 милиона и кусур, за ремонта на тунел Ечемишка?Мамини сладки бизнес-евро-айдуци,не наядохте се гадове.
6
0
 
27
 
! Отговори
София 1000 преди 7 години
Преспи в Сф може да няма, но мизерията по улиците е страшна, като в клоака е в момента, страх ме е да погледна през прозореца.
5
0
 
22
 
! Отговори
"ЗМБГ" ? преди 7 години
Фирмата "ЗМБГ", регистрирана ли е в ошфорна зона?Ако е така, как уважаеми дами и господа ще намерите собственика и ще комуникирате с него, за да му наложите глоба?Защо българкото законодателство позволява фирми регистрани в ошфорки, на които не се знае собственикът да оперират на територията на БГ?Защо има само една общинска фирма за почистване от 8? Ако нямате техника, толкова ли не можахте да кандидатствате по европрограми? Правите дарения на частниците - ваши хора с народни пари? Позор?!
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали Фандъкова е доволна, но Софиянци са много НЕдоволни и бесни на НЕдоволната.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагам, че става въпрос за купчините черен лед останал неразтопен и за коловозите в уличките. Но журналистите пак неразбрали. А по принцип заслужават да ги глобят, навсякъде е страшна мърсотия. Но да глобяват и тези които хвърлят по земята и извън кофите.
2
0
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Само да попитам "Топлофикация" не е ли общинска фирма защо не се санкционира и тя самата нали им е принципал или се лъжа???
1
3
 
21
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Преспи в София не съм виждал да има, ама ако иска може да ги санкционира и за непочистените лавини :)