Гладна стачка! Последният ход на инвеститорка от "Младост"

Сярова не издържала на тормоза на администрацията след протестите
46
Гладна стачка! Последният ход на инвеститорка от "Младост"
Снимка: Bulgaria On Air

Инвеститорка в столичния квартал "Младост" излиза на гладна стачка утре от 8:45 срещу Столичната община.
Изабела Сярова обясни в предаването "България сутрин" на Bulgaria On AIR, че това е единственият вариант, който й е бил оставен от районната администрация на "Младост", представлявана от районния кмет Десислава Иванчева и от администрацията на Столична община, представлявана от градоначалника Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Инвеститорката твърди, че й е оказван системен тормоз в продължение на три месеца, който се изразява в действието или бездействието на въпросната администрация под формата на непрекъснати проверки, оспорването на актове, удостоверяването на неща, които са ясни и конкретни.

"Най-накрая не излизаме с никакво становище нито от районната администрация, нито от администрацията на кмета Фандъкова", добави тя.

Изабела Сярова е собственик и инвеститор на малко здание в квартал "Младост"1 срещу блок №64, което е отредено за офис сграда в сферата на услугите.

"Бях проверена от НАК, от главния архитект на София Здравко Здравков, от Влади Калинов от ДНСК. Имам всички документи, но бях проверена от Инспекция по труда и всички институции, за които се сетите. Не виждам защо, след като въпросната администрация ми е издала законов нормативен документ, за който съм заплатила 10000 лева - това е само строителното ми разрешение", коментира още Сярова за Bulgaria ON AIR.

Именно строителството на тази сграда беше една от причините жителите на квартал "Младост" да излязат преди месеци на протест срещу застрояването.

"Нерегламентирана група от граждани в продължение на месеци събаряха оградата ми, изписваха ми "Мафия" на строителните площадки, оронваха престижа ми като човек, разстройваха децата ми и цялото ми семейство. Защо прокуратурата не се самосезира, а Столичната община не излезе със становище законни ли се тези действия", попита обаче Сярова.

Тя съобщи, че на среща с главния прокурор е представила подписка от Инициативен комитет, подкрепана от 300 души. Тя е за нарушения по време на предизборната кампания на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева, както и срещу действията на граждани, представлявани, според нея, от районната администрация, които са нарушили конституционните й права.

"Преписката е разпределена и ще бъде разгледана от Софийска градска прокуратура", добави Сярова.

Тя твърди още, че се подправят документи, не се изпращат на адреса за кореспонденция, а се лепят по оградата на строителната й площадка.

"Столичната община налага едно мълчаливо съгласие с действията, които според мен са абсолютно незаконни от страна на районната администрация, делегирайки права от Столична община към Районната администрация, това е най-големият тормоз, който може да ми бъде причинен на мен и на други инвеститори, защото по този начин нямаме право на възражение и директно отиваме в съда, което означава, че обектите ми ще бъдат спрени за 2 - 2 години и половина, ще ми бъде забранен достъпът до тях", коментира още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
6
 
! Отговори
панагюрище преди 7 години
До да си поиска рушветине които е раздала за да и мине проекта . tx
21
5
 
12
 
! Отговори
ssiberia преди 7 години
Платена статия. Дори една снимка няма от мястото на строежа до бл.64. Защото тогава всички ще видят на какво място е строителната площадка. Място на граниницата с безумието. В действителност въпросната дама и инвеститори тормозят живущите в ж.к. Младост 1.
20
9
 
13
 
! Отговори
tx преди 7 години
Като гледам коментарите всички сте много доволни.А ако на вас ви откажат отговор или услуга, която трябва да се извърши по ЗАКОН !!!Тогава ще ревете всичките.А какво ще кажете чисто и просто ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА? ако жената е сгрешила да си понесе наказанието, ако не да продължава.Ако искате демокрация се борете със законите и това да бъдат изрядни, а не за инцидентна справедливост въпреки закона.
19
12
 
22
 
! Отговори
Kordona преди 7 години
Не се мъчи изобщо ами се увисни за гушката на някое дърво. Да ви тропкам в устенцата ваши инвеститорски. Да земете да се разкарате и да оставите градинките намира че скоро народния гняв ще ви вкара в ситуации с линчове, бичуване и изнасилванки на инвеститори. Ще си живеем добре и без ваяите инвестиции в здания и бизнес центрове. Сиктир
18
6
 
20
 
! Отговори
Сяров преди 7 години
Браво Кире, добро предложение. Ще й осигурим едно кюше на пазара в Младост там да гладува, до сергията за картофи!
17
6
 
20
 
! Отговори
Киро преди 7 години
А дано да гладува 90 дни тази госпожа инвеститор, та да не се чува повече за нея.
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do nkavrakov 18На тази лелка дядо и от Горябляне е имал някаква нива там и сега иска да е собственик на парцел в София и да строи. Ами ти какво общо имаш с инфраструктурата и квартала .Какви усилия си положила . Айде на село уж инвеститорка .
15
10
 
11
 
! Отговори
do nkavrakov преди 7 години
Сградата, която ще се строи е за офиси. Т.е. никой няма да живее там, какви жилища какви 5 лева, какъв крокодил.
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една лакома инвеститорка по малко.
13
5
 
19
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Съгласен съм така е.Съсипаха държавата и хората се струпват на едно място.От това започват конфликтите.Тези които протестират имат дом и са на топло.Тях не ги интересува къде ще живеят хората които имат нужда от жилища.Но проблема е в държавата защото няма ифраструктура и само се краде.Затова масово хората напускат България,няма развитие ,няма място за всички вече.
12
6
 
27
 
! Отговори
От Лион щастлив преди 7 години
До nkavrakovСпомням си в зората на демокрацията софиянци приветстваха решението на Министерски съвет за премахмане на жителството,обиждаха се когато само месец след десети ноември,някой се обърнеше към тях с "Другарю" или"Другарко",вадеха го голям и много демократичен...Ся фанаха на Банкянския..шлиферо...
11
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е колеги,ненадейно ни споходи демокрацията и недоубитите фашиски ***,алчни чорбаджии и гешефтари,смъквали по десет кожи от гърбовете на отрудените селяни преди девети,надигнаха глави и оправиха себе си чрез приемане на безумни имуществени закони!Положенито на обикновените хорица,не е по-различно от това на вс.нормални преди девети!
10
11
 
46
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
София не може да побере прииждащите хора от провинцията и затова ескалира напрежението.Те са като скакалци,от села и махали непрекъснато идват и се трупат.Трябва да се строи и да се разширява града в периферия като успоредно започне да се строи железница с влакове обслужващи периферията.Така ще има транспорт за всички.Проблема е че няма държава Просто емигрирайте и се махайте от тук.
9
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква детска площадка, бе, нали го показаха терена на какво е приличал... На изорана нива, насред София. Селяните на това му казват ПАРК, за останалите има друга дума и тя е пущинак.
8
8
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тази не е собственичка а човек на бившата кметица терен е бил общински детска площадка.Напрвили далаверата с общинска земя сега ще прави гладна стачка тия далавери и преработване на скици трябва да бъда спрени на нея да си ивърнат това което е платила на общината а тя да и търси рушовета ако е дала.
7
4
 
31
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
СЪЩОТО ПОБЪРКВАНЕ ДА ОЧАКВА И ЛЕКЕТО КОЕТО ОТКЪСНА ДВА КВАРТАЛА ЕДИН ОТ ДРУГ.СТАВА ВЪПРОС ЗА ДРУЖБА1 И ДРУЖБА2
6
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горката "инвеститорка" . Утре може , да поиска , да си строи в градинката при Народния театър и пак ще протестира , че не й уважавали правото , да открадне т.е. " инвестира"
5
16
 
44
 
! Отговори
Младост преди 7 години
Ами да пукнe дано тази мафиотска крaдлa, ама на дали!Никой свестен човек няма да пророни и сълза за нея!Всеки един с "нотариален акт" за земя в Младост е престъпник!Всеки един - без изключение!Същото се отнася и за т.н. "наследници" и по черноморието, но това е друга тема.
4
4
 
30
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Слава Богу, Лучников пукна, но ние живите все още берем "плодовете" на безумието на този доказан ***
3
8
 
30
 
! Отговори
Men преди 7 години
Прав и път, дано скоро да даде фира.