"Плюещи" плочки, дупки – настилката на "Витошка"

От "Спаси София" алармират за некачествения ремонт на пешеходната зона
8 фев 2017 18:44,
72

Снимка: "Спаси София"

Разбит паваж, "плюещи" плочки и разкъртени шахти – това се вижда на снимките на пешеходната зона на бул. "Витоша", разпространени от "Спаси София".

Още по темата

Кадрите показват, че и трите фази на ремонта на "Витошка", изпълнявани една след друга в периода 2012 – 2015 г., вече са със сериозни дефекти, пишат от неправителствената организация. Според тях причината е недостатъчният строителен надзор, лошият избор на материали и ниското качество на полагане на настилките.

Също така заради монтажа на тентите на заведенията настилката е била дупчена и разбивана. От "Спаси София" отбелязват, че не би трябвало така да изглежда централната улица на една европейска столица, особено когато е единствената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Едни англичани вчера как се забавляваха,скачаха по плочките и се оплискаха като малки деца явно сме екзотична дестинация за тях.
46
1
 
22
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Това не е София уважаеми сънародници,това е огледало на състоянието на България.Идват избори и не ГЕРБ ,не БСП,не там разните патриоти и блокове дето се създават,ами който и да е на власт ще продължава да краде докато и последния българин не се изнесе от тази прокажена държава.Идват избори и не ходете да гласувате ами просто ги изметете всички от парламента до един без цвят на партийна принадлежност защото те затриха цели поколения и изгониха милиони от родината .Това са българските депутати.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво го интересува българинът за някакви си плочки, пътища и прочие. За него е важно да няма санкции срещу Русия, да има "Беляне", че да плати още милиарди, също и потоци. Ама корупции, ама проблеми на въздуха, ама проблеми на инфраструктурата. Забравете! Как да очакваш от население, което има руско самосъзнание, но по ирония на съдбата живее в България, да мисли за страната си? ***, тарикати на дребно, похапват кебапчета и имат *** от руски знамена. Това са "българите".
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам в цяла София да се върнат паветата.Я вижте там,където още не са изкъртени вече 70 години нито подскачат,нито се деформират.Щом спечелилата милиони от обществена поръчка фирма не може да се справи със съвременните технологии,тогава да се върнем назад във времето и да заложим на сигурното.А преди това виновните да си получат заслуженото.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алармирайте кметицата.Не че не знае,де.Ама като са взети вече комисионните,как да накаже некадърната и безотговорна фирма.
42
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
"ниското качество на полагане на настилките". -- за такава работа - толкова пари(500 лева на месец)
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че парите са ги усвоили още когато са ги слагали.Сега е ред на други да се понагушат за ремонти.
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ААА нищо им няма бе така са си мно добре. Вие кво искате за 10 000 000 по хубави ли да са. А за нас кво ше остане да делкаме бе? А й ако ги напраиме да се не мърдат после ше умреме от глад бе! Нали всяка година требе да праиме ремонти! Ама сте и вие! Това да не вие едно време при ТАТО праеха ги да не мърдат по 10 години. Само че тогаа немаше мутрииии немаше делканеее а имаше бригади които бяха на заплата към съвета. За тях беше по добре да ги направят като хората а не да ги правят всяка година!
39
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спаси София, по-тихо да не събудите българите.
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам що не отидат на запад да видят как се правят тротоари - хората подлагат педя бетон и отгоре се поставят плочките. После траят десетилетия без да се спукат и нагънат и да започнат да подскачат, а върху тях минават камиони да зареждат магазини. Просто упорито не искат да правят улици и тротоари както трябва - целта е минимум вложение и максимум далавера. Само с принуда ще променят "управленческия си манталитет". Лошото е, че народа спи. Добре е, че "Спаси София" поне надига глас.
37
0
 
22
 
! Отговори
хахахха преди 7 години
това нищо не е ,елате в Добрич да видите новия ни център, начупени плочките на 60-70%
36
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видимите резултати на ГЕРБ.
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФандъковаСпоко, дори да не гласуваме за теб, тия дето носят чувалите ще се погрижат за резултата.
34
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще кажат, че всичко е от необичайно лошото време, пък то си е съвсем обичайна българска зима. Скоро гледах един път в един френски залив, дето всеки божи ден го залива прилива за няколко часа и на другия ден, когато водата се отдръпне се ползва съвсем нормално. И така десетилетия. А в България като завали дъжд и отмива тротоарните плочки, все едно че са от мармалад.
33
1
 
31
 
! Отговори
Фандъкова преди 7 години
По моите самоковски даскалски стандарти София е много хубав, чист и подреден град! И да не забравите да гласувате пак за мен!
32
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато хората не се вдигнат като в Румъния и да потърсят сметка на отговорния за качеството на строителните работи или на контрола върху строителството, няма да стане. Просто трябва уличен натиск, да си отиде някой кмет, да се принуди прокуратурата да разследва някоя далавера и някой да попадне в затвора. Когато тези във властта разберат, че хората ще търсят отговорност и няма да им се размине, тогава нещата щ57237 се променят. Докато се чувстват безнаказани, така ще е.
31
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама плочките, как хубаво джвакат: Герб, герб...
30
1
 
26
 
! Отговори
Данчето преди 7 години
Не плюйте по самоковските плочки, моля.
29
1
 
39
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Аз ли съм виновен, че софиянците ходят денонощно по плочките на Витошка?
28
1
 
19
 
! Отговори
Местен преди 7 години
До Неблагодарен народТи явно живееш в София отскоро. Откакто ГЕРБ са те "дръпнали" тук за партийни заслуги.