Скъп януарски ток. До 560 лв. "честитка" в София

Аварията в София през уикенда била в рамките на нормалното
8 фев 2017 10:40,
26
Скъп януарски ток. До 560 лв. "честитка" в София
Снимка: архив, Bulphoto

При клиентите, които се отопляват на ток, януарските сметки варират от 120 до 560 лева, тоест има нарастване спрямо декември 2016 година от порядъка 23-70%, обяви Димчо Станев от дирекция "Обслужване на клиенти" в ЧЕЗ.

Още по темата

"В определени дни от януари, който беше с 5 градуса по-студен от миналогодишния януари, е бил постигнат 20-годишен рекорд в потреблението за територията на Западна България", посочи той пред БНР.

Станев се позова на 9 произволно избрани сметки за ток, от които 4 на потребители, които се отопляват на парно, и 5 на такива, които използват за отопление ток.

При клиентите на парно – ако средната сметка за януари 2016 година е била между 36 и 48 лева, а за декември 2016 между 31 и 67 лева, то за тазгодишния януари се очаква да бъде от порядъка на 41-50 лева, поясни Димчо Станев.

Мрежата е преоразмерена и е изчислена да издържи натоварване дори при аварии в топлопреносната мрежа, това увери Васил Василев от дирекция "Експлоатация и поддръжка" в "ЧЕЗ Разпределение".

Той коментира ситуацията след мащабните аварии в мрежата на "Топлофикация" от последните дни и преминаването на редица абонати на топлинното дружество на отопление с ток.

Повечето аварии, свързани с прекъсване на тока, се локализират и отстраняват до два часа от възникването им, стана ясно още от думите на Василев.

Той съобщи, че аварийността в мрежата на ЧЕЗ през уикенда е била в рамките на нормалното за този период на годината. В София е имало няколко аварийни ситуации, повечето от които са били локализирани в рамките на два до три часа, а при подмяна на трансформатор определени райони са били без ток по-дълго – до няколко часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koi schte playchta takiva smetki nenormalni 460 lv sapkata. Pensia 195 lv hrana lekarstva parno tok kak ne vi e sram gerberi uluzi mrasni fandakova laje 4e 4istat pavlova ne bila vinovna sa dupkite s studa i snega laji povraachtam ot lajite vi v ch brd avstiria nama dupka ot snega i studa ne oadat lampi teabi v tunelute kakvo stava s nadchta bigata bg rasgrabihte ja bedna staba naroda bilen dezata gladni mutrite mutresite milioneri stanaha ot zarvuli i sekenduri mrasni bokluzi ujas e sram
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е не може да греша душата дата пък да не плащаш. Това го има само в БГ.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** всичко му е скъпо защото е най-бедната в Европа, благодарение на Герб.
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо отново технически неграмотни журналисти насажда паника. Ами тези киловата се правят с 3 климатика и 1 бойлер.
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво искате да ме убедите сега, когато че не могат да се изкарват 2500 като за месец. Ами то има бароковски къщи е Драгалевци, които харчат и по 6000-7000 като. Познавам лично.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахах разбрахме че сте надписали с от 23% до 70% сметките. Не се отоплявам на ток и сметката ми е с 7-8лв по-висока без никакво различно потребление. Може би от студа крушките или хладилника са работили на по-висока мощност хахаха нещастници
17
0
 
36
 
! Отговори
иван преди 7 години
Колко да ти е сметката като се топлиш много на ток.Аз се топля с парно и сметката за ток ми е 30лв тоя месец, колкото и Юли месец например.Това са абсолютни неновини.
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Do 2Начи по твойта логика, човек ако не е турбобилиардер- няма как да е богат. Успокоявай се с тия речи, за да се чустваш по-добре с 500те лева на месец дето ти ги плащат.
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРИ НОРМА 220 w ТОКА Е 200 КОЛКО ДА ПЛАТЯ 20/ 30 ....ПРОЦЕНТА ПОВЕЧЕ !!! ТАКА И СТАНА !!!
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ 10 хил. да ти е заплата като те оставят без ток заради авария пак ще мръзнеш. Така, че какво се хвалиш? Като ще мръзнеш наравно с тия на минималната.
13
2
 
37
 
! Отговори
Do 2 преди 7 години
Ти да видиш:) А минавало ли ти е през ума / стига да имаш такъв / как изглеждаш ти с мизерните си "4 хилки " пред Валентин Златев, напр?А в сравнение с Роналдо, Бионсе или па Цулерберг?Споко, те дори не подозират за съществуването ти...:):):)
12
1
 
42
 
! Отговори
Той преди 7 години
Не знам дали друго ви е правило впечатление във фте на ЧЕЗ .Дечът на АЕЦ Козлодуй е общия микс е сано 5-6% колкото и на ВЕИ докато огромния процент е от въглища. Тоест енергийната мафия изнася евтиния ток а на вътрешния пазар остава по скъпия.Това става чрез търговете и познайте кой ги печели . Не ги печелят чужденците от Чез
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До светнат 1За БСП е нормално да няма ток , ама да го изнасят , че дружките на др. Овчаров да си пълнят гушите . Това е с тази терористична партия БКП-БСП , само мъка и мизерия .
10
0
 
37
 
! Отговори
Той преди 7 години
10 Всичко това са глупости каквото и да краде ЧЕЗ тя краде от тези 10 лева на 100
9
1
 
36
 
! Отговори
Той преди 7 години
7 Слави при ЧЕЗ остават едва 10 лв от 100 , 17 лв отиват в НАП сиреч в бюджета а останалите в НЕК и ЕСО или 73 лева пак предимно в държавни фирми
8
3
 
44
 
! Отговори
Михайлова преди 7 години
Бихте ли ми отговори ЧЕЗ и тем подобни монополисти как с използването на едни и същи уреди независимо от температурите и студа сметките нарастват 2-3 пъти???? Или Овчаровата чета краде,като за последно?????
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Кофтито на палачинката е, че винаги може да се обърне!
6
3
 
40
 
! Отговори
Той преди 7 години
Токът не е изобщо скъп. Времето е студено и заплатите са ниски. Иначе токът е най евтин в ЕС
5
1
 
43
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ще си избият всички "загуби" наш гръб дебелите сметки не са само заради студа ,а и заради ниския волтаж . Това предполага по-вече работа на ел.уредите ,а електромера не прави разлика и ни набива сметките ,и това никой не го контролира от КЕВР пак ще кажат ,че няма доказателства.
4
2
 
42
 
! Отговори
Й преди 7 години
До Анонимен 2Как не те е срам да се хвалиш със заплатата си на фона на бедна България. Айде бягай на село и не ни занимавай с твоите 4000 заплата...