Тука има, тука няма, къде има... парно

11 аварии имало, но били отстранени, топло имало, но слабо
Обновена: 8 фев 2017 09:34 | 8 фев 2017 09:10,
93
Тука има, тука няма, къде има... парно
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Токов удар е причинил аварията в топлоподаването, обяви инж. Боян Паунов от столичната "Топлофикация".

Той заяви, че в момента е възстановено топлоподаването във всички квартали на София, но тъй като все още се работи по отстраняване на проблема, е вероятно да има колебания. По думите му 11 аварии са довели до проблема в София.

Още по темата

Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата има колебание в хидравликата, и в част от кварталите "Младост" и "Студентски град" е нарушено топлоподаването, но не и спрян, каза инж. Паунов пред Bulgaria ON AIR.

От Топлофикация работят по отстраняване на проблема, но постоянно възниквали нови пробиви.

"В кварталите "Студентски град", всички части на "Младост", "Мусагеница", част от "Витоша" след 9 часа ще бъде преустановено топлоподаването, за да се отстрани големият проблем, който е на "Цариградско шосе", посочи инж. Паунов като уточни, че в тези квартали 48 часа няма да има парно и топла вода.

Инж. Паунов подчерта, че за тези часове, в които е нямало топлоподаване, няма да се начислява нищо на клиентите. По думите му, ако аварията не бъде отстранена до 48 часа, то те ще получат неустойка.

В петък в 18:30 часа е станал токов удар, който е прекъснал електроснабдяването в помпена станция "Лозенец", припомни той.

"Във високите квартали като "Младост"4 и "Студентски град" има голяма денивелацията спрямо топлоизточника ТЕЦ София-Изток. В резултат на изключването на тази помпена мощност голямо количество вода започва да се връща към ниската част и се получава хидравличен удар. Той товари топлопреносната мрежа и в определени участъци се появява пробив. Това налага неговото отстраняване, тъй като мрежата трябва да е херметична и трябва да бъде запълнена с вода. Иначе, ако се натовари с вода, тя ще изтече", обясни той.

От "Топлофикация" София твърдят, че досега не са имали подобна авария. Инж. Паунов твърди, че тя няма нищо общо със студеното време, а състоянието на топлопреносната мрежа е добро.

Според омбудсмана Мая Манолова има опънат институционален чадър над "Топлофикация". Именно това била причината за тежкото положение на дружеството.

Тя се опитала да зададе въпроси на общинския съвет, но не била чута. Дружеството уж имало информационна система, която да приема онлайн жалби, но при сегашната авария се оказало, че тя не работи. Според инвестиционната програма на дружеството за миналата година има ремонт на 1 км. тръби.

"Това означава, че за ремонт на цялата мрежа са необходими 10 века", обясни Мая Манолова. Компенсации можело да има, но трудно ще се докаже, без да си подал жалба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
8
 
! Отговори
Гневен абонат преди 7 години
И сега, като тия кавали не могат да си оправят тръбите, сигурно няма да забравят да ни изпратят сметки за парно и топла вода, дето няма ни едното, ни другото. Ако сме нормална държава, тия некадърници от Топлофикация трябва на нас да ни плащат, а не ние на тях.
42
1
 
12
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Всъщност парно и топла вода в Младост 4 няма от 05.02., това са доста повече от 48 часа, а сега и нови 48 часа! За Това каква неустойка трябва да получиме?
41
1
 
9
 
! Отговори
боян преди 7 години
лъжа, в жк яворов от неделя няма парто и т. вода, не е имало никакви "колебания", просто няма.
40
2
 
13
 
! Отговори
Антигерберист преди 7 години
До гербист-столичанНикакво парно не са пуснали , тепърва го спират и вдруги квартали !!! От снощи и в Люлин няма ни топла вода , ни парно
39
6
 
11
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Е хайде стига с това парно на софианци - в новините редовно ни информират колко много плащат, ка нямало парно няколко дни и т.н. Елате в провинцията и информирайте как никога не е имало парно и топла вода и колко се плаща за ток, и за отопление, какви са заплатите. Писна ни!
38
1
 
8
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
чакайте малко този за какво ни взема, как така се случва за първи път??? иска да каже че досега там никога преди не е спирал тока??? айде де...и още, ще се връща водата????а възвратни клапани няма ли????айде стига глупости ами да се измитат като са негодни!!!
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако гласувате за БСП на изборите ша доде и топлото и електриката така че гласувайте правилно. С две думи има ГЕРБ - нема нищо : няма ГЕРБ - има сичко !
36
10
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Парното го пуснаха, просто трябва време за да стигне по домовете и да заработи нормално. Търпение трябва да имаме.
35
0
 
8
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
До Кънчо от общинатаАбс точен коментар, така е на всички нива, въвъ всички сфери в държата.. разчитаме на изключително вярната поговорка в БГ, която никъде другаде нямя по света - Всяко чудо за три дни!! абс вярна и изпитана многократно във времето :(( няма значение дали е за човешка трагедия или за спряно парно...но...за съжаление така сме си избрали и явно така ни харесва,,иначе за всяка грешка трябваше да излизаме по 100 хил на площадите и докато нямя възмездие да не се прибираме...но уви..
34
0
 
11
 
! Отговори
Никакво колебание преди 7 години
В Младост 2, от неделя рано сутрин в 9 до този момент, само понеделник имаше топла вода точно 1 час. Можете да си сметнете часовете.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запомнете това: Имало топлоподаване във всички квартали, но не се усещало! Тоест, компенсации ще видите на върба! Време е да се проследи къде, освен за огромните заплати на началниците, са отишли парите за ремонти, подновявяне на.тръбите и поддръжка. Знаем,че има чадър и то не един, но ако продължаваме да търпим като добичета, ще стават все по-нагли. Те си знаят - ще забравим бързо.
32
0
 
3
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
Думата е Б^ОКЛ^УК !!!
31
1
 
11
 
! Отговори
Кънчо от общината преди 7 години
Нищо не се удържа реално на фирмите. Нещата стават по следния начин- когато общественото внимание е насочено към даден проблем, Данчето говори как ще има санкции и удръжки, за да си мислят хората, че се действа отговорно. Като мине известно време и се запролети, се плаща всичко до стотинка. Няма никакви санкции и удръжки, има само леки забавяния, за да се нагласят нещата спрямо общественото мнение и да изглежда, все едно някой го е грижа за нещо. А реално само се въртят пари по веригата.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо кожодерите от "Топлофикация" бяха набутали 90 млн лв. в КТБ заради високата лихва, вместо с тия пари да ремонтират изгнилите тръби, а иначе само пищят, че са на загуба?
29
1
 
6
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
Продължение на 28 - ,които са част отхранителната верига. 23,това е чудесно,но ела и се пробвай в поне 4-етажен блок да направиш това. Пък и знаеш ли колко ни писна почти 30 години да си "бълвате" човешкия ***,пардон,мат'риал в София. Сега и магарешки ще довтаса от Варна с гладните /поредни/ специ'листи от партийката мУУУУУУУ.
28
4
 
7
 
! Отговори
do 20 преди 7 години
До ЧЕЗ: БСП като искаше да нарпави втора АЕЦ вие се възпротивихте и казахте, че няма нужда от толкова ток. После казахте, че не е рентабилна и тези десетина млрд ще ги изплащат чак и внуците. Нищо, че Баце взе няколко млрда заем и ги окраде и нищо не направи, които ще изплащат не само внуците, но и внуците на внуците
27
1
 
11
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
"Тука има, тука няма, къде има... парно." Къде е сополивата компирица, нали е принципал на топлофикцията! Ако беше за гепене щеше да е първа!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нормално толкова време половин София да е на студено и после нямало сме да плащаме дните без топло. Некординирана работа - Подуене никъде не се споменава, нормално парно и топла вода нямаме от неделя. Хората с деца и възрастните никой не ги мисли.
25
1
 
7
 
! Отговори
Шуменец преди 7 години
И при нас няма парно и топла вода в целия град, а по новините нио не се споменава?Защо само за столицата говорите, а в Шумен е същото положение?
24
0
 
8
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
Около "Шипчевнски проход" няма парно от неделя. Разбира се,нито "дружеството",нито "журналистите" знаят. Просто прекрасно! Брътвежите на хрантутниците трябва да бъдат оставени без внимание. Така сриването на т. нар. общинска собственост ще продължи да се развива във все повече форми.Твърдението,че трябва да подаваме жалби,е с едничката цел да захлебят /нарочно употребена дума/ и другите злокачествени хрантутници - "съдебната" организация. Не си заслужава да се трошат пари за такси и "адвокати"