Фандъкова сезира прокуратурата за спряното парно

"Топлофикация" обеща проверка по сгради, за да обезщетява
35
Фандъкова сезира прокуратурата за спряното парно
Снимка: архив, БулФото

Кметът Йорданка Фандъкова е сезирала прокуратурата за причините за аварията в "Топлофикация-София", която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата.

От дружеството се зарекоха, че ще проверяват сграда по сграда къде не е имало топлоподаване за повече от 48 часа. Всички засегнати абонати ще получат обезщетение, ангажираха се столичните общинари.

Прави се всичко възможно, за да бъде пуснато парното и топлата вода, твърдят от "Топлофикация-София“.

Най-късно това ще се случи утре около обяд, обещаха от дружеството. Това обаче ще се случва поетапно в засегнатите квартали, предаде БНР.

"За клиентите ще намерим начин, който ще предложим на Столичния общински съвет да бъдат обезщетени. В момента сме съсредоточили всички сили за отстраняване на аварията и възстановяване на топлоподаването. Смятам, че никой няма нищо напротив, че това е най-важният въпрос в момента", каза Боян Паунов, директор в столичната "Топлофикация".

Три проверки са организирани на територията на София във връзка с аварията, посочи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Специална проверка от ръководството на "Топлофикация", вътрешна проверка за причините за аварията. От друга страна, кметът госпожа Фандъкова и Общинският съвет създават експертна група от специалисти от Техническия университет, които да направят независима оценка на причините за аварията, обясни той.

Герджиков каза, че общинарите настояват разследващите органи да се заемат със случая и да кажат има ли закононарушения при възникването на тази авария. "Дали има престъпна небрежност от страна на служители на дружеството, или има някаква външна намеса, без значение как ще я определим - дали като умишлен саботаж, или като вандалска проява", коментира той.

Вижте подробности във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов у Банкя си има парно и му дреме на шмайзеря.
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената кукумявка не спря да кудкудяка.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aaaaa . ко ? не !