Отговорни татковци протестираха пред Съдебната палата

Те се обединяват срещу бездействието на съда при родителски конфликти
9 фев 2017 11:40,
20
Отговорни татковци протестираха пред Съдебната палата
Членовете на сдружение "Детство и с тати" в предишен протест, проведен през 2013 г. Снимка: Facebook

Близо 15 татковци се събраха на протест пред Съдебната палата. Причината е, че родители, на които съдът не е възложил да упражняват родителските права, срещат проблеми, когато имат право да виждат децата си.

Организатори на митинга са Асоциация за детско развитие "Член 24", Фондация "Бащи за отговорно родителство" и сдружение "Детство и с тати", предава "Дарик"

Те се обръщат към Върховния касационен съд да реши казуса им. По думите на един от организаторите, когато майката откаже да предаде детето в постановените от съда дни нито полиция, нито съдебен изпълнител може да помогне на другия родител.

Протестиращите се възмущават от неизпълнението на съдебните актове и бездействието на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
1
 
! Отговори
az преди 7 години
Малко хора си дават на сметка как комунизмът разруши семейната институция в България. Жените бяха вкарани като труженички по заводите, а децата откъснати от майчината грижа. В резултат на това се увеличава и безработицата защото за едно работно място се борят мъж и жена. В типичното патриархално българско семейство жената си е знаела мястото и задълженията, а мъжът си е знаел отговорностите.
15
0
 
4
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Вървял един мъж и видял красива "нива" .... изорал я посадил картофи, обичал нивата си грижил се за нея. Поливал, прекопвал , пръскал с раон дъп против колорадските бръмбари. Родили се " картовчета" . Питам на кой са? На човека или на нивата???? Куха лейка съм, моля за помощ.
14
0
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
То е ясно, че има всякакви случаи, но тук говорим как законодателството винаги ощетява мъжа, независимо от обстоятелствата.
13
4
 
0
 
! Отговори
Am am shtaiziam преди 7 години
Haide sega - po-spokoen kocek...Top sadebnite bulgarexpertinati sa v bugaristan stopanskata kamarade?! Koi ?kolko ?koga ?kade?!S kakvo?
12
3
 
14
 
! Отговори
ТАКВА Е ПРАКТИКАТА ! преди 7 години
При женско правораздаване създадено от жени за жени ще бъде и по-лошо . У нас е така - жената ражда но мъжът плаща . И колкото повече бащата си иска детето на толкова по-висока незаконна издръжка го осъждат да плаща . И толкова повече "свидетели" се явяват в съда за да казват но не доказват че специално пред тях той пие бие и пари не дава и псува . И още мноооого подлости коварства и мръсотии . . . само и само издръжката да е по-голяма която се счита за наказание на мъжа . И без децата !!
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистА обратбия вариант? Мъжът е алкохолик редовно бие и жена си и детето, накрая на нея и писва и иска развод. Съдът и присъжда детето, а той трябва да плаща издръжка, но разбира се не го прави...Монетата има две страни!
10
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Майка изневерява на мъжа си с няколко мъже, става причина за развод, а й присъждат децата и получава солидна издръжка от бившия си съпруг. Жената е виновна, а мъжа е наказан. Това справедливо ли е? Нали мъжа и жената са равнопоставени пред закона? Съдебнта система е прогнила и несправедлива.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащите имали права, майките имали права...а детето? Него кучета го яли!
8
3
 
12
 
! Отговори
Баща преди 7 години
До Анонимен- Развода или раздялата идват, когато има нерешими проблеми и пълно отчуждение между подителите. Никой няма право да разделя дете от родител! Как се чуства детето, насила лишено от родител? - ами кажете...
7
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Много често раздорите в едно семейство тръгват от постоянните натяквания, мърморения и психически тормоз от страна на жените към мъжете. Как нещо не е направил в миналото, как бил егоист и т.н., а всъщност мъжа може да е свестен работещ човек, уважаван от приятелите и колегите си. Постоянно се говори за защита от домашно насилие, а никога не се споменават долнопробните методи за психологическа манипулация на много жени.
6
12
 
6
 
! Отговори
Osman преди 7 години
Bulgarska rabota...
5
1
 
40
 
! Отговори
1 преди 7 години
Прави са хората, закона е 99% на страната на майката, дори има случаи на доказан алкохолизъм и насилие върху децата и въпреки това съда отказва да отнеме правата на майката. Съда се позовава на чл. в семейния кодекс приет през далечната 72-ра година и изобщо не го интересува тая майка с всичкия си ли е, не е ли.
4
9
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да сезират архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян. Въобще подобни спорове е уместно да се разглеждат от компетентните служители на Арменска Апостолическа Църква популярни като арменския поп.
3
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, така първо се развеждате с майката и чак след това се сещате, че сте родител. Интересно! А някой пита ли го горкото дете как се чувства? Или не, то е някаква вещ, която мама и тате си разменят.
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно са прави. Смятам, че е редно и да има алтирнатива на майчинството, в което бащите да имат право на същите привилегии. Системата как мъжа плаща, за да може жената да седи в къщи е остаряла.
1
31
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
отговорните татковци в момента бачкат, а тия комсомолци са за трепане, заедно с представляваните от тях асоциации и прочие художествена самодейност.