Собственици на протест – искат си земите, търсят си правата

Втори пореден ден недоволни се събират пред Столична община
10 фев 2017 13:50,
119
Собственици на протест – искат си земите, търсят си правата
Снимка: bgonair.bg

Втори пореден ден пред Столична община има протест. Този път обаче хората, които са се събрали там, са собственици на различни имоти в столицата. Те твърдят, че имат различни проблеми покрай узаконяването и продажбата на земите си.

Сред недоволните беше и инвеститорът в столичния квартал "Младост" Изабела Сярова. Тя коментира, че има развитие по проблема й.

"Разбрах от Facebook страницата на г-жа Десислава Иванчева /бел. ред. районният кмет на "Младост"/, която контактува за пореден път с мен по този начин, че спира строежа ми. Тя изнася неверни твърдения и подвежда хората. Според нея моят обект е официално спрян. Тя не приема проверката на Столична община, че нямам тръби на "Топлофикация". Твърди, че имам груби отклонения от строежа си с потъване на фундамент 28 см. Отново показва, че не е добър администратор и не познава законите", коментира Сярова за Bulgaria ON AIR.

Същевременно хората, събрали се пред Общината днес, настояват да бъдат върнати имотите.

"През 1958 г. стана ТКЗС-то. Взеха ни имотите. Сега уж ги върнаха, а де факто не можем да ги използваме. Проблемът е в Общината. Поземлената комисия ни връща имотите, но сега се гласят да ги направят зелени площи. Стане ли това, означава, че не можем да работим нищо върху тях", обясни казуса си една от недоволните.

"Да го платят и да го вземат", добави друг.

Освен собственици на земи, на протеста присъстваха и архитекти.

"Дойдох да защитя правото си на работа, защото всички обекти, които влязат в Община "Младост", се връщат с незаконосъобразни бележки, бавят се срокове или изобщо не се спазват. На практика Общината не работи от няколко месеца", заяви архитектка.

Така излиза, че собствениците на апартаменти се противопоставят на собствениците на земя, посочи тя. Според нея това е дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 90160 евро на кв. м не може да ги докараш ако ще и сам да си лепиш плочките. реалистичното е около 350 за горе-долу качествено строителство. Земята много зависи от локацията, но под 200 на кв. м РЗП за читавите квартали няма. Остават проектиране, държавни такси, външни връзки, надзор, бумащина, данъци, осигуровки... Ако нормата на печалба е 300% цените трябва да са между 2500-3000 евро на кв. м.
76
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Имат достъп до жилищните ви входове.. Ние откъде да знаем, че вие психиатрите не сте убийци и разследване ли искате?!Или психиатрите остават без достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани и то докрай!!Не се отнася само за България!И какви са тия злоупотреби с хранителните стоки?? Това вече е прекалено Нито от храните и напитките, нито клиентите им са психично болни!
75
1
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 7 години
Най обикновено строителство на жилищен блок се влагат максимум 160-190 Евро на м2 ,Най луксозните над 500 Евро на м2Доста се печели в момента ако си купил земята .
74
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Имат достъп до жилищните ви входове.. Ние откъде да знаем, че вие психиатрите не сте убийци и разследване ли искате?!Или психиатрите остават без достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани и то докрай!!Не се отнася само за България!Това трябва да спре!И какви са тия злоупотреби с хранителните стоки?? Нямало психично болни, а единици..
73
3
 
15
 
! Отговори
ONGYLA преди 7 години
Държавата през 50-те години им е взела земеделски земи, нека им ги върне като земеделски, а не в регулация.
72
6
 
4
 
! Отговори
Имот преди 7 години
Как ще ми върнат земите в Южните квартали взето от ТКЗС-то и раздадени на Комунистите за вилички ? Също и панелните блокове върху частни земи ?Много са въпросите,след като са били национализирани сега пък не могат върнат от комунистите владенията .
71
4
 
10
 
! Отговори
за Витков! преди 7 години
Истината е ,че дали в закон дали в поднормативни актове трябва да се вържат ръцете на всякакви такива корумпирани главни архитекти и кметове да разписват разрешения за строеж на такива места.Даже по-скоро да се върне нормата от соца строиш блок 300 квадрата само ако осигуриш 300 квадрата зелена площ и 300 квадрата паркинг. Така и цените ще си дойдат по местата и градоустройство и всичко. А не като сега нормата на печалбата да 300% и корупцията да сешири навсякъде.
70
2
 
9
 
! Отговори
собственик на гора преди 7 години
И аз имам много декари гори, ама горските тарикати, шумкарите, са ги орязали и изкраднали. Сега какво да правя? Някой ще ме чуе ли?Ами ако всички недоволни скочим да протестираме сега какво ще стане с бедна България?
69
10
 
17
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
До АнонименДо това докараха държавата твоите червени кумири които избиха хората и им отнеха имотите преди много години.Сега ако някой ти резне зелката и ти вземе имота как би реагирал? Сигурно ще се жалваш и в Страсбург.Тогава обаче нямахме такава възможност,а отивахме директно на Белене. Уважавайте собствеността на другите,за да сте сигурни и във вашата!Иначе си оставате прости ***.
68
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие дето псувате инвеститорите, ако ви вземат пет лева от общината и ви забавят с един ден ще оревете света. Ама ако някой е инвестирал стотици хиляди левове и общината го бавят с месеци и години ви се струва неморално да протестира. Ами като искате градинки - ходете на село. Там и имотите са евтини и природа колкото искаш. В София има изготвен ОУП, който казва къде ще е градинка и къде кооперация. Не може всеки на който му скимне да тропне с крак и да си иска своето.
67
3
 
5
 
! Отговори
До коментаторите преди 7 години
Много сте зли , бе! Господ Ви е наказал така като гледам. Тъжно...
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, вие луди ли сте та правите такива коментари!? Да ви питам СКО беше ваша собственост това, как щяхте да реагирате ?
65
12
 
22
 
! Отговори
Присмехулник преди 7 години
Тази защо се прави на луда ?! Тя била собственник ?!?!? Да де ама тези дето са го продали са го придобили с измама, тоест тя не е собственик на нищо ! Защо си въобразява ,че с нахалство ще постигне неиното си. Да си търси парите от измамниците продавачи !
64
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алчни реститутки - те докараха страната до това, което сме в момента.Дъното на блатото.
63
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 1959 година са и конфискували ниви , следва да и се дадат ниви да ги копае, а не да ламти да съсипе живота на хората.
62
8
 
20
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Госпожата "инвеститор" Сярова дано да гладува 90 дни, та да не чуваме за нея никога повече. Дано и нейните авери от ПСТ да ги вземат дяволите. От далаврите покрай строежа на метрото съсъпаха Младост до краен предел. Услуга за услуга. Гаулайтерът на ГЕРБ за Младост Валентин Николов-Баничаря е в основата на далаверата. Авджиева беше негов човек. И Мария Илиева, дето му беше подчинена в АЕЦ Козлудуй.
61
2
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Нито от хранителните стоки, нито клиентите им са психично болни!Какви са тия простототии и злоупотреби, тогава?!
60
5
 
18
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Я някой по паметлив да ни светне при кое правителство/президент се прокара връщането на земята в реални граници. Там е заровено кучето. Имал прадядо му ливада, върната в реални граници, а не някъде където има такъв терен, а на пъпа на София. И сега наследника иска не да гледа овце, а да строи небостъргач. Така че не мога да виня собствениците, които си искат това което им е дадено по някакъв закон. А законотворец виновен, както знаем ,няма. Няма печелившо решение.
59
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е интересно според мен е как и от къде са пътували някогашните земеделци за да стигнат до нивата на тази госпожа,за колко време може да стигне една крава например от съседно село.Трябва оттам да се тръгне,за да се докаже че собственоста на земята в Младост е лъжа. Няма начин да е имало толкова отдалечени ниви! И как се купува после селска нива за 10000лева.
58
5
 
12
 
! Отговори
Реститут преди 7 години
До ...По-голяма глупост не бях чувала. Ако ти не си си върнала земите, аз и моето семейство сме го направили и то почти всичко. Нямам идея какви собственици сте били, щом не сте могли да си върнете земите, малко се съмнявам. Всички хора, които познавам и а имали земи, сме си ги върнали. Явно нямаш нищо ми се струва на мен, а само пишеш глупости.