София харчи 2 млн. за бездомни кучета, но за какво?

Повечето умират, а това прави безсмислен разхода на СО
53
София харчи 2 млн. за бездомни кучета, но за какво?
Снимка: Булфото, архив

Хаос цари в отчетите за контрол над бездомните кучета в София. Оказва се, че за последните четири години над 5000 кучета от приютите изобщо не са отчетени и никой не знае каква е съдбата им.

Годишно общината харчи над 2 милиона лева за контрол над популацията, но има проблеми в публичния отчет за това какво се случва с определени бройки кучета.

Сметките на общинския съветник от Реформаторския блок Марта Георгиева показват, че над 5000 кучета липсват и тяхната съдба е неясна.

Сборът на всички кучета, оставащи в приютите през последните четири години, е малко над 6500. Общият им капацитет обаче е за 1500, т.е., така че за тези години се натрупват малко над 5000 кучета извън капацитета, поясни тя пред Нова тв.

Общинарите са отчели броя кучета, заловени от улиците, отчели са онази част от тях, която връщат след кастриране там, както и онези животни, които хората осиновяват, но никъде няма посочен брой на умрели животни.

Според Марта Георгиева общината умишлено премълчава съдбата на хиляди кучета, за да не стане ясно, че повечето от животните умират.

Тя смята, че високата смъртност би обезсмислила политиката с приютите и усвояването на над 2 милиона годишно.

Междувременно строежът на кучешкия приют в Горни Богров - 30 групови клетки, десетина фургона за управата, водопровод, електричество и осветление - е струвал 3 млн. лева общински пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30 клетки за 6500 кучета ? Това прави 216 кучета в една групова клетка 0_о и как няколко фургона и 30 клетки струват 3.000.000 ??? С толкова много крадци, за всяко нещо трябва да се дава отчет пред обществото под заплаха от наказателна отговорност. А кучетара са хубави животни, много по качествени от някои хора.
14
1
 
18
 
! Отговори
еее преди 7 години
питайте миро найденов как стана милионер -бившия земеделски министър от правителството на БОКО Тиквата той обра много пари и ги раздели с Винету
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виетнамските бежанци сами се препитаваха.По- евтино ни излизаха.Не като тия капризни муслимани.Не ядяли свинско, щото били хуманисти,пък гърмят по хора.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато в София имаше виетнамци, нямахме проблеми с кучетата.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същото време общинските болници плачат за ремонт и нямат апаратура.
10
22
 
13
 
! Отговори
Трак преди 7 години
"Величието на един народ , се определя от отношението му към животните"-Ганди.Когато човек разбере , тази мъдрост , тогава ще заживее истински.
9
1
 
36
 
! Отговори
matao преди 7 години
Мила Марта, разбери, че решението на проблема с бездомните кучета не се свежда до това да ги приютиш, кастрираш и пуснеш обратно на улицата. Хората не харесват бездомни кучета и предпочитат те да си имат дом и стопанин. По този въпрос винаги ще има протестиращи хора. Решението на проблема е да се задължат правово хората, отглеждащи кучета да не могат да ги зарязват на улицата. Стопаните на такива животинки трябва да бъдат преследвани, но преди това трябва да има правово основание, т.е. закон!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте ги на лъваааа :))))
7
8
 
17
 
! Отговори
доволен преди 7 години
Ако наистина 1000 годишно умират, това не е много зле. Няма да ги виждаме по улиците, а това е най-важното.
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси, и от кучетата 2 милиона!!!!Ейййй, то бива но чак толкова е Национална катастрофа. Колко ли е прибрала Даскалицата? А колко в кихнала на Батко? Защото Батко обича парите и не пуска фандък никому. Даваш ли му, пази те. Забравиш ли го, идва полицията и те прибира.
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не съм чул досега някой да протестира против убийството на животни за храна,овце,телета,прасета,значи това е нормално,в такъв случай да пращаме псетата за корея и там ще се погрижат за тях напълно нормално,даже и пари може да изкараме,вместо да харчим
4
0
 
23
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
.....А , КОЙ ПРИБИРА ПАРИТЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААА....???!!!!!!
3
3
 
54
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Законът би трябвало да е като в доста западни държави-всяко куче без придружител се прибира в приют,стои 2 седмици(примерно) и ако не бъде осиновено или прибрано от собственика,се приспива.Кратко и ясно.Обаче нали трябва да се "усвоят" едни пари.....Далаверата е доста сериозна!
2
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой от кучета кой от саниране кой както му хване цаката на едро пипат
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избиват животните и прибират парите. Или ги хвърлят да *** гладни и болни в някоя клетка. Никога няма да се оправи бай ***!!!