"Топлофикация" обеща: Минуси в сметките на студувалите софиянци

Обезщетение ще има и за дните без топло, и за неудобството
10 фев 2017 11:15,
57
"Топлофикация" обеща: Минуси в сметките на студувалите софиянци
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Всички абонати на "Топлофикация- София" ще получат обезщетение за дните, в които останаха на студено заради авариите по мрежата на дружеството. Това обяви инж. Боян Паунов, директор "Експлоатация" в столичната "Топлофикация" пред bTV.

Още по темата
Във фактурите за февруари, които излизат до 15 март, на засегнатите абонати ще има два допълнителни компонента – намаляване на дните, в които е имало топлоподаване през месеца и отделно компенсация за неудобството, обясни Боянов.

Дружеството обаче тепърва ще изготвя методика, по която ще бъдат изчислени обезщетенията.

Омбудсманът на "Топлофикация- София" Деян Дянков обеща, че ще има проверка във всички засегнати абонатни станции и ще бъде установено колко време не е имало топлоподаване.

Боян Паунов обяви, че топлоподаването е възстановено вече във всички квартали. "Днес са възможно локални колебания – в рамките на деня ще бъде огледано навсякъде", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
След 7 годишно "успешно" управление на ГЕРБ, държавата е като след война !
26
5
 
7
 
! Отговори
Несправедливо! преди 7 години
До *Ние не сме дошли в мръсната София по свое желание. Нашите баби и дядовци са били насилствено отделени от домовете си в провинцията, били са им взети земите, средствата за съществуване. Те са били насилствено натъпкани в панелки и превърнати в работническа класа. Как да се топлим в София, край нас няма гора, която да сечем, нито кладенци, да си взимаме вода. Защо е вашето безчовечно отношение към нас? Ние имаме малки деца, бебета. Без парно как да живеят те и ние?
25
5
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
А баба ти от село Долно *** само с парно са я топлили....
24
13
 
4
 
! Отговори
* преди 7 години
Уважаеми столичани,Иска ми се да съберем волни пожертвувания от 'провинцията', с които да ви купим памперси, за да може да си избършете сълзите...То ревове и чудо по всички 'национални' медии вече 3-ти ден!
23
1
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Бъркаш. Където краде ГЕРБ, другите партии не могат да се доредят и те да крадат.Второ, сметките са реални при тези цени, докато за цените може наистина да се поспори.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неудобството и дискомфорта са едно на ръка. Мен ме дразни това, че видиш ли, ТЕЦ-а щял да обезщети потърпевшите ...все едно правят огромен подарък на клиентите си! Това в белите държави изобщо не се коментира, а се действа автоматично (ако изобщо се случи)! Дразни ме и това, че когато трябва да подаваме жалби за спряно топлоподаване - искат да е индивидуално, а иначе ни водят колективен клиент???? Какъв клиент съм при т.нар. дялово разпределение? Пълна каша в полза на монополиста!
21
1
 
11
 
! Отговори
Крадлата Ф. преди 7 години
До АнонименФандъкова краде за ГЕРБ и представените в Столичния общински съвет партии от нашите нереални сметки за Топлофикация и Софийска вода. Това е истината. Проумейте. Всички партии са едни и същи и са в една далавера, която плащаме ние - с пари, труд, студ, болести и смъртта си.
20
2
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
От казаното официално се потвърждават съмненията че определянето на сметките за парно става по някакви имагинерни за математиката, физиката и финансите метод. Значи ако не се беше раздухал толкова случая нямаше да има намаление на сметките и всички щяха да си плащат като все едно че са имали парно !?!
19
3
 
11
 
! Отговори
do 18 преди 7 години
Сметките ги прави точно Топлофикация. Топлинния счетоводител подава на Топлофикация прогнозното количество енергия, а Топлофикация добавя корекционния коефициент, който само тя си знае как се смята и след това се оформя крайната сума.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шопАлтернативата е оставка и съд за подставената кметица рускинята Фандъкова и мумията Ив. Иванов.
17
2
 
9
 
! Отговори
Не вярвам преди 7 години
Не знам кой би повярвал на обещание, че Топлофикация ще бъде почтена към абонатите си, след построянните престъпления - кражби, които извършва съвместно със Столична община и Комисията за енергийно и водно регулиране, от закрепостените си клиенти. Аз не вярвам в почтеноста на Топлофикация. Но би било интелесно, на колко лв. оценяват 1 ден парно и топла вода. Смятате ли че ще се издадат в постоянните си кражби от нас? А не.
16
0
 
10
 
! Отговори
минувач преди 7 години
Освен това, нали знаете КОЙ има "далавера" и кой шечели от ГОЛЯМА авария на Топлофикация-София ?!ЧЕЗ, разбира се! За седмицата БЕЗ парно, потреблението на електричество, респ.печалбата им се е увеличила драстично!А сега...някой да провери, дали ПЪК аварията не е случайна, а предизвикана!ДАЛАВЕРА става, когато има конспирация за нея, т.е СХЕМА!
15
4
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
А обещетение, че са се разболяли хора - за пари за лекарства, за принудителен отпуск, пропуснати ползи от неполучени доходи ... ???
14
6
 
8
 
! Отговори
До 16 псевдоексперта преди 7 години
Ти си поредният неразбрал, че Топлофикация не ви прави сметките, вкл. и изравнителната сметка. Сметките ги прави топлинния счетоводител, който си си избрал ти и останалите в блока. Май и друго не си разбрал, а то е повече от ясно - сумата, която трябва да платите всичките, които сте към една абонатна станция е на базата на реалното потребление. Няма парно - няма и плащане за парно.
13
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До един другКак и по какво разбра че се радвам, или гледаш на кафе?!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах защо непрекъснато "успокояват" хората, че нямало да плащат за услугата, която не са получили. Едва ли някой си мисли, че ще плаща за неработещо парно.
11
5
 
16
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
ВЪОБЩЕ НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ МОШЕНИЦИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ- СОФИЯ.ЗА ДА НИ ЗАМАЖАТ ОЧИТЕ МОЖЕ ДА НАМАЛЯТ СМЕТКИТЕ С 10-20 ЛЕВА, НО ПОСЛЕ ПРЕЗ ЮНИ ЩЕ НИ УДАРЯТ СВИРЕПО СЪС СЕКИРАТА ИЗРАВНЯВАНЕ.ЦЯЛАТА ПАСМИНА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ НА СЪД, А КМЕТИЦАТА- УЧИТЕЛКА ПО РУСКИ ВЪН И НА СЕЛО!ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС?НАРОДЕ!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 11: В София живеят около 100 хиляди кореняци, а останалите 2 милиона (и повече) не са родом от София. Така, че тези "софиянци" за които се радваш, че са мръзнали ще се окаже, че са твои комшии.
9
2
 
10
 
! Отговори
месара преди 7 години
минус днес , но другия месец ше има умножение ! нищо че минуса днес , ше си го компенсират от не засегнатите квартали ! честито на печелившите !!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ краде от Топлофикация от 2005-та година и няма пари за ремонт и поддръжка, но за ГЕРБ-троловете, Президента Радев бил виновен.