Урокът с парното: Аварии стават, резервни варианти – нямаме!

Аварията с парното показала, че не сме готови за кризи
Обновена: 10 фев 2017 11:34 | 10 фев 2017 11:24,
30
Урокът с парното: Аварии стават, резервни варианти – нямаме!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Аварията в "Топлофикация София" показа, че не сме готови за подобни кризи. Това коментира общинският съветник от БСП Милка Христова в предаването "България сутрин".

Още по темата

"Нямаме планове и резервни варианти, а това е основното предизвикателство, както пред ръководството на "Топлофикация", така и пред Столична община", поясни тя.

"Топлофикация София" е един от най-големите инженерни инфраструктурни обекти в София, отбеляза и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. Той припомни, твърдението на компанията, че подобен тип аварии не са типични.

"В "Топлофикация София" дълги години не са правени инвестиции, а са се случвали различни процеси. През последните години се обръща сериозно внимание на смяната на топлопреносната мрежа. През последните 5 години около 60-70 км са подменени от тръбопроводите на "Топлофикация, които в София са около 950 км", подчерта Зарков за Bulgaria ON AIR.

"В конкретния случай предаването за изясняването на ситуацията на Прокуратурата, считаме за неуместно. Създава се една много тревожна тенденция всеки един нерешен стопански проблем да се прехвърля на органите на Прокуратурата и на нея се гледа като на една последна инстанция, която трябва да реши въпроси, които не са за нея", добави Христова.

По думите на Зарков вече се извършва както вътрешна проверка, така и от специалист от "Техническия университет" в София. Според Христова обаче, трябва да бъде назначена и проверка от Енергийното министерство, тъй като разполага с подходящите кадри.

"По време на аварията имаше забавяне на информация от "Топлофикация", посочи Зарков. По думите му, те чакат да видят как ще бъдат компенсирани софиянци.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
шоп преди 7 години
Компенсации ли! Дрън-дрън! Вместо да се извинят и да дадат по 2 безплатни дни за всеки 1 без парно и топла вода на всяко домакинство, те искат да им ходите на крака и да им се молите писмено! И как ще пратят следващата сметка без компенсация като тя е на база предходната година?
26
0
 
0
 
! Отговори
Tikvar преди 7 години
До Анонимен сеюам се за една реклама - Днес в София, утре и в други градове на страната.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен
24
0
 
2
 
! Отговори
aleks преди 7 години
аз друго не разбирам...работя на място с високи заплати и от една седмица слушам - къпя се със студена вода, няма да дойда, щото не можах да отида до братовчедка си да се изкъпя... намират се бойлери по 200 лв... като вземаш 2500 и нагоре на месец, ми инвестирай барем в един 50 л бойлер за такива ситуации.. нито място заема, нито нищо...а и по-малка да е заплатата -200 лв все се намират. и аз съм на отопление на газ, но си имам бойлер за всеки случай
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тази сутрин и във ВРАЦА НЯМА ПАРНО!
22
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Имат достъп до жилищните ви входове.. Ние откъде да знаем, че вие психиатрите не сте убийци и разследване ли искате?! Или психиатрите остават без достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани и то докрай!!Не се отнася само за България!И се пазете! Подменят близките ви с двойници-убийци, с кого всъщност сте в едно жилище?!
21
0
 
6
 
! Отговори
Ревизия преди 7 години
фъндъкова!?! Я ми дай оборотната ведомост на общината. Представи дневника за покупки и продажби. Ти си присипал на дружеството и му разписваш документите. Къде са ти амортизациите по активите ***?! Няма ги!? Утре си приготви вещите защото влизаш в затвора.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Не слагай каруцата пред коня
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има централа, произвежда ток, 100% е изкупуван през дните на голяма консумация. Това трябва да покрие всички разходи по самият генератор. Този генератор се охлажда с вода, която оптимизирано се разхожда по абонатните станции вместо да отива в някой гьол. Та точно за тази топлина плащате която е отпадъчен продукт и при това задължителен. И къде отиват парите че няма обновяване???
18
1
 
3
 
! Отговори
Няма спасение преди 7 години
Гербаджииски саботажи
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...В конкретния случай предаването за изясняването на ситуацията на Прокуратурата, считаме за неуместно. Създава се една много тревожна тенденция всеки един нерешен стопански проблем да се прехвърля на органите на Прокуратурата и на нея се гледа като на една последна инстанция, която трябва да реши въпроси, които не са за нея..."Не, че ще свърши работа, но май в държавата не остана друга институция, която да разследва за безстопанствения меринджейски подход с гарантирани стопански последици
16
0
 
0
 
! Отговори
СТАМАТ преди 7 години
До :(За кво ти е тоалетна хартия като и манджа няма...
15
0
 
3
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Аз за какво си пазя едно "кюмбе" в мазата :-)
14
0
 
0
 
! Отговори
Lift преди 7 години
Annnaaaaa, kakva dalga opishka sa e naredila za edna ciala gondola v Bulgaristan Banskoto....a i hepten nema klozeti?!500 000 turisti ot europata, asiata, afrikata, australiata i amerikata sa preleteli milioni hiliadi kilometri da doidat v Vrajdebnata Bulgaristan na opashkata na golemia stud pred gol-fhotel Campingski....i chakat li chakat gondolata. a to tok niamalo.s prial.parno nemalo. eii, bairbudalli, fataite barem skite i snowboardite da im izchistite trotoarite na Bulgaristan marzeliv!
13
0
 
4
 
! Отговори
:( преди 7 години
Ех колко мъка има на този свят! А мен приятелката ме заряза, защото нямам пари да си платя парното. И вода няма. И ток - също. И тоалетна хартия вече няма.
12
0
 
5
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Що па да немаме резерви,цялата администрация барабар с директора се реди на дупката и пръцка до откат.Така хем топло ще има,хем ще освободят организмите от излишните газове.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да не сме готови?! На всякъде по фасадите на гетата висят климатици - те само за охлаждане ли са? Има 2 хилки за айшът - нема 20 лева за една духалка?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали не е било просто авария, а експеримент по нареждане на ръководството? Отделно, че си затриха парите в КТБ, но и при вдигане на цените всеки път залагат пари за инвестиции, които изяждат, а не влагат!!! За подобни лъжи следва пълна ревизия 5 години назад и строги санкции за неизпълнени ангажименти. Мен ще ме съдят за 2 лева, а те крадат и лъжат за милиони! Ааааа, не!
9
0
 
12
 
! Отговори
До 7 и 9 преди 7 години
18000 потребители, а не жители, както е според сайта на твоята Топлофикация. Колко човека стоят за тези 18358 потребителя, от които 17219 са битовите потребители, аз не знам. Може да са 40000, може да са 30000 човека, а в София потребителите колко са, а хората на парно колко милиона са? И изобщо не става въпрос за лигавщина или там каквото друго си въобразяваш, а за недоволство, че плащаш много, а получаваш малко в София. Ти щом искаш превивай гръб и си плащай колкото ти кажат.
8
8
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
До 7:Русе е град с около 180000 постоянно живеещи жители, от които може би 40% ползват услугите на Топлофикация. Тъй като Ви е трудно да го сметнете ще помогна: 40% от 180000 = 40000. Вярно е, че мащабите на Русе и София са различни, но лигавщината няма мащаби. Когато си лигльо си оставаш такъв в София, Рим, Париж или Ню Йорк или село Куртово конаре. За това оправдания няма.Това да се заселиш в София не те прави столичанин, както и това, да завършиш вишУ не те прави инженер.