"Топлофикация София" иска поскъпване на парното

Новината идва само дни, след като кризата с топлото свърши
12 фев 2017 17:47, Анисия Иванова
114
"Топлофикация София" иска поскъпване на парното
Архив: Булфото

"Топлофикация" ще предложат на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга”, заяви инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството, в интервю за БНР.

Новината за софиянци идва само дни, след като кризата с парното свърши. Припомняме, че източните квартали на града останаха без парно и топла вода за повече от седмица.

Още по темата

Тепърва ще става ясна методиката, по която ще бъдат компенсирани софиянци. Със сигурност компенсации няма да получат в "Надежда" и "Люлин", защото там проблеми с топлото е имало за по-малко от законовия 48-часов срок.

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление", посочи инженерът. Това ще стане с приспадане на пари от февруарската сметка, която ще е готова на 15 март.

Кметът Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата за причините за аварията, която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата.

По думите на омбудсмана Мая Манолова общинското дружество не само трябва да приспадне от сметките времето на студено, но и да плати обезщетения.

Общинският съвет трябва да гласува един размер на обезщетение и съответно "Топлофикация“ да го приложи още във февруарските сметки.

„Ако аз бях общински съветник, бих гласувал за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лева или нещо подобно”, посочи и Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители".

В понеделник Асоциация "Активни потребители" ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно регулиране с предложение да инициира процедура за допълване и промяна на общите условия, за да бъде по-лесно изчисляването на компенсации при следващи аварии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
23
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
И румънците ни се смеят и подиграват за това ,че сме мухльовци , като на протестите си бяха издигнали лозунг-ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СРАМ ЗА НАШЕТО ПЛЕМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!
75
2
 
13
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Много е лесно да се озаптят тези лами и кожодери само да се въведе индивидуален договор с клиента и той клиента да може да се отказва от услугата и тогава цената на топлото няма да се увеличи а ще падне на половина!!!!!!!!!!!!!!!Хайде де!!!!!!!!!!!!Манолова Мая тук ги удари и няма да ти трябват КЕВЕРЕТА и други подобни мекерета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74
2
 
14
 
! Отговори
Братя, не плащайте!! преди 7 години
3 милиона абонати по принуда,ако не си платят един месец сметките, те ще сърбат яко попарата.Ще увяхнат.Ще видят кон боб яде ли.
73
2
 
12
 
! Отговори
Братя, не плащайте!! преди 7 години
Няма парно? Ще платя на кукуво лято. Нека се видят в чудо тези нагли крадци!!!!!!! Фалирайте мръсни изродиииии!!
72
0
 
20
 
! Отговори
Не знам защо преди 7 години
Мая не повдигне въпроса за топлинните счетоводители?Те са излишни посредници,които оскъпяват услугата, но с нищо не помагат на клиента.Какво правят всъщност?Сравняват показанията на общия топломер с общия сбор от данните на уредите във всеки апартамент и после, ако открият разлика, "разхвърлят" цената на откраднатата топлинна енергия върху сметките на всички.Откъде накъде, бе?Щеше да има смисъл да плащаме и за тях, ако ни защитаваха, а те бранят интереса на Топлофикация!Тогава тя да им плаща!
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека позная... - Първо ще кажат, че искат да вдигнат ценат със 100 лева.- След това ще отстъпят на по-малко увеличение. да кажем 5-10 лева.И готово. Народа доволен, че му се разминали 100 лева.Като искат да обсъждаме: Кога ще НАМАЛЯТ цената на парното? Да кажем със сто лева, а?
70
2
 
11
 
! Отговори
За Бога, не плащайте преди 7 години
Докога ще им плащате на тия ненаситни варвари? Не им плащайте всички 2-3 месеца и ще фалират. Аман от страхливи трайчовци. Колко още искате да ви стрижат, доят и да се гаврят с вас, а? Какво толкова ще изгубите и какво ще ви направят, та сте се вцепенили от страх. Единственото което може да загубите са веригите с които ви е омотал мерзкия монополен вампир Топлофикация.
69
1
 
14
 
! Отговори
АНАТЕМА! преди 7 години
Аз пък искам ликвидация на монополиста-рекетьор Топлофикация и изтриването му от лицето на земята завинаги.
68
1
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Тази терористична група, наречена 'топлофикация' отдавна трябваше да бъде унищожена. Вместо това те се впиха като кърлеж в народа, за да му смучат кръвчицата!
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се да кога този народ ще трае и дали някога ще се събуди.
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези наглеци вместо да се извинят на софиянци за причиненото неудобство, най-нахално са тръгнали да се пазарят за повече пари. Бива нахалство, но това заслужава наказание.
65
1
 
19
 
! Отговори
Bulcaricus Bacilicus преди 7 години
За бога братя не плащайте!!!!!!!! Нека фалират гадовете!!!!!
64
1
 
14
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
Ей долни *** кой ви дава право и на какво основание ще си вдигате парното свещи да си купите.Няма такава държава срам и позор
63
1
 
11
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
До Един българинИ аз си го помислих същото, ама понякога една капка и чашата прелива. Дано най-после и ние да скочим на тези самозабравили се наглеци.
62
1
 
13
 
! Отговори
Bulcaricus Bacilicus преди 7 години
Могат да си го позволят защото знаят,че българина е мълчалив и си трае. Послушни овчици.Он ги дои и стриже а овчиците блеят и после се прибират в кошарката до следващия ден.
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво предлагаш? Да излезем и да искаме какво? Преди три години нали излязохме, уж масово и кво? Кабинет Борисов2! Сега за Борисов3 ли да излизаме? Няма да стане! Ако някой знае вариант и има идея как "тази държава" да бъде оправена, да я сподели. Умръзнаха ми констатации и критики, без предложения какво да направи "овчия народ".
60
2
 
17
 
! Отговори
месара преди 7 години
ами за какво мислите че бяха тия " аварии" ? за няколко дена спряха топлата вода и парното и настана паника , и така тия от топлофикация се убедиха че без тях не можем ! така че вариантите са два - плащаме и траем като овце , или спираме да плащаме и да видим от къде ше печелят , тяхното изнудване над нас трябва да се прекрати !
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спете народе, спете
58
1
 
10
 
! Отговори
платец преди 7 години
Искат увеличение и го правят.а когато хората искат увеличение на заплатити -тишина.е****а държава
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така трябва ! Да става по скъпо парното и топлата вода че спестявам за Джип Ламборджини .Иначе за какво работя в парното .Радвайте за увеличението ,поне ще кърпиме тръбите на половин цена