"Топлофикация София" иска поскъпване на парното

Новината идва само дни, след като кризата с топлото свърши
12 фев 2017 17:47, Анисия Иванова
114
"Топлофикация София" иска поскъпване на парното
Архив: Булфото

"Топлофикация" ще предложат на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга”, заяви инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството, в интервю за БНР.

Новината за софиянци идва само дни, след като кризата с парното свърши. Припомняме, че източните квартали на града останаха без парно и топла вода за повече от седмица.

Още по темата

Тепърва ще става ясна методиката, по която ще бъдат компенсирани софиянци. Със сигурност компенсации няма да получат в "Надежда" и "Люлин", защото там проблеми с топлото е имало за по-малко от законовия 48-часов срок.

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление", посочи инженерът. Това ще стане с приспадане на пари от февруарската сметка, която ще е готова на 15 март.

Кметът Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата за причините за аварията, която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата.

По думите на омбудсмана Мая Манолова общинското дружество не само трябва да приспадне от сметките времето на студено, но и да плати обезщетения.

Общинският съвет трябва да гласува един размер на обезщетение и съответно "Топлофикация“ да го приложи още във февруарските сметки.

„Ако аз бях общински съветник, бих гласувал за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лева или нещо подобно”, посочи и Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители".

В понеделник Асоциация "Активни потребители" ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно регулиране с предложение да инициира процедура за допълване и промяна на общите условия, за да бъде по-лесно изчисляването на компенсации при следващи аварии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се притеснявайте, дърва и въглища поскъпнаха, зимата още не е свършила. Така, че и тока ще поскъпне за успокоение на недоволните!
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори идат а знаем кой управлява София вече 13 години пара трябва да се събира!
54
0
 
25
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: АК-47 (номер 54)Спокойно, няма да има Втори Букурещ.В Румъния живеят хора, докато в България овце.
53
0
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Нали щяха да ни обезщетяват? Така ли смятат да ни обезщетят???
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
споделяме си желания ли?аз пък искам ритуално сепуко от шефовете на топлофикация.кое желание подкрепяте?тяхното или моето?
51
1
 
23
 
! Отговори
Топлофикатор преди 7 години
Овцете трябва да се стрижат редовно! Така е по-добре за тях.
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е това дружество да се фалира в името на народа! Вместо това, обичайните партийни другари искат то да си остане общинско - държавно, за да се източва от едни "наши" хора които получават петцифрени заплати и от други пак "наши" обръчи от фирми, които сключват договори за доставки, и периодично да се спасява с парите на данъкоплатеца. Резултатите очевадно са плачевни - стотици милиони в дългове и непоправима амортизация!
49
2
 
29
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Ама тези наглеци от Топлофикация, да не искат да предизвикат в София втори Букурещ! А?
48
1
 
26
 
! Отговори
1-н преди 7 години
бърз фалит за тези тагли крадци!
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скапана дьржава за нищо не става
46
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Младост все още радиаторите са хладки и то пуснати на 5. Явно подадената топла вода не достига необходимата температура, но те се казват, че са възстановили топлоснабдяването без значение какво е качеството!
45
1
 
37
 
! Отговори
matao преди 7 години
Ако потребителите на Топлофикация са отговорни пред себе си, ако ценят труда си и разходите, които влагат в това дружество, би трябвало да излязат единно на протест на мига! Ако ги е страх, ако ги мързи, ако смятат, че ще се минат като постоят навън или техният личен протест зависи от това дали други ще излязат, тогава ще бъдете изнудвани отново и отново. Някой път човек просто трябва да действа...
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45Ти имаш ли представа колко ще ти струва това,или пак искаш нещо подобно на ,,безплатно''саниране САМО срещу 17 000 лева?
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че у нас няма корупция иначе ще трябваше да излизаме, като Румънците на протестираме на студа!
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ Е В ЗАГУБА ОТ ОБЩИНСКИ , ДЪРЖАВНИ И ПАРТИИНИ УЧЕРЕЖДЕНИЯ ОТОПЛЯВАНИ БЕЗ СРЕДСТВА. ПРИМЕР:СУ СОФИЯ ДЪЛЖИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ МИЛИОНИ.
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казано накратко ще компенсират държавни институции с милиони задължения към топлото и ще преразпределят компенсациите да се платят от другите абонати!Видими Резултати!
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изходът е топлофикация и граждани да поделят разноските тръбите да се изнесат на стълбите,да се изолират и всеки да си пуска и да му се отчита реално толкова топлина,колкото му е нужно.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юрданкъ ша въ упрай!Пак си я изберете ескимоси *...
38
1
 
22
 
! Отговори
Нетолерантен преди 7 години
Овцете са си овце това е.С какво от това което съм написал не сте съгласни бе?
37
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е щом успяха да ви набият в главите че хората без топломери "крадяли" и че имала "загуби" топлофикация, че смешните топломери отчитат нещо, тогава защо да не се счита, че ще изтърпиме дране до дупка.Смисъла на топлофикация е да си работи на всякъде както е било и на пълна мощност, а не както е сега на 1/3 , а те измислиха всички тези глупости и уж че заради тези които си спряха вдигнаха цената 100 пъти за един вторичен продукти вие вярвате на това.