Отчитат извънредно топломерите в източните софийски квартали

"Топлофикация София" не е искала поскъпване на топлото
7
Отчитат извънредно топломерите в източните софийски квартали
Снимка: архив, БулФото

"Топлофикация София" е започнала от днес извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички сгради в топлорайон "София Изток", които бяха засегнати от аварията миналата седмица.

В рамките на няколко дни служители на компанията ще посетят всяка сграда и в присъствието на упълномощеното лице, домоуправителя или на представител от етажната собственост ще извършат междинен отчет на топломера, съобщиха от дружеството.

Още по темата
Отчетниците, които извършват тази процедура ежемесечно, ще снемат данните от топломера с преносим терминал.

Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитането и прехвърлянето на показанията в базата данни на дружеството. Във всяка абонатна станция има специален картон, в които се отразяват посещенията на техниците от "Топлофикация София", отчетите и където представителят на етажната собственост, присъствал на отчитането, се подписва, уточняват още от там.

В тази връзка дружеството се обръща към упълномощените лица, домоуправителите или представители на етажната собственост в рамките на следващите няколко дни да присъстват по време на извънредния отчет в тяхната сграда.

Във връзка с появилите се напоследък твърдения за поискано от "Топлофикация София" ЕАД увеличение на цената на топлинната енергия, от дружеството уточняват, че не са подавали заявление за промяна в КЕВР. Съгласно нормативната уредба при увеличение цената на природния газ, само КЕВР има право да измени цената на топлинната енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 1Че оти да ти компенсират тока?! Га @мунджите източат маслото от трафа и той блесне кат заря някой компенсира ли те?
4
0
 
3
 
! Отговори
dimo преди 7 години
Прибирам се днес и една комшийка ми казва,че ще отчитат топломерите утре и че е задължително за всеки апартамент да осигури достъп. Оказва се,че във входа има някакво анонимно съобшение без печат или подпиа дори. От кой е...от топлфикация и техем. Ама чакайте аега, държите се като мицилонери от околийското,ше правим обиск, отваряйте. Ние сме на работа бе,техемци, не можем да стоим вкъщи заради вас ! И поне дайте една седмица, за да могат хората да си освободят ден.... Доста аматьорско...
3
2
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Ами пак е нещо. Можеха и да не ти го компенсират. Нищо не можеш да им направиш. Трябва да си благодарен че все пак проявиха добра воля. Освен това никой не ти е спрял парното нарочно както се опитват да внушават Тиквено-Прасешките на герберастките медии.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аварията нямаше как да се предвиди. Важното е че екипите на Топлофикция действаха смело, самоотвержено и с голяма рутиа при отстраняването й. Голямо браво на момчетата че не спаха повече от 60 часа за да ни пуснат топлото.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се казва коректност нищо че ги оплювате