До утре: "Топлофикация" с план за компенсация на клиентите

Фандъкова: Започнахме аварийно да обработваме дупки на пътя!
14 фев 2017 09:40, Анисия Иванова
27
До утре: "Топлофикация" с план за компенсация на клиентите
Архив: Булфото

Най-късно до утре "Топлофикация София" трябва да изготви механизъм за компенсация на клиентите. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Днес или утре най-късно очаквам да имат готовия механизъм", обяви тя пред Нова тв. На въпрос дали при компенсирането на абонатите дружеството „Топлофикация“ ще фалира или ще се вземат пари от другите абонати, за да се плати на ощетените, Фандъкова посочи, че няма как дружеството да вземе от останалите абонати.

По думите й "Топлофикация" ще плати на ощетените абонати със средства на дружеството. "Те нямат изразходвани средства в тези дни, в които хората не са имали парно, не са топлоснабдявали в този момент“, поясни Фандъкова.

По повод евентуално увеличение на цените от страна на дружеството кметът коментира: "Вчера "Топлофикация" излезе с решение, че изобщо не коментира увеличение на цени. В момента не се налага и няма повод да се коментира".

Още по темата

Кметът настоява и за технически компетентна външна комисия, която да направи проверката на причините за аварията. Комисията ще бъде съставена от експерти от Техническия университет.

"Има противоречия за причините, появиха се твърдения, че има срив на електроподаването. ЧЕЗ отрекоха и ми донесоха графики, в същото време и "Топлофикация" ми донесоха, затова искам на първо място технически компетентна външна комисия да направи проверка за причините", обясни тя.

"Започнахме аварийно да обработваме дупки по основни трасета, от гледна точка на безопасност. Работим все още със студен асфалт", обясни тя по повод появилите се дупки по улиците след ниските температури и снега.

По думите ѝ когато температурата на настилките стане над 5 градуса ще започват и плановите ремонти. Първо ще се запълват основните трасета, а после и по-малките улици.

Фандъкова се похвали, че от миналата година основно се ремонтират или цялостно се изграждат малки квартални улички. "Имаме вече и процедура за няколко цялостни реконструкции на малки улици в кварталите, включително и цялостно изграждане", заяви Фандъкова.

Що се отнася до проблемите с мръсния въздух, кметът потвърди, че все още налице е проблемът с фините прахови частици, но все пак има известно подобрение в последните години.

"Основните замърсители са транспортът и битовото отопление. Много важни са и климатичните условия на София. Метрото е не само най-големият транспортен проект, но и най-големият екологичен проект. За последните години сме увеличили с 280 000 пътниците в метрото. Над 50% от автобусите подменихме. Вече започнахме и миенето на улиците", обясни Фандъкова.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
До Дедо Гого преди 1 година
Част от София е газифицирана, както и част от т.н. нови квартали, стари вилни зони, но хората не ползват природна газ за топление защото е много скъпо - от инсталацията до ед.цена. Ако цената за битови нужде бъде изравнена с тази за промишлени, или като беше преди 10-15 години по-ниска, много хора биха предпочели да се отопляват на газ -по-чисто, по-ефективно, вместо на твърдо гориво. Но явно някой няма изгода това да се случи.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази кметица,която от нищо не разбира и я ползват само да придружава тоя и оня и да се усмихва невинно,крайно време е да се махне и да изберем специалист инженер или архитект,независим от никоя партия,желателно честен,който да вземе присърце проблемите на града и да ги решава един по един.Само с рязане на лентички и снмки на нея и вожда не става.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приспивна песен за балъци.Сега ще ви намалят прогнозната сметка с 5-10 лева,а после при изравнителната щше си ги вземат.Бъдете сигурни.Тези,които съдят хората за 20 ст.няма как да работят във ваша полза.Гарантирано от ГЕРБ.
21
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Те изобщо нямат нито регламент,нито намерение да връщат пари на клиенти.тепърва ще се търси вариант.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тия минусови температури като ги обработвате аварийно, като завали дъжд и те ще зейнат отново.Но пък ще са минали изборите,а после-какво ви дреме.
19
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Гого преди 1 година
Сега ясно ли ви е, що не се газифицира София ? Щото всеки блок би могъл да си сложи котлета при абонатните станции и да си има топло, колкото си ще. А Гнилата Топлофикация отива в историята ! Би могло, ама с тия управници - не !
18
0
 
2
 
! Отговори
амиииииииии преди 1 година
Оставка!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та какво била казала Юрданка пак неразбралата
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка, мрънкачко самоковска. Айде бегом марш на Белчин баня.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, а Картофелия каква точно се явява - нещо като наблюдател може би. Та нали Топлофикция е общинско дружество, а тя именно е кмета, ако още не е разбрала. Това че никой не я е избирал, а беше сложена от Мутрата е друга бира.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше в нормална държава тази компания щеше да фалира след изплащане на законните обезщетения на потърпевшите. Ако не си платиш парното може да останеш без жилище.Търгашите не си изпълняват договора и искат да се разминат с намалени сметки. Съд до дупка . Никаква милост . Иначе ще продължат да ви грабят и мачкат.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква компенсация не желая да има плащам,след като не ги ползвам ТОВА Е МАЛОУМНА ДЪРЖАВА.....
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омръзна ми от това мрънкало,зле играещо ролята на "многострадална Геновева"!
11
0
 
11
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 1 година
ОСТАВКА! Аварии винаги могат да се случат! Проблеми много, но не се решават, а се задълбочават. Лъжат ни, че взимат мерки след като се случи нещо подобно. Ще направим това, по онова, па трето! Не вярвам, оставка! Само ако започнат да мият улиците, поне веднъж месечно и въздуха ще се промени веднага! Всичко което ръсят през зимата, като изсъхне става на прах, също и локвите и калните градинки! Толкова е елементарно, но скъпо! Това са пари, които сме платили, но трябва да се откраднат! Дишаме кал!
10
0
 
10
 
! Отговори
дедо гоше преди 1 година
късно фандъче, късноооо, тренда се обърна необратимо!!!СОри...
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топлофикация трябва да си НАМАЛИ цената на вторичния продукт и лошата услуга, финансирана от държавата, т.е един път вече ние сме и платили, щото въпреки че държава има само по документи и фасада,ние плащаме и храним всички тези маймуни по клоните. Включително милионите изгонени в чужбина
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова - ОСТАВКА! Паж на Борисов!
7
1
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 1 година
Крайно време е да и бием шута и цацаратурата да и обърне внимание ,а колкото до няколкото ремонтирани малки улички много моля щастливците да напишат нещо в сайта та белким разберем къде е станало това чудо.
6
0
 
11
 
! Отговори
don преди 1 година
каква стана сега тези които са имали случайно топлоподаване трябва да плащат допълнително за извършените ремонтни работи и за компенсацийте на хората които са били без парно.
Топлофикация София трябва да бъде ликвидирана . Там е такава анархия и такива кражби стават.
в нашия вход смениха абонатната станция и плащаме като луди сметки. на съседните два входа сложиха една понеже живееха хора които работят в Топлофикация . Разликата в заплащането огромна . Аз плащам с ограничение 150% повече
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Компенсация значи, предполагам от утре ще е ясно с колко ще увеличат услугата за да си компенсират работата, която са свършили през единствената седмицата в петилетката, когато са работили.