До утре: "Топлофикация" с план за компенсация на клиентите

Фандъкова: Започнахме аварийно да обработваме дупки на пътя!
14 фев 2017 09:40, Анисия Иванова
27
До утре: "Топлофикация" с план за компенсация на клиентите
Архив: Булфото

Най-късно до утре "Топлофикация София" трябва да изготви механизъм за компенсация на клиентите. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Днес или утре най-късно очаквам да имат готовия механизъм", обяви тя пред Нова тв. На въпрос дали при компенсирането на абонатите дружеството „Топлофикация“ ще фалира или ще се вземат пари от другите абонати, за да се плати на ощетените, Фандъкова посочи, че няма как дружеството да вземе от останалите абонати.

По думите й "Топлофикация" ще плати на ощетените абонати със средства на дружеството. "Те нямат изразходвани средства в тези дни, в които хората не са имали парно, не са топлоснабдявали в този момент“, поясни Фандъкова.

По повод евентуално увеличение на цените от страна на дружеството кметът коментира: "Вчера "Топлофикация" излезе с решение, че изобщо не коментира увеличение на цени. В момента не се налага и няма повод да се коментира".

Още по темата

Кметът настоява и за технически компетентна външна комисия, която да направи проверката на причините за аварията. Комисията ще бъде съставена от експерти от Техническия университет.

"Има противоречия за причините, появиха се твърдения, че има срив на електроподаването. ЧЕЗ отрекоха и ми донесоха графики, в същото време и "Топлофикация" ми донесоха, затова искам на първо място технически компетентна външна комисия да направи проверка за причините", обясни тя.

"Започнахме аварийно да обработваме дупки по основни трасета, от гледна точка на безопасност. Работим все още със студен асфалт", обясни тя по повод появилите се дупки по улиците след ниските температури и снега.

По думите ѝ когато температурата на настилките стане над 5 градуса ще започват и плановите ремонти. Първо ще се запълват основните трасета, а после и по-малките улици.

Фандъкова се похвали, че от миналата година основно се ремонтират или цялостно се изграждат малки квартални улички. "Имаме вече и процедура за няколко цялостни реконструкции на малки улици в кварталите, включително и цялостно изграждане", заяви Фандъкова.

Що се отнася до проблемите с мръсния въздух, кметът потвърди, че все още налице е проблемът с фините прахови частици, но все пак има известно подобрение в последните години.

"Основните замърсители са транспортът и битовото отопление. Много важни са и климатичните условия на София. Метрото е не само най-големият транспортен проект, но и най-големият екологичен проект. За последните години сме увеличили с 280 000 пътниците в метрото. Над 50% от автобусите подменихме. Вече започнахме и миенето на улиците", обясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ще изготвят механизъм за изплащане на компенсации...прекрасно, но кога ще изготвят такъв за ремонтиране и подмяна на цялата топлопреносна мрежа ? Какво ги грее хората, че ще им дадат 20-30 лв, при положение, че цяла седмица седяха на студено и не можеха да се изкъпят !? Не трябва да се мисли как да се компенсират хората при подобна издънка, а как тя да не се допуска...Цялата топлопреносна мрежа е за подмяна, а се работи на парче и се кърпят дупки...
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 лева компенсация от крадификация, пълним еднометровите кратери ама като стане 5 градуса (май месец), улици били започнали да мият, ама никой не ги е виждал къде. Все "свежи" идеи, това новини ли са какво, че имали желание да измият улиците, нещо дето се прави ежеседмично даже в Албания...
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха,компенсация ватенката на ескимоса в действие.....
1
1
 
45
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Оставка!!!