Мръсотия, течове... Централна гара – година след ремонта!

Основните нередности са констатирани в пешеходния подлез
14 фев 2017 13:10,
105
Мръсотия, течове... Централна гара – година след ремонта!
Снимка: bgonair.bg

По-малко от година, след като приключи мащабният ремонт на Централната жп гара в столицата, вече се появяват проблеми. Течове, мръсотия и пропуски в противопожарната система откриват служебният министър на транспорта и директорът на НКЖИ при изненадваща проверка.

Още по темата

Първата тръба избива в началото на месец януари. Проблемите с влагата продължават и до днес. Основните нередности са констатирани в пешеходния подлез, който свързва отделните коловози. По почти всички стени личат петна от конденз. На места покривът капе.

"Разпоредил съм да започне да работи комисия и в рамките на една седмица да ми бъде представен доклад и мерките, които трябва да се предприемат", каза директорът на НКЖИ Красимир Папукчийски пред Bulgaria ON AIR и допълни, че нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя.

Проблеми има и в други части на Централна гара. Помещение, подготвяно за обслужване на колетни пратки, а впоследствие обособено за съблекалня за служителите, не се използва заради състоянието му.

След проверката са взети основно мерки по чистотата. В пешеходния подлез се чисти усилено.

Представители на фирмата изпълнител на ремонта на Централна гара също бяха на място, за да се опитат да намерят причините за течовете.

Какви нередности ще констатират проверките и дали ще има санкционирани, предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
15
 
! Отговори
общинар преди 7 години
Схемите и далаверите в строителството и ремонтите с ОП си вървят при всяко управление. Смешно е, когато политици се оправдават с предишни правителства. После друг се оправдава със сегашните.Лаят на висок глас по медиите, но всички бъркат в меда.
41
16
 
7
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
Така е когато обществената поръчка се възлага на най-калпавата фирма с най ниска офета.Вместо да се види къде е строила тази фирма , какви ресурси разполага и дали е оценена кото надеждна, се избира най евтината. Защо ли ? Ама нали опозицията ще ревне че видители щяло да се краде.На кого да се сърдим тогава?
40
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте един пример за кражба на Герб, не ги прикривайте ако имате конкретна информация дайте ги на прокурор, иначе всичко това се превръща в едни брътвежи на някакви платени от БСП ***
39
3
 
16
 
! Отговори
до като се краде преди 7 години
нищо качествено няма да се свърши.Този който дава поръчката,вероятно си прибира голяма комисионна от сумата,този който проверява качеството вероятно и той взема нещо,този който ..... .... и накрая строителя с шепа пари закърпва положението за няколко месеца.И започват проблемите с качеството на строежа...
38
5
 
37
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Дайте един пример от страната където ГЕРБ са направили нещо и след това да е нямало проблеми. Обратни примери се сещам бол. Накрая да не излезе, че всичко се прави само за да се усвоят едни пари, а качеството....
37
2
 
18
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
ДЕТ СЕ ВИКА, БЪРЗАТА РАБОТА СРАМ ЗА МАЙСТОРА, ПРИБРАХА СИ И МАЛКО ПАРИЧКИ В ДЖОБА... ХА СЕГА ЕДНА ЯКА ГЛОБА НА ФИРМИТЕ.
36
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко хубаво беше преди, за Премиера-слънце или суперлативи, или нищо.А сега - ох изобличения, ох корупционни практики, ох крадене. И без медиен комфорт.Бг драма.
35
4
 
33
 
! Отговори
геолог преди 7 години
Миналата година писах до къде ли не че ремонтът е от най некачествените спрямо 65 милиона лева
34
2
 
44
 
! Отговори
- преди 7 години
Фирми на Пеевски направиха тази козметика на гарата за 62 милиона лева
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В оня виц за Бай ***, в който решили да англичанина, французина и нашия герой решили да сравнят тоалетните в трите страни. Дошъл си тук и разпоредил да направят ремонт на една тоалетна и да не пускат никой докато не минат англичанина и французина, че ще я осе_рат. Така и ж.п. гарата!
32
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От шайката БСП и ДПС по добри в кражбите няма доказано.
31
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично за гербаджийски ремонт - повечето пари се окраждат, нещата се замазват на две, на три, колкото да се пререже лентата и това е, след година най-много е пълен леш. В Пловдив е същата работа, всичко построено от нашия *** кмет се рушина втория месец, то булеварди, мостове и всичко останало на втория месец зее с огромни кратери, ама като са окрали всичко и са сложили най-евтинкото така ще е! Тези са най-големите крадци.
30
7
 
36
 
! Отговори
"има воля" преди 7 години
Гепещата шайка герб няма насищане!!!
29
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При БСП няма да има течове, защото и сграда няма да има, като няма комин няма и пушек
28
5
 
34
 
! Отговори
Поредния пример преди 7 години
за лева ръка- десен джоб на фандъкова !!
27
6
 
42
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Тая секта ГЕРБ, трябва да бъдат изринати заедно с течовете им.
26
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай им покриви да чупят, мандри да обират, църкви да взривяват
25
5
 
31
 
! Отговори
Оксиморон преди 7 години
Кой знае още какви подводни камъни са заложили геперите .А пък като тръгнат влаковете по ремонтираните участъци - направо не ми се мисли.Дано поне метрото го прават по читавп
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партизане предполагам , че половината коментари са твои
23
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП чупи покрива затова има теч, партизанска им работа, диверсанти