Мръсотия, течове... Централна гара – година след ремонта!

Основните нередности са констатирани в пешеходния подлез
14 фев 2017 13:10,
105
Мръсотия, течове... Централна гара – година след ремонта!
Снимка: bgonair.bg

По-малко от година, след като приключи мащабният ремонт на Централната жп гара в столицата, вече се появяват проблеми. Течове, мръсотия и пропуски в противопожарната система откриват служебният министър на транспорта и директорът на НКЖИ при изненадваща проверка.

Още по темата

Първата тръба избива в началото на месец януари. Проблемите с влагата продължават и до днес. Основните нередности са констатирани в пешеходния подлез, който свързва отделните коловози. По почти всички стени личат петна от конденз. На места покривът капе.

"Разпоредил съм да започне да работи комисия и в рамките на една седмица да ми бъде представен доклад и мерките, които трябва да се предприемат", каза директорът на НКЖИ Красимир Папукчийски пред Bulgaria ON AIR и допълни, че нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя.

Проблеми има и в други части на Централна гара. Помещение, подготвяно за обслужване на колетни пратки, а впоследствие обособено за съблекалня за служителите, не се използва заради състоянието му.

След проверката са взети основно мерки по чистотата. В пешеходния подлез се чисти усилено.

Представители на фирмата изпълнител на ремонта на Централна гара също бяха на място, за да се опитат да намерят причините за течовете.

Какви нередности ще констатират проверките и дали ще има санкционирани, предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли нещо,построено от ГЕРБ или ремонтирано от тях,което после да не се ремонтира отново?Абсолютни некадърници и крадци,които отново се точат да ни управляват.
1
13
 
59
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
При коя кметица се прави ремонта?При кой мандат, на коя партия всичко ремонтирано се разкапва винаги?Имам временна амнезия и забравям?