В "Западен парк": Камиони, сеч, отпадъци...

"Спаси София" сигнализира за пореден случай на отсечени дървета
14 фев 2017 15:30,
20
В "Западен парк": Камиони, сеч, отпадъци...
Снимка: архив Булфото

Камиони с отпадъци и сеч на дървета продължават да унищожават Западен парк в София. За това сигнализираха от гражданската платформа "Спаси София".

Незаконната сеч и влизането с камиони се случва въпреки огражденията, сложени преди години откъм квартал "Факултето".

"Задължително трябва да се направи нормална, адекватна оценка, но една незаконна сеч, независимо дали е в парка, или някъде в планината, оказва сериозна вреда на екосистемите, които живеят в тази гора", каза Гергин Борисов от гражданската платформа "Спаси София" пред БНР.

Той припомни, че Западен парк е един от малкото лесопаркове в района на София.

"Предвид сериозния проблем със замърсяването на въздуха, всяко дърво ни е ценно и всяко дърво трябва да се пази", каза той.

Борисов обясни, че в платформата получават много снимки за незаконна сеч в парка, а хората, които изпращат материалите, твърдят, че не за първи път подават сигнали. Според него е недопустимо при толкова голяма общинска администрация гражданската платформа да се оказва последна надежда за дърветата.

Общинският съветник Марта Георгиева обясни, че актове могат да се издават както от служителите към Районната администрация, така и от тези на Столичния инспекторат и на дирекция "Зелена система" към Столична Голяма община.

"На мен не ми е ясно защо това не се прави и не се използват и тези мерки за контрол", каза тя.

Западен парк от години е основно място за добив на дърва за огрев на жителите на "Факултето". Заради ромските набези още през 2012 година от Столична община започнаха да строят каменна ограда, която да спре влизането на каруците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Сапун!!! преди 7 години
Въоръжена конна полиция денонощно и проблема се решава на момента!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес секат в Западен Парк, ако не бъдат спрени, утре ще секат и в двора на Тиквата в Банкя или в Драгалвци... просто политиците са доста плиткоумни и алчни същества и не гледат в перспектива. Скоро ще плъзнат и по техните дворове и тогава ще се сетят.
11
0
 
5
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
Здраво тяло и пара_зити. Що е то?
10
0
 
11
 
! Отговори
Трудовакъ преди 7 години
От Столичната община да наемат по дългосрочен договор Хари картечаря, виртуозно боравещ с MG - 42. Ефектът е гарантиран, предвид безукорната репутация на Хари. Възможно е във Факултето да има известно недоволство, както и от страна на някои псевдозащитници на правата на ***, но това би било единствено неприятен страничен ефект. За сметка на това во веки веков никой няма да сече повече незаконно дървета в многострадалния столичен парк...
9
0
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Всички хванати камиони и други превозни средства участващи в незаконната сеч,да се конфискуват...
8
0
 
16
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Опитвам се да се сетя поне за един столичен проблем, който е бил решен от самоковската даскалица и нейната партия. И нищо не се получава.
7
0
 
16
 
! Отговори
Е преди 7 години
Много е лесно да се спре тази сеч, само за няколко седмици. Но това става с контрол, санкции и присъди. Тези *** са превзели целият район около парка. Има бум на незаконното строителство, но не и контрол и санкции, нали са електорат. Но дали ако някой от нас реши да построй една къщичка, ще му се размине?
6
0
 
19
 
! Отговори
Аксел преди 7 години
До АнонименАми подавайте сигнали, на кой и където можете. Но един ден ще писне на нормалните хора, и ще стане лошо.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова не закача *** по нареждане на Тиквата. Кметицата не се интересува кой и какво реже или краде в западен парк. ТОВА МЯСТО Е ПРОСТО ЗАБРАВЕНО И ОСТАВЕНО НА ***
4
4
 
30
 
! Отговори
Свирка преди 7 години
фъндъкова гледа с досада на задълженията си. Дори не ходи на работа. Тя не знае къде е този парк. Опита се да изсече Северният и беше прогонена с камъни. Вече от жилищни райони се превръща във Фавали. А милиционерите са на частно. МВР спокойно може да се закрие.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден се разхождаме там и не само джагали сечат има хора от близките къщи и серивизите около пакрка, които посред бял ден си сечат и не им дреме.
2
0
 
47
 
! Отговори
ромекзит преди 7 години
Ромите са бежанци от поколения и не желаят да се интегрират за това трябва да се върнат където е топло и няма дървета да си ходят по пясъците на племето манг ал.
1
0
 
68
 
! Отговори
88 преди 7 години
Аз мисля, че десетилетието на ромското включване отдавна свърши. Време е да започне десетилетието на ромското изключване. Трябва тотална диктатура за ***. Те разбират само от бой и глад.