Детски почетен караул пред паметника на Левски

На калпачетата с лъвски знаци, в ръцете им истинска пушка
Обновена: 15 фев 2017 20:03 | 15 фев 2017 17:30, Камелия Цветанова
18
Детски почетен караул пред паметника на Левски
Снимка: Dnes.bg

Деца от цяла България дават от днес почетен караул пред паметника на Левски в столицата за честванията на 180- годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Те са членове на клубовете "Млади възрожденци". В България има повече от 200 такива с над 3 хиляди деца в тях.

Инициативата, която започва от днес, е на Общобългарски комитет "Васил Левски". Неговият председател Васил Василев разказва, че униформите, с които са облечени децата, са копия на тази, с която се е снимал Апостолът през 1868 година в Букурещ.

На калпачетата им има лъвски знаци, а пушката в ръцете им е истинска "Манлихер", осигурена от фондовете на Военната академия.

"Стотици деца от цяла България ще се включат в тази инициатива. Това, което започва днес, ще продължи до 31 декември 2017 година. Избрахме да започнат деца от детската градина, след това ще са деца, които са малко по-големи и вече са ученици", каза той пред БНР.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Христо Милков преди 7 години
Цитирам документ на българското военно контраразузнаване РО-3 от 1943. Според брой от турския в. Танин "Левски е криминален престъпник", а няма Баташко клане и черепите в баташката църква са донесени от различни краища на България. Кой знае защо по тези черепи има следи от ятагани и дупки от куршуми, а китките на скелетите са отсечени, за да се махнат по-лесно пръстените. Левски, Ботев, Бенковски.... Батак, Перущица, Любенова махала, Нова Загора... са българското безсмъртие, вие продължете...
7
0
 
1
 
! Отговори
Христо Милков преди 7 години
Почетната стража и в България и по света е най-висш израз на уважение и преклонение, свързано със събития и личности. Тя не само че не разделя нацията, както се внушава в предаването на Телевизия ON-AIR, в рубриката "България сутрин", а обратното, я обединява, особено когато имаме нужда от истински, а не от фалшиви и еднодневни "кумири". Специално пред паметниците на Левски, е традиция да се организира почетна стража из цялата страна и твърдението, че идвало по модел на СССР е жалко.
6
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Можеби трябва да ги сложим пред паметника на съветската армия! Не мога да разбера как подобни коментари удобно не се изтриват!
5
3
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Да дадат на децата по един Калашников, че идва Луков марш.Меъсните фашисти тази година ще го правят на деня на Апостола.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно написаното в материала -ДОСТОЙНО ЕСТНа ГЕРОЯТ-КРИМИНАЛЕН обещавам незабравими преживявания. Да чака и да НЕ се надява да му се размине.Мо_ди_то отговаря по съвест за своите решения относно моралната чистота на сайта.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГЕРОЯТ-КРИМИНАЛЕНТози сайт не е за турскоговорящи.Анадъмо?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Аню Цолов не му плащат да почита паметта на Левски,а да се възмущава,защо не приемаме арабески в домовете си и да ги отглеждаме.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сутринта гледам нашите продажни телевизии. Нито дума за 180 годишнина на Дякона, на човека-легенда, който от дистанцията на времето ни кара да бъдем хора с национално самочувствие. Занимават ни с бежанците които българина не иска и не им вярва защото знаят, че ме са искрени, тук са за да налагат най-гнусната религия, исляма. Левски е българин, сила, смелост, борба, свобода, саможертва. Да се преклоним пред пидвига му и кажем на децата си, какво е за България. Поклон Дяконе!!!!!!