Настане лято, юли преваля, "Цариградско" пак за ремонт ляга

Преасфалтират дупките от 4-и до 7-и километър, който зейнаха скоро
Обновена: 15 фев 2017 12:42 | 15 фев 2017 12:40,
52

Снимка: "Спаси София"

Нищо ново: Част от столичния бул. "Цариградско шосе" ще бъде преасфалтиран отново през лятото.

Става дума за участъка между мостовете на 4-и и 7-и километър, по който зейнаха дупки след продължителните минусови температури в началото на годината.

Тази част от булеварда беше ремонтирана преди 3 г., а общината плати за това над 10 млн. лева.

След като се появиха над 100 пукнатини и след като редица НПО-та скочиха срещу ремонта, общината поиска мобилна лаборатория на Пътната агенция да вземе проби от настилката и да се изясни дали ремонтът е направен некачествено.

Резултатите от тестовете излязоха – те сочат като причина за дефектите дълбочинни пропуквания, причинени от изключително тежките условия и минусовите температури, продължили около месец, които пък предизвикали и дупките и пукнатините на повърхността.

"Издадено е предписание от Института по пътища и мостове на Агенция "Пътна инфраструктура" за преасфалтиране на участъка. Докато това стане, тази част от булеварда ще е под постоянно наблюдение и при нужда пукнатините ще се запълват с битумна паста.

През юли или август участъкът ще бъде ремонтиран наново за сметка на фирмата изпълнител - "Градски магистрали". Гаранцията на обекта е 10 г. Работите ще отнемат около месец, като първо ще се затворят за движение платната в едната посока, а после машините ще се прехвърлят в другата", обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
24
 
! Отговори
bzzzzz преди 7 години
Не просто са корумпирани, те са и некадърни.
28
0
 
12
 
! Отговори
за питащите преди 7 години
Обединение "Градски магистрали 2013", съставено е от "СК-13 Пътстрой" АД, Перник, и "СК-13 Транстрой" АД, подизпълнител е "Столичен електротранспорт" АД .
27
1
 
21
 
! Отговори
Канарче преди 7 години
Вервам им! - "те сочат като причина за дефектите дълбочинни пропуквания, причинени от изключително тежките условия и минусовите температури"Та колко да дълбоки тези пропуквания? На колко дълбоко замръзва почвата? Особено ако са направени както трябва всички слоеве материали, хидроизолация, дренажи и т.н.? А не камион с баластра и отгоре 5-7 сантиметра асфалт.
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това че има гаранция е добре, а и се надавам след още 2-3 опита най на края да се научат как се ремонтират пътища, лошото е че цяло лято пак ще сме в задръствания. Сега за бсп троловете: Това че част от направеното последните години е некачествено и без вас го виждаме. Това че е пълно с нагласени обществени поръчки и без вас го виждаме. Но помним, че при БСП управлението просто нищо не се построи за да коментираме качеството му. Помним и как Южен поток за 1 нощ поскъпна с 2млд, без общ. поръчка
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето така работи герб. Печалбата са на първо място за тях, хората да си трошат колите в ямите. герб не се интересуват от хората и как оцеляват.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ИВАН. Чудиш се защо не я намираш фирмата градски магистрали? Е как ще я намериш като тя не фигурира никъде. Това е селска фирма на бай Ташунко от Банкя. Човеко е голем майстор с гъ.зо си яйца троши! Но пък е майстор в делкането на милиончета с една негова Тиква земляк! Така че не си губи времето да търсиш градски магистрали щото такива не съществуват никъде по света и унас.
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видимите резултати,гарантирани от Герб!!!
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ремонта е изключително качествен .... Вижте кралят тиква колко качествен живот живее след ремонта на цариградско. Дъщеря му и тя качествено живее, че даже се и опраси. И сега кралят тиква си има наследник принца свинчо...
21
0
 
30
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Неоспорим факт е че хан Тикван е съвременния "строител" на просперираща България!
20
0
 
29
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Щом чак толкова те интересува,влез в сайта та АПИ ! Там пише точно км. по години.А тва "Цариградско" колко пъти го правиха ГЕРБ ?
19
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой червен *** ще ми каже ли БСП какво построи досега и дали изобщо някога нещо ще построи, или само големи шлемове правят за да може бедния българин да плаща най скъпата руска газ в европа
18
2
 
44
 
! Отговори
така се прави преди 7 години
Тези пукнатини са нещо съвсем нормално , като се има в предвид , че от усвоените над 10 мил лв, в ремонта са вложени най-много 3 мил , а останалите са разделени от партииините велможи на Винету.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве вече 10 годин откак гепаджийте се вихрят в софия това шосе е непрпходимо - ***!
16
0
 
41
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
За "тежките условия" в България интересно какво биха казали скандинавски строители, дори германските! Разбирасе трябва да им се обясни, тук много тежък "климатичен" фактор са корупцията и краденето! Защото за такъв тами и не са чували! За съжаление няма истински журналисти в България дето да вземат и да покажат колко дупки и пукнатини след зима има в тези страни!
15
0
 
31
 
! Отговори
жеко преди 7 години
Пукнатините ги заливаха есента, така че никакъв студ не е причина
14
1
 
28
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Глупости на търкалета това им е и ремонта пукнатините до моста на 4-ти километър се появиха няколко месеца след "ремонта" ,но тогава се направиха на лу.ди ,а сега ще припишат всичко на студа и снега. Фандъчката май не разбира ,че колкото по-вече се застоява на кметското място толкова по-вече след време ще пише и ще дава за адвокати.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво излиза - само тази част на Цариградско ни струва по почти 10000 лева на ден ?!
12
3
 
10
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Някои списвачи в сайта се мъчат да римуват заглавията. Направо сте за Пулицър бре;)))) От толкоз поезия получих аз амнезия. Муахаха
11
2
 
31
 
! Отговори
Моля за помощ!!!! преди 7 години
Някой гербер ще ми каже ли нещо, което е построено по времето на ГРОБ и да не е било за ремонт седмици след като Тюфлека е отрязал лентата?
10
2
 
25
 
! Отговори
станчо преди 7 години
Тежки условия? Значи някой не оразмерява правилно. Защо бул. България не се пропука? Кой ще обезщети софиянци за нервите и времето? С една дума: Оставка!!!