Нямал си парно? Няма да плащаш, даже ще взимаш

2,36 млн. лeве ще струва на "Топлофикация" аварията в София
Обновена: 16 фев 2017 12:20 | 16 фев 2017 12:20,
49
Нямал си парно? Няма да плащаш, даже ще взимаш
Снимка: архив Булфото

Абонатите, които останаха без парно при голямата авария в София в началото на февруари, няма да плащат за дните, които са били на студено.

Освен това всички, останали без топло повече от 48 часа, ще бъдат обезщетени за всеки ден на студено.

"Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март", съобщи шефът на "Топлофикация - София" Георги Беловски пред общинските съветници от енергийната комисия на СОС, пише "24 часа".

Още по темата

Пред общинарите той представи схемата на дружеството за обезщетение на клиентите си.

Не е необходимо потърпевшите да подават молба за обезщетение.

От "Топлофикация" са изчислили, че общият брой на дните на аварията е 8. 

"78% от засегнатите са били без или с нарушено топлоподаване над 48 часа, тоест освен приспадане на дните, ще получат и обезщетение", обясни още Беловски.

29% от всички 17 400 абонатни станции са били с нарушено топлоподаване при аварията.

Той даде и пример – ако един клиент е бил 5 дни без парно и дължи 182 лева за парно и топла вода, във фактурата му през март отчетният период ще се намали с 5 дни и сметката ще е за 23 дни.

Освен това клиентът ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв., които ще бъдат приспаднати от сметката. Така въпросният клиент щял да плати 160 лв.

Дружеството е изчислило, че аварията ще му струва 2,36 млн. лева. Това е сумата, която ще бъде изплатена за обезщетения и приспадания на засегнатите клиенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са баси математиката, нямат засичане. Какво ще рече ако си бил Х дни еди какво си, нали има топломери, не си ползвал не плащаш. Ползвал си Х плащаш Х.Не са ти подавали топло заради авария, обезщетяват. Стига с това средно на нещо си по корен от дърво. Сега като е топло сигурно 2/3 не пускат дори парно ама им се води "ден с топлоподаване".
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде на къде ще обещетяват с моите пари някой друг - работата намирисва като "санирането" на баце. А обещетения, че свършиха дърва и въглища ще има ли?
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осъдете ги бе софиянци! Пуснете колективна жалба и по отделно. Това обезщетение от 21,89лв е мизерно. Как ще обезщетиш всички с точна сума, като се вземе на предвид размера на апартаментите - помещения и квадрати. Не е редно да си в четиристаен апартамент и да вземеш като за двустаен. И как точно изчислиха, че използваш отопление за 9,30лв на ден та да ти платят 29.89лв за три дни?
4
4
 
1
 
! Отговори
Към коментар 3 преди 7 години
Грешката ми е чисто механична..
3
2
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 7 години
"Обещетиха ни отново" .Днес ПАК сме без парно и топла вода.Така ще защитят искането си за увеличение цената на топлото с над 30.%. Не се търпи вечеееееее.....
2
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При соц. си плащахме и с авария.
1
1
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 7 години
То остава и да плащат смешникккк....