Нямал си парно? Няма да плащаш, даже ще взимаш

2,36 млн. лeве ще струва на "Топлофикация" аварията в София
Обновена: 16 фев 2017 12:20 | 16 фев 2017 12:20,
49
Нямал си парно? Няма да плащаш, даже ще взимаш
Снимка: архив Булфото

Абонатите, които останаха без парно при голямата авария в София в началото на февруари, няма да плащат за дните, които са били на студено.

Освен това всички, останали без топло повече от 48 часа, ще бъдат обезщетени за всеки ден на студено.

"Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март", съобщи шефът на "Топлофикация - София" Георги Беловски пред общинските съветници от енергийната комисия на СОС, пише "24 часа".

Още по темата

Пред общинарите той представи схемата на дружеството за обезщетение на клиентите си.

Не е необходимо потърпевшите да подават молба за обезщетение.

От "Топлофикация" са изчислили, че общият брой на дните на аварията е 8. 

"78% от засегнатите са били без или с нарушено топлоподаване над 48 часа, тоест освен приспадане на дните, ще получат и обезщетение", обясни още Беловски.

29% от всички 17 400 абонатни станции са били с нарушено топлоподаване при аварията.

Той даде и пример – ако един клиент е бил 5 дни без парно и дължи 182 лева за парно и топла вода, във фактурата му през март отчетният период ще се намали с 5 дни и сметката ще е за 23 дни.

Освен това клиентът ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв., които ще бъдат приспаднати от сметката. Така въпросният клиент щял да плати 160 лв.

Дружеството е изчислило, че аварията ще му струва 2,36 млн. лева. Това е сумата, която ще бъде изплатена за обезщетения и приспадания на засегнатите клиенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
е преди 7 години
Да, да ама друг път
46
1
 
0
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Защо се маниполират потребителите? Няма от къде другаде да се вземат тези 2 милиона лв. за аварията освен от потребителите. От небето пари не падат. Дори ако ДКЕВР им наложи глоба, то парите за глобата са пак от потребителите на парно и топла
45
0
 
9
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Не се притеснявайте,в изравнителната сметка ще ви калкулират и тази сума.При тях празно няма.Щом могат да осъдят някой за 20 ст.не чакайте милост и справедливост от тях.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако не ползваш парно защо плащаш?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Абонатите, които останаха без парно при голямата авария в София в началото на февруари, няма да плащат за дните, които са били на студено."само на мен ли ми изглежда абсурдно?? В ресторанта: споко пич, няма да плащаш виното което не си изпилНа бензиностанцията: споко пич, няма да плащаш бензина, който не си сипалВ магазина: споко пич, правим ти отсътпка, няма да плащаш стоките, които не си купилwtf
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март" - с две думи, ще качим сметките за някой и друг месец, и дори и след "обезщетението" и 2-та милиона за ремонта пак ще сме на печалба, защото сте ***.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март" - с две думи, ще качим сметките за някой и друг месец, и дори и след "обезщетението" пак ще сме на печалба.
40
0
 
6
 
! Отговори
Тия идиоти преди 7 години
До кога ще взимат пари за сградна инсталация? Беше доказано че е незаконна, а продължават. Гербаджиите защо не спазват законите,а?
39
0
 
8
 
! Отговори
бре преди 7 години
да сте видяли крава да сучи от теле ?!!!!
38
0
 
12
 
! Отговори
Блажени са вярващите преди 7 години
И ПОСЛЕ ЩЕ СИ ВЗЕМЕ ВСИЧКО В ТРОЕН РАЗМЕР, БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ!
37
0
 
1
 
! Отговори
почти е така преди 7 години
До пишман математикЕй пишман математика, ти сам си написал стойностите за консумация в калкулатора, там няма избор на "печка духалка" !!!
36
0
 
0
 
! Отговори
почти е така преди 7 години
До пишман математикНямам нищо против сметките, това за пожара си е шега и въпреки всичко, като се смятат подобни уреди имай в предвид, че експлоатационно няма как да работят на 100% 24 часа в денонощието без да има някаква сериозна грешка в изчисленията.Ако конкретно искаш съвет стойността от калкулатора можеш да я намалиш с 30 до 50% със сигурност ще си по близо до реално консумирана енергия за някакъв период (това е при положение, че уреда е подходящ за помещението)
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за идиотизъм е това. Топлофикация великодушно ще ПРИСПАДНЕ от сметките недоставената енергия. Каква щедрост - няма да искат пари за нещо което клиента не е получил. И най накрая тия два милиона пак ще дойдат от абоонатите и субсидиите.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sa sgradnata imali reshenie.
33
0
 
6
 
! Отговори
LUCKY преди 7 години
Няма да се начисляват сметки,когато не е имало парно.......шах
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо беше цялото спиране - държават е задължила Топлофикация да вложи 90 000 лева в КТБ и те са изгърмели, въпреки че по закон парите трябав да са в ОБщинска банка.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо сметките тука не излизат."всички, останали без топло повече от 48 часа, ще бъдат обезщетени за всеки ден на студено.""един клиент е бил 5 дни без парно и дължи 182 лева за парно и топла вода"."клиентът ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв."Защо за 3 дни??? Клиентът е бил 5 дни без парно!!! 48те часа също трябва да се платят!Не се плащат, АКО УСПЕЯТ да оправят аварията, а не да се приспадат!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
пишман математик преди 7 години
До почти е такаНамери за какво да се "хванеш", пич. Хубаво бе, замени духалката с електрически радиатор, който също има подобна мощност (че даже и повече), та да няма риск от пожар, доволен ли си? Единствената цел на сметките ми беше да установя колко реално компенсира Топлофикация.За калкулатора, пиши "чез калкулатор" в гугъл и кликай на първото.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2А какъв % от дохода ти беше сумата за парно, при това ти работеха всички радиатори, на макс? И кой поправяше аварията в блока, че и в апартамента ти, умнико?! А сега търсиш фирми, те те дeрат за немай нищо БЕЗ БОН с не по-малко от 100 лева, поправят така, че след два-три дни пак ги търсиш за нещо нарочно недоправено от тях и ... Т.е. държавата те дере, осигурила(но по често не е, за да те удави анархията) престъпна нормативна уредба на "пазарните субекти" и заедно те е-ват нацяло
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама още ли има хора дето плащат на Топлофикцията?Хем скъпо, хем го няма! Изобщо - Топлофикция!