Бременните със значки в метрото: "Бебе на борда", станете!

Така ще се улеснят бъдещите майки, а и ще се избегнат конфузни ситуации
17 фев 2017 14:50,
125

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Бебе на борда"! Значки с този надпис са подготвили от Столичната община за бременните жени, които пътуват в метрото.

Кампанията е на общината, "Метрополитен", АГ болница "Шейново" и магазин за бебешки стоки, който е и неин спонсор.

От общината казаха още, че инициативата се поема от спонсора, а кметството не участва финансово в нея.

3000 са подготвените до момента значки. С тях вече се раздават и книжки със съвети за бременните жени. Интересът към инициативата бил много голям, затова ще се изработват още значки и книжки, обясниха от "Московска" пред "Сега".

Значките и книжките могат да се вземат от днес от касите за продажба на билети в софийското метро. Идеята е заимствана от Лондон. Целта е бременните жени да се отличават, когато са още в първите месеци, и да не им се налага да молят за място за сядане.

А другата цел според съобщението на АГ болница "Шейново" пък е да се избегнат конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете.

Книжките пък съдържат съвети като тези бременните жени да носят вода със себе си, да не излизат в най-голямата жега, кога да ходят на прегледи и други подобни.

Преди реализирането на тази идея в Лондон през 2005 г. е правено проучване. Според него 85% от анкетираните казват, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне.

78% от бъдещите майки обаче споделят, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 79Остави я да ти слага рога с колегите и съседите, не се фиксирай с колко мъже спи жена ти, може да се побърка човек иначе, такива са жените, остави я да си действа.
78
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ти колко си пр... Айде роди и после говори жалко мекотело."Моме, мъжете ходим на ВОЙНА от хилядолетия, за да ви пазим нежните дупенца.Нещо което не се напирате много да правите, въпреки иначе приказки за равенство.Да те стрелят, взривяват, разпорват с щикове и т.н. в калта е несравнимо с вашата бременност. Дето в чистата болничка специалисти ви слагат една епидурална упойка и си свиркате. А около вас ви треперят роднини и близки да ви угаждат
77
4
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 7 години
Ако имаш фиксация към това къде,какво и с кого прави жена ти, значи живееш в кошмар.На жената, колкото повече и трепериш, толкова повече ти се качва на главата. Те са хищници - надушват веднага слабия и му изпиват кръвчицата.
76
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според мен простите хора трябва да се кастрират, за да не създават поколение, щото после малкото адекватен народ трябва да им чете злобните и плитки коментарчета."Мила, защото очевидно си жена:Дипломите ми от университети в чужбина не можеш дори да ги прочетеш.А "злобните" коментарчета с в отговор на злобното поведение и държане на вас жените.Като плащаме сметките и бачкаме волски за вас обаче ме много добрички нали?
75
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
царе сме на безмозъчните глупости, който си няма усет и отношение към хората не значки да слагаш и с бебе в ръце да те видят пак няма да станат. а по отношение на отстъпването на места на пълни жени, да не се лъжем пълните жени са в пъти повече от бременните и аз лично никога не съм видяла някой да отстъпва място на такава жена. само абсурди и отчитане на дейност.
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен простите хора трябва да се кастрират, за да не създават поколение, щото после малкото адекватен народ трябва да им чете злобните и плитки коментарчета. И без това челядта им е по-проста и от тях, а и грозна
73
7
 
8
 
! Отговори
дедо вуте преди 7 години
такива да си ги нямаме - това е сексизъм и нетолерантно отношение към мъжкия пол...едно време бременни,небременни булките бачкаха на полето,че и там раждаха, сега кафененца,молове,значки,майчински по 2-3 години,айде де...
72
3
 
4
 
! Отговори
75ти преди 7 години
Обаче мога да ти кажа, че така няма да си живея живота аз.Ако не се освести мако дамата, ще я изпратя по живо по здраво с детето!Ще и плащам всички издръжки както си трябва, обаче живота няма да ми го затрие.
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 75Само ти така се стръва. Ако знаеше, че вече ти е слагала рога с трима от колегите си, нямаше да си толкова "паритетноотговорен", я си спомни някои странни случки с поведението на жена ти и ще ти стане ясно за какво става дума. А и не само с колеги ти изневерява, ти какво си мислиш...
70
3
 
5
 
! Отговори
75ти преди 7 години
"Така е пич, като си забърсвате гаджета от чалготеките, че даже и се жените за тях и за капак ги забременявате."Аз ако я бях забърсал в чалготека, нямаше да се ядосвам.Точно това обаче беше УЖ образовано, работливо момиче, здраво стъпило на земята... самейните ценности ценеше много високо и т.н.Цирк и театър. И не ми обяснявай как не съм случил... колегите и съучениците ми от миналото всичките избираха свястна ама накрая са с такъв крокодил в къщата.
69
1
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 7 години
Така е пич, като си забърсвате гаджета от чалготеките, че даже и се жените за тях и за капак ги забременявате. С моята се запознахме по повод работа. В семейството има пълен паритет на задълженията и отговорностите.
68
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моята сега като забременя сега МАЛЕЕЕЕ леле!Отношението се промени на 180 градуса, вече сме фанали знаете кой за шлифера.Не чистим, не плащаме сметки, не бачкаме.. само кафенца с приятелките, мрънкане телевизиика.За справка аз плащам ВСИЧКИТЕ сметки (с нейната смешна заплата, майчинските ги забравете). Разбирай наем, ток вода, телевизия, интернет, дрехи, храна, транспорт, бебешки люлки и т.н.За награда ми вдига скандал и крещи, че не е домашна прислужница да оправи ДВЕ стай в апартамента
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са проcтотии от комунистическите времена когато Бъглария беше окупирана от СССР. Сега България е свободна капиталистическа страна членка на ЕС и НАТО в която има демокрация и евроатлантически ценности!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива консомолски значки и изпълнения си ги дръжте за СССР.Не ме занимавайте с глупости, дето викаше Батето.А някой дето няма да стане да направи място на бременна... да не мислите че като си сложи бременната табела... ще стане. Цирк пълен.
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не живея в София, но едно от най отвратителното нещо там ми е било да се возя в градски транспорт. Леле, леле , пълно е с нахални старци които те гледат на кръв ако седиш, а че аз съм пътувала 3 часа и сменила 3 тролея и като решиш веднъж да поседнеш са готови да ти изпият кръвчицата
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязвам, че в България много голямо количество *** се е навъдила. Бременните место да си слагат значки призовавам към незабавна емиграция, защото е тъжно това, което чета тук
63
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Когато бях на 19, след престой в болницата за 2 тежки операции, едва ходех и не можех да се държа дълго на крака без да ми прилошее. Обаче в трамвая никой не ми отстъпи място, защото съм бил прекалено млад."Абе в този живот е важно какво имаш между краката. Ако си жена ти плащат сметките, уреждат те и ти предлагат секс на през пет минути.Ако си мъж... бачкаш като куче и накрая си хващаш една от жените да я гледаш и да и плащаш сметките до гроб.Кеф.
62
0
 
15
 
! Отговори
шишко преди 7 години
Много обичам бира с тлъсти мезета. По тази причина съм в "осми постоянен". Никой не ми отстъпва място в обществения транспорт. Напратов, аз винаги отстъпвам място на бременни и родители с деца. На пенсионери в час пик не ставам, защото нарочно се тъпчат когато другите отиват на работа. Прочее повечето нормални мъже са толерантни. Не отстъпват кифлетата на токчета и пуберите с фончета.
61
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видя жена с такава значка специално ще заемам две места и ако може да си кача краката на още две направо супер.Значки ще давате ли на скоро оперирани, хора с патерици, хроничен артрит и т.н.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 61Никъде в коментара си не съм споменала, че държа да ми се отстъпва място - описах какво виждам, когато се кача. И за разлика от Вас не опищявам пространството с това от какво имам нужда и не мрънкам нито за място, нито за пари. Като имате нужда от пари и го споменавате за щяло и нещяло, хващайте картонената кутийка и заставайте на просия!