Бременните със значки в метрото: "Бебе на борда", станете!

Така ще се улеснят бъдещите майки, а и ще се избегнат конфузни ситуации
17 фев 2017 14:50,
125

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Бебе на борда"! Значки с този надпис са подготвили от Столичната община за бременните жени, които пътуват в метрото.

Кампанията е на общината, "Метрополитен", АГ болница "Шейново" и магазин за бебешки стоки, който е и неин спонсор.

От общината казаха още, че инициативата се поема от спонсора, а кметството не участва финансово в нея.

3000 са подготвените до момента значки. С тях вече се раздават и книжки със съвети за бременните жени. Интересът към инициативата бил много голям, затова ще се изработват още значки и книжки, обясниха от "Московска" пред "Сега".

Значките и книжките могат да се вземат от днес от касите за продажба на билети в софийското метро. Идеята е заимствана от Лондон. Целта е бременните жени да се отличават, когато са още в първите месеци, и да не им се налага да молят за място за сядане.

А другата цел според съобщението на АГ болница "Шейново" пък е да се избегнат конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете.

Книжките пък съдържат съвети като тези бременните жени да носят вода със себе си, да не излизат в най-голямата жега, кога да ходят на прегледи и други подобни.

Преди реализирането на тази идея в Лондон през 2005 г. е правено проучване. Според него 85% от анкетираните казват, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне.

78% от бъдещите майки обаче споделят, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Правостояща бременна преди 6 години
Това е възмутително. Що за общество сме, че да трябва да носим значки за да може някой да се държи възпитано. Аз съм бременна в 9ти месец и в пълен автобус никой не ми направи място- ако носех значка щеше да е различно ли? Това е проблем с обществото, а не на общината.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе, тия толкова ли няма с какво да се занимават, че измислят такива простотии. Искам да го видя това в БГ, честно! Как някой с анцунга вижда значката и става да направи място. Като пораснем с още 100 годинки може, ама сега е смешно хора
97
1
 
0
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Във манстира Шао Лин ми сложиха точките;)
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен е глупаво да парадираш с такива неща, ако хората, с които пътуваш са хора ще ти отстъпят място и без значка.
95
0
 
9
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Задължително е да се отстъпи място на бременна. Хитро е това със значките, защото може да отстъпиш на някоя дебелана и тя да се обиди :)
94
1
 
3
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
страничните ефекти от хапчетата които приема кметът фъндъкова. Нещо да се коментира за Крадците от Топлофикация?! Или бетонните гаражни клетки по градинките!? Руснаците се ***.....
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не мога да се оплача от неставащи нито в метрото нито в трамвая докато бях брмеменна - говоря за миналата година. За една година, толкова много ли се промениха хората в България или това е поредната провокация
92
0
 
3
 
! Отговори
Ре: Анонимен БГ жена преди 7 години
До БГ жена,Мъж съм, бай дъ уей, виждам че сте професионално реализирала се дама, в което няма нищо лошо. Но да Ви попитам уважаема г-жо, разкажете как успяхте в живота, ей така да почерпят 70% от българските жени ценен опит, пък и моя милост в частност? Имате ли деца, възпитавате ли ги сама? Спортувате ли, по колко часа на ден? Четете ли, имате ли интелектуални хобита, какви? Грижите ли се за семейния уют? Каква е професионалната Ви биография?
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГ жена!Явно говориш за необразованите и ниско интелигентни жени без желание за всякакво развитие и успех в живота. Щом на теб ти стигат 600 лв да си слуга и бавачка, жал ми е за теб..
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧОВЕК ЗАД БОРДА.Това е когато жена падне по време на движение от метрото.
89
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българката е мърлява повлекана, мързелива, ***, нахална. Не заслужава да и се отстъпва място.
88
13
 
11
 
! Отговори
БГ жена! преди 7 години
Жената не трябва да работи. Тя трябва да си гледа мъжа, като се прибере от работа, да има салатка, 50 гр. алкохол, или чаша вино, вечеря, айде не всеки ден, но поне събота и неделя. У дома да е чисто. Най-важното да възпитава децата. Затова казвам, че трябва безусловен базов доход за всяка безработна жена над 18 г от 600 лв. Да се махнат пенсиите, социалните, вдовишките, многодетните помощи, бащинска издръжка. Не да работи за 500 лв. на някоя мутра. Айше няма да зима 1200, а Иванка ще зима 600 л
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без гинекологичен преглед в автобуса - не!
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Баба на борда", станете !
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 87Явно живееш в някакъв филм, в който си мислиш, че жена ти спи само с теб, и не ти е изневерявала с никой до сега! Я си помисли малко! Съседите, колегите?
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86 Ти в колко войни се би, и колко пъти те разпориха с щикове, колко пъти те взривиха?Съгласна съм, че си се валял в калта - вероятно след запой...
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 61Никъде в коментара си не съм споменала, че държа да ми се отстъпва място - описах какво виждам, когато се кача.И за разлика от Вас не опищявам пространството с това от какво имам нужда и не мрънкам нито за място, нито за пари. Като имате нужда от пари и го споменавате за щяло и нещяло, хващайте картонената кутийка и заставайте на просия!--- Аре не ми се обяснявай мааа, заболя ме главата докато го прочета това, мноо мразим значи некоя женка да седне да ми се обяснява значи!
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените налазиха и взеха да се защитават.Още малко ще обяснят, ме жена да изневерява не се е случвало в човешката история и никогаш няма да се случи ако ще идин милион години в бъдещето.
81
2
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 7 години
Явно живееш в някакъв филм в който хиляди еректирали мъжаги преследват жена ти.
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас ! Какво става тук по дяволите, защо мъжете така говорят за жените си ...не мога да повярвам