Герджиков: София заслужава да има летище "Васил Левски"

Служебният премиер ще обсъди идеята с кмета Фандъкова
50
Герджиков: София заслужава да има летище "Васил Левски"
Снимка: БТА

София и България заслужават да имат летище на името на Апостола. Това заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков, който днес участва в откриване на изложбата "Посветен на Отечеството" и в Открит урок по родолюбие за Васил Левски, съобщиха от правителствената информационна служба.

Събитието се проведе в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и е част от честванията по случай 180-годишнината от рождението на Апостола.

Премиерът приветства инициативата на организаторите аеропортът в София да носи името Летище "Васил Левски" и пое ангажимент да разговаря с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова по темата.

По време на открития урок пред близо 100 деца от столични училища министър-председателят изтъкна, че България има много герои, революционери, давали живота си за Отечеството.

"Над тях блести образът на Левски, който ще бъде винаги жив, защото е пример за себеотрицание, за любов към Отечеството, прокламирайки братство, равенство, свобода“, каза премиерът.

"Нека всички носим символа на България Васил Левски в сърцата си", призова още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
Хоп преди 7 години
Ако не знаете какво да вършите като премиер, намерете си работа.Преименувайте летище, гара, парк. Нещо да се помни, както се иазва.В никакъв случай обаче, не правете нищо смислено. Опасно е.
5
2
 
3
 
! Отговори
Сахаров преди 7 години
До АнонименЗа Райчев не знам, но в нета има доста хора, които клеветят Апостола и е крайно време да бъдат сритани...Иначе аз имам по-добро предложение, да се да дадат пари на скръндзите в Габрово да направят паметник на Левски, единствения областен град в България, който няма такъв
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Летище Приведен Зет Иван Костов е най-добре, тъкмо ще се знае защо младите напускат, че затвор няма да кръстят на него е ясно, а зетят ни много иска нещо да кръстят на него! Направил бил много за държавата, а народът напуска!
3
1
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не е добра идея политиците да се заиграват с името на Апостола още по-вече такива които са временно на този пост. Такава идея трябва да бъде обсъждана в една по-нормална обстановка ,а не точно преди избори тъй като може да се чуят и нелицеприятни думи за които после да се съжалява .
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Летище " Владимир Путин" най-така в дух на промените и новото......
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Враждебна" си е добре. Като напускаш *** ,някак си по-спокоен е човек, че е направил правилният избор. "Васил Левски ще носи само тъга у заминаващите СИ.