Задържаха мъж преди националистическия "Луков марш"

Фандъкова спря мероприятието, но шествието тръгна въпреки забраната
Обновена: 18 фев 2017 23:21 | 18 фев 2017 20:35,
186

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Участниците в националистическия "Луков марш" тази вечер в София бяха разделени от полицията на групи след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяване на мероприятието.

Причината за прекратяването на шествието бе информация в СДВР, че полски граждани, участващи в пронацистки групировки, ще се присъединят към него.

Въпреки това, представителите и участниците в "Луков марш" тръгнаха от НДК по най-краткия път, ескортирани от плътни кордони от жандармерия и полиция, до паметната плоча на ген. Христо Луков, която се намира на ул. "Тракия" в центъра на София, съобщи БНР.

До момента има един задържан преди "Луков марш". Той е носил в себе си нервно-паралитичен спрей. Други шестима са отстранени от шествието, защото са били в нетрезво състояние, обясниха от МВР.

Заради шествието временно част от линиите от градския транспорт се движеха по променени маршрути, но вече движението по бул. "Васил Левски" е възстановено.

По време на мероприятието полицаите не допуснаха сериозни нарушения на обществения ред.

"Луков марш" е факелно шествие в почит на генерал Христо Луков, за чиято историческа личност има различни и крайни мнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм почетен член на Мормонскта вселенска организация каво ме занимавате с теа аборигени фашисти ли били какви били
106
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Куклукс-Kлан няма ли да има нещо в България , само фашистко-пръдливи истории
105
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много Секти много нещо бате
104
13
 
6
 
! Отговори
На снимка 2 преди 7 години
Тоя с олигофренската мутра, с тая каска мяза на току що избягал от психиатрията!хихихахаха.
103
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората които ходят на работа са уморени и не мислят за такива золуми , ясно е какви хора организират такива ромски-мешерета тамба-тубма
102
11
 
6
 
! Отговори
РККА преди 7 години
машата на нацистката партенка Борис днес е национален герой,а паметниците на тази 15 000 де умряха за запазване на териториалната цялост на родината тънат в тръни и бурен.България бе изправена пред трета нац.катастрофа през 44г.само защото едно некадърно отроче от императорска издънка се мислеше за царя обединител....та трябваше да заливаме пътя до балатонското езеро с кръв за да мием позора...и гърци и сърби се точеха да лапат от българската баница..кой ги спря а???????
101
9
 
13
 
! Отговори
Колев преди 7 години
До Анонимен 124МНОГО ДОБРЕ СА СТОРИЛИ КАТО СА ИМ ОТРЯЗАЛИ ТИКВИТЕ НА БАЩА ТИ И БРАТ ТИ...ТРЯБВАШЕ ДА ИЗТРЕПЯТ ВСИЧКИ ПАРТИЗАНИ И РОДОВЕТЕ ИМ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО,ЗАЩОТО ТЕРОРИСТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ,А ПАРТИЗАНИТЕ КАКТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ СА ТЕРОРИСТИ. И СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НОРМАЛНА И РАЗВИТА СТРАНА.
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сектите да се забранят , за всяко нешо по една Секта в България
99
4
 
1
 
! Отговори
Октопод догановите преди 7 години
Сараи до реалист! Да да! Точно както е имал заслуги поп крьстю и волен ефенди кьм народа, та сьщата работа!
98
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пъпешов марш няма да има хаха..........
97
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Хич не ме интересува кой е ген.Луков, но щом има памента плоча и не е махната , значи има заслуги към Отечеството.
96
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Локумджиите на вмро и атака! Вместо да си губят времето на улицата не е ли по добре да идадат на село да помогнат на баба и дядо? Ама инак като свьршат паричките им взимат пенсията на дедовия!
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубави неща за тоа нацист в интернет могат да се намерят:От 1942 г. до смъртта си е главен водач на Съюза на българските национални легиони, българска крайнодясна фашистка организация
94
2
 
9
 
! Отговори
Срам и позор медии! преди 7 години
Значи за Луковия марш има две статии, а за това че днес се навършват 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски няма и един ред!!! И то не само в този сайт, ами в почти всички "български" медии!
93
0
 
4
 
! Отговори
PSIHO-TRANS преди 7 години
До ден днешен Хипнозата си остава като най-мощното оръжие за промиване на мозаци не само това явно някои хора живеят още в миналото , абе това Сектите са лошо нещо
92
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
LUMPENITE SE PROBUJDAT- LUKOVI,KUKUVI,MUKUVI....AMA VSE LUPMENI !
91
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горе долу същата излагация като гей парада :)
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чесанов марш хахаха..................
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо Анонимен125 Аз не знам колко съм ограниче но знам че баща ми и по-големият ми брат са разстреляни и им отрязаха главите като партизани точно от шпиц командите на луков!Относно ограничената ти мисъл - просто го доказваш ! За другото - и тогава и сега в закона пише - всеки който тръгне да сваля законоустановета и легитимна власт с оръжие или забранени от закона средства се счита за терорист тръгнал да руши волята на народа в страната си ! И тогава и сега такива се назват !
88
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, защитавам пияните фашунги, които разваляха прекрасния съботен ден с намусените си фейсове, бомбери и тенускибс орли, ама след като има комуноиди (а ре аа дори по-големи престъпници от нацистите), защо да няма и неонацисти и от Полша ако щеш ? Има чалгарски телевизии, новини на езика на поробители и българоубийци и жалки странички като днес.туркийе, защо не бе демокрадци ?