Задържаха мъж преди националистическия "Луков марш"

Фандъкова спря мероприятието, но шествието тръгна въпреки забраната
Обновена: 18 фев 2017 23:21 | 18 фев 2017 20:35,
186

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Участниците в националистическия "Луков марш" тази вечер в София бяха разделени от полицията на групи след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяване на мероприятието.

Причината за прекратяването на шествието бе информация в СДВР, че полски граждани, участващи в пронацистки групировки, ще се присъединят към него.

Въпреки това, представителите и участниците в "Луков марш" тръгнаха от НДК по най-краткия път, ескортирани от плътни кордони от жандармерия и полиция, до паметната плоча на ген. Христо Луков, която се намира на ул. "Тракия" в центъра на София, съобщи БНР.

До момента има един задържан преди "Луков марш". Той е носил в себе си нервно-паралитичен спрей. Други шестима са отстранени от шествието, защото са били в нетрезво състояние, обясниха от МВР.

Заради шествието временно част от линиите от градския транспорт се движеха по променени маршрути, но вече движението по бул. "Васил Левски" е възстановено.

По време на мероприятието полицаите не допуснаха сериозни нарушения на обществения ред.

"Луков марш" е факелно шествие в почит на генерал Христо Луков, за чиято историческа личност има различни и крайни мнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
7
 
! Отговори
BG преди 7 години
Само да попитам - генерал Радев, що не беше на шествието ?!?! Нали се води "български" президент !
86
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тука някакъв ни агитира да гласуваме за някакво БНС...Имам един въпрос-какво е бнс?
85
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стар комунистПозор за нас са тези които насила караха българи да се пишат за македонци ! Тези които избиха интелигенцията на страната ни по лагери и в домовете им ! Тези които разграбиха заводите им и предприятията, земята и добитъка им, те за нас са позор ! Тези които затриха частната собственост и инициатива, разрушиха домовете ни и ни накараха да живеем насила в комуналки от руски тип - панелки ! Това сте вие - КОМУНИСТИТЕ !!! Заради вас измряха милиони, отнемайки им най-милото - поминъка
84
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стар комунистУважаеми другарю,до толкова сте ограничен умствено и неук културно че сте пропуснали да разберете че в България никога не е имало фашизъм !!! От тук на там писаниците ви са смешни драсканици на един заблуден човек . Но това че вие сте непросветен, съвсем не значи че всички в тази страна сме като вас, и всички в нея знаем защо мразите този достоен българин - Добруджа ! Там ген. Луков разбива казашките орди домъкнали се да окопират нашата родна земя ! За това за нас е ГЕРОЙ !
83
0
 
5
 
! Отговори
Fu преди 7 години
I partizanite bili zabraneni...A posle vazvelicheni...
82
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже много пъти вече пиша че българската история /като учебник/ е написана в Москва, никой не ми вярваше !? Хайде сега ми кажете защо никога и нищо не е писано в нея за генерал Луков, а и не само за него ? Знаете ли колко светли и заслужили личности от миналото ни са укрити умишлено от тази "история", за да неможе бъдещите поколения на държавата ни да загубят националната си самоличност и достоинство ? Как десетилетия ни пробутваха руски и съветски герои, но никога наши ?
81
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На повечето от тези младежи майките им още им перат гащите и им слагат да ядат по три пъти на ден, като на малки деца. Радвам се, че обичат Отечеството си, но дано станат самостоятелни преди да остареят.
80
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой може да се нарече ГЕНЕРАЛ у нас, то точно Луков е този човек ! И като се сетя колко измислени "генерали" имахме и имаме след 09.09.44 г. та до ден днешен ..... направо ме е яд ! Я да ми каже някой с какво тия смешници са заслужили званието си Генерал ??? За тях само лапачката е най-важното, нищо друго !!!
79
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
анти троп ти кажи реформаторите поканиха ли Ценко чоков и Ахмед Муса само и само да преминат 4% ?? :)
78
10
 
9
 
! Отговори
Анти трол преди 7 години
Тия са от ония хубавци от атака вмро които наскоро се сьюзиха благодарение на прииждащите избори! Като завьрши всичката игра с избори, ще има голямото заврьщане при октопода ДОГАН!
77
12
 
27
 
! Отговори
наясно преди 7 години
Българофобските сили, чийто войски генералът е спрял с подвига си и спасил България тогава, сега, обаче, контролират България. Затова се мъчат да забранят честванията му.
76
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За *** с каруци и гейове може , а за млади българи-не?
75
20
 
33
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Редно е да почетат истинските подвизи на ген. Луков - закупуването на морално остаряло въоръжение на завишени цени с усвояване на голяма сума държавни пари както и усвояването на фондове за подпомагане на вдовици, сираци и инвалиди. Също има принос за подвига на Списаревски - закупените зенитни оръдия се оказват практически безполезни при бомбардировките на София.
74
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Литва и Латвия редовно се организират неонацистки маршове и факелни шествия по модел на нацистките шествия от третият Райх.Пеят се песни за върховенството на бялата раса и се издигат антисемитски и расистки лозунги.Но това не възмущава никого.В Киев фашистките легиони на Десен сектор финансирани и организирани от САЩ извършиха кървав преврат довел до гражданска война.И сега в Украйна властват крайно десни фашистки формирования.Но това не възмущава никого.
73
12
 
65
 
! Отговори
Кико преди 7 години
В новините на Нова поругаха за пореден път паметта на Генерал Луков, наричайки шествието в негова памет "на ултра крайни националисти", вменявайки, че да обичаш Родината си е престъпление по Евроатлантическите стандарти за това, как трябва да бъде изградено обществото!
72
16
 
46
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Вечна му памят на Генерала Наш Луковъ!!! Бог да пази Отечеството! Амин!
71
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако се направи запитване сред 100 пълнолетни бг граждани, кой е Христо Луков, около 95% няма да отговорят адекватно, а половината вероятно ще изгрухтят, че закъсняват за чалготеката.
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вместо марш, направо да прекръстят Кюстендил на Луков и проблемът е решен, никой няма да се сърди :)
69
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
там е работата, дали е в почит на Генерал Луков, или в почит на Майор Луков? който е запознат с историята, ще ме разбере. майор Луков е национален герой, спорен е само генералският му период в края на ВСВ. Луков е застрелян в гръб, след поръчка от СССР, а дъщерята на убиеца му в момента е в парламента. от квотата на БСП..
68
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОЛИТОЛОГА в САЩ управлява една еврейска шайка престъпници около Ротшилд и Рокафелер, която си има ФЕД. Каква е разликата? Имало свобода?За какво - да мълчиш когато те трепят черррнилки,да носиш хиджаб и да се възхиаваш от пенддели и лезби?Иначе твърдо ЗА маршаЩом може за педддерунгели, може и за българолюбци и патриоти