Задържаха мъж преди националистическия "Луков марш"

Фандъкова спря мероприятието, но шествието тръгна въпреки забраната
Обновена: 18 фев 2017 23:21 | 18 фев 2017 20:35,
186

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Участниците в националистическия "Луков марш" тази вечер в София бяха разделени от полицията на групи след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяване на мероприятието.

Причината за прекратяването на шествието бе информация в СДВР, че полски граждани, участващи в пронацистки групировки, ще се присъединят към него.

Въпреки това, представителите и участниците в "Луков марш" тръгнаха от НДК по най-краткия път, ескортирани от плътни кордони от жандармерия и полиция, до паметната плоча на ген. Христо Луков, която се намира на ул. "Тракия" в центъра на София, съобщи БНР.

До момента има един задържан преди "Луков марш". Той е носил в себе си нервно-паралитичен спрей. Други шестима са отстранени от шествието, защото са били в нетрезво състояние, обясниха от МВР.

Заради шествието временно част от линиите от градския транспорт се движеха по променени маршрути, но вече движението по бул. "Васил Левски" е възстановено.

По време на мероприятието полицаите не допуснаха сериозни нарушения на обществения ред.

"Луков марш" е факелно шествие в почит на генерал Христо Луков, за чиято историческа личност има различни и крайни мнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
55
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Наглите фашисти точно днес ли решиха да крякат?Като искат шествие днес, да бяха го посветили на Левски.Родолюбци били...Дръжки!Платени пияни фашизоидни неграмотници
6
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нервно-паралитичен спрей-----------------------------------------------Бе тия правят ли разлика между БОЙНАТА ОТРОВА - нервно-паралитичен газ и несмъртоносните сързотворни и лютиви спрейове ?
5
10
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За несведущите. Заради генерал Луков в момента река Струма преминава през България, а не през Сърбия и Македония. Бил е сам срещу цяла пехотна дивизия, изоставен от някакви подобни на вас участници във войнишкото възстание. Стрелял е от 4 оръдия цяла нощ.
4
10
 
66
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
Българофобските сили, чийто войски генералът е спрял с подвига си и спасил България тогава, сега, обаче, управляват България. Затова се мъчат да забранят честванията му.
3
68
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измислен генерал и немска ***.
2
60
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алкохолици,надрусани и хора с психични проблеми, ето това са участниците в маршал.
1
9
 
71
 
! Отговори
балама преди 7 години
*** разбира са - най-опасни и хулени са родолюбците. Най-тачени и прославяни - предателите и продажниците, в днешния "толерантен" и "демократичен" свят.