Задържаха мъж преди националистическия "Луков марш"

Фандъкова спря мероприятието, но шествието тръгна въпреки забраната
Обновена: 18 фев 2017 23:21 | 18 фев 2017 20:35,
186

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Участниците в националистическия "Луков марш" тази вечер в София бяха разделени от полицията на групи след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяване на мероприятието.

Причината за прекратяването на шествието бе информация в СДВР, че полски граждани, участващи в пронацистки групировки, ще се присъединят към него.

Въпреки това, представителите и участниците в "Луков марш" тръгнаха от НДК по най-краткия път, ескортирани от плътни кордони от жандармерия и полиция, до паметната плоча на ген. Христо Луков, която се намира на ул. "Тракия" в центъра на София, съобщи БНР.

До момента има един задържан преди "Луков марш". Той е носил в себе си нервно-паралитичен спрей. Други шестима са отстранени от шествието, защото са били в нетрезво състояние, обясниха от МВР.

Заради шествието временно част от линиите от градския транспорт се движеха по променени маршрути, но вече движението по бул. "Васил Левски" е възстановено.

По време на мероприятието полицаите не допуснаха сериозни нарушения на обществения ред.

"Луков марш" е факелно шествие в почит на генерал Христо Луков, за чиято историческа личност има различни и крайни мнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
4
 
! Отговори
NSWP преди 6 години
До АнонименЗа комуниста, всеки различен е фашист! Дори хора с които бяха заедно партизани и им помагаха. Когато комунистите взеха властта, ги нарекоха фашисти и една част избиха, а друга част вкараха в затворите и лагерите! Така, че фашисти е имало само в Италия и си го начукайте това в циментовите кратуни!
126
0
 
5
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 6 години
Чудя се на тази простотия, дето оставя толкова глупави коментари. Нарекоха генерал Луков - главорез. Ами не знам дали е рязал глави, но той е артилерист, а не колач. Но ако е убивал хора, то е било само в бой и те са били врагове на България. Дошли да убиват, грабят българската земя и са си получили заслуженото. Генерал Луков е защитавал България, през всички войни за национално обединение. Бил се е смело на фронта. А не като вас ***, дето го плюете.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБНС - Български национален съюз
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНикой не те агитира да гласуваш. Не става изобщо дума за избори. А БНС е Български национален съюз.
123
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вече 28 години българия е под фашисткото западно робство затова и никой не спазва забрани и закони.западната демонокрация = анархия и беззаконие
122
14
 
3
 
! Отговори
Veteran преди 7 години
Цялата тази идеология проповядвана от "Луковисти" е отдавна престана от човечеството! Може ли бг генерал два пъти да се съюзява с губещите и ПСВ и ВСВ и да го величаеш като" велик"?
121
5
 
26
 
! Отговори
Любен преди 7 години
По-големи лъжци, крадци, манипулатори и сеещи гибел от комунистите няма
120
6
 
29
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Патриотите в Бг и при Борис и сега се борят против евреи ци..га..ни и комунисти а сега и мигранти.Всички които не се числят към тези 4 групи би трябвало по един или друг начин да подкрепят патриотите а не да им прикачват най различни обидни имена и епитети.! Или Вие сте от Третия пол!!!
119
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно разбирам българските мигранти от БСП да не харесват това което е правил ген. Луков - борил се е за ЧИСТА И СВЯТА БЪЛГАРИЯ !
118
9
 
34
 
! Отговори
Грешката е тук преди 7 години
Най-напред от България /по точно от "Позитано"20/ се чуха гласове, че тази проява била фашистка.Така привлякоха вниманието и на международната общественост и я заблудиха.Хората извън България не са длъжни да знаят кой е генерал Луков и какви са приносите му към отечеството.Не за първи път комунистите злепоставят страната си и обявяват за престъпник всеки, който не им е по вкуса. Припари ли им под г/за, търсят помощ отвън, дори и да е в ущърб на родината.Луковмарш е патриотичен, НЕ е фашистки!
117
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фашагите са на почит в БГ, нищо че целият цивилизован свят заклейми фашизма.
116
9
 
36
 
! Отговори
444 преди 7 години
За комунистите всеки, който е против тях,е фашист!Средно положение няма!И като им обясниш,че в България фашизъм никога не е имало,и целият им героизъм на "борци срещу фашизма"увисва като пенсионерски coпoл!
115
25
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ от Трьн преди 7 години
Волен Сидеров, е новия г-н Луков патриот на великата Бьлгарска нация!
114
21
 
5
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Защо кметицата на София забранява този митинг , а служебният фашискти премиер нищо не прави и де факто го разрешава, миционерите са на негово подчинение и може да действа - но не иска.
113
2
 
26
 
! Отговори
Колев преди 7 години
До Анонимен 148ЩО СИ МИСЛИШ,ЧЕ ТОВА Е КАТО ВАШИТЕ МИТИНГИ НА БСП,КЪДЕТО ВСЕКИ ПОЛУЧАВА ПАРИЧКИ ЗА УЧАСТИЕТО СИ??? АКО НЕ ПЛАЩАТЕ ЩЕ ИМА 50-100 ПЕНСИОНЕРА СКЛЕРОТИЗИРАНИ.
112
23
 
6
 
! Отговори
POLSKA PRESS преди 7 години
Полски Медии казват че било платено на младежи по 50 лв. да протестират
111
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А от каде са парите за това мероприятие , вероятно от незаконни деийности , да изкараш толкова много народ на улицата без нищо не става
110
5
 
32
 
! Отговори
Колев преди 7 години
До Анонимен 146БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ И КОМУНИСТИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ИЗОСТАНАЛА С 70-80 ГОДИНИ ОТ НОРМАЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ,КОИТО СЕ ИЗЧИСТИХА НАВРЕМЕ ОТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ *** И УБИЙЦИ.
109
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ОТЯВЛЕНИ ФАШИСТИ И *** ПОДЪРЖАТ ШЕСТВИЕ В ПРОСЛАВА НА ТАКЪВ ГЛАВОРЕЗ КАТО ЛУКОВ.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ ИАНТИФАШИСТИТЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАПАЗИ В СЕГАШНИТЕ ГРАНИЦИ.
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сектите са незаконни