Протести до откат: Гладната стачка в "Младост"

Инвеститорката я спря, но колегите й продължават
20 фев 2017 11:00,
38
Протести до откат: Гладната стачка в "Младост"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Казусът в столичния район "Младост" продължава. Строителният инвеститор Изабела Сярова е приключила своята гладна стачка, но нейните колеги продължават. Бъдещите им действия са свързани с предприемане на съдебни претенции към районната администрация и Столична община.

Още по темата

Сярова обяви гладна стачка в началото на месеца, като заяви, че й е оказван системен тормоз, изразяващ се в действието или бездействието на районната администрация. След няколко дни инвеститорът разбира от Facebook, че кемтът на "Младост" Десислава Иванчева е спряла строежа й.

"Моята сграда е оценена на милион и 200 евро към общината, като имате предвид, че аз съм с една от най-малките сгради. Ако кметът Десислава Иванчева не преосмисли своите действия, искът ми към общината ще е в този размер", каза Сярова пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев гостува и бившият кмет на “Младост“ Цвета Авджиева, която е завела дело срещу Георги Кадиев по повод клевета.

"Един от най-големите проблеми по време на моето кметуване бяха точно тези строежи, защото гражданите на района са чувствителни към всяко едно застрояване. От друга страна са инвеститорите, които искат да строят", обясни тя.

Авджиева посочи, че протестите през лятото на 2016 година са провокирани от парцел от 410 кв.м, отреден за сграда за обществено обслужване, собственост на пловдивско семейство.

"В края на месец юли започнаха протестите. Два дни преди това от фирмата, която започна да строи обекта, дойдоха да ми се представят. Явиха се и политици в лицето на г-н Кадиев и неговия общински съветник Борислав Тодоров", разказа тя.

Авджиева допълни, че преди да отиде на тази среща с протестиращите, са били извършени две проверки и всичко е било законно.

На въпрос защо ще съди лидера на "Нормална държава", тя отговори, че Кадиев е тиражирал клевета, че зетят на Авджиева е част от фирмата строител с думите: "Стотици остават без площадка".

"Тази клевета беше многократно тиражирана от медиите и тя доведе до сваляне на доверието в мен", заяви тя.

Гостите в студиото се обединиха около мнението, че Десислава Иванчева трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Айде стига!Наблъскахте сграда до сграда!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до анонимните (#29)Ей язък, как пък точно на твоя дядо нивичката да се окаже в Младост, вместо да е на 1ва линия от пясъка на Какао...
24
2
 
5
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Права е жената, че си иска обезщетението, лошото е, че ще го плащаме всички софиянци. да си го плаща тъпата кметица, дето слага забрани за строеж!
23
4
 
5
 
! Отговори
до анонимните преди 7 години
Много лесно се разпореждате с чуждата собственост, така ли щяхте да реагирате ако се отнасяше до Ваш имот. Подобна реакция се очаква от хората, които живееха в общински или държавни жилища, чакаха всяка година да им правят ремонт на жилищата, плащаха смешни наеми и строиха палати по родните си села. Вероятно сте от тези семейства.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да не спират с гладната стачка поне месец...всичките подобни ''инвеститорчета'' .. виж в ( това отношение,) комунизма много добре ги лекуваше... ГЪК нямаше от нагли частничета и подобни кошмари за обществото ! Всички сме потърпевши от подобни плазмодии! ! ГЛАД до 'джак' !
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забранява се да се сменя предназначението на земята - била е нива да си я ползва като нива - ако цапа или запустее глоба, санкция и пак глоба. След годинка две ще я подари на общината!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо цензурираха " м о д а"?!
19
0
 
11
 
! Отговори
Не е оправдание преди 7 години
Наистина има много градове и села в България, в които няма абсолютно никаква работа и хората нямат избор, но от друга страна в градовете, където има производство не е чак толкова зле. След като аз ( коренна софиянка) се преместих в малък град, работя същото, но получавам повече пари! Да не говорим за спокойствието, въздуха, по- ниските разходи за квартира и транспорт. Прииждането в София е по- скоро мода според мен.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това в Младост е измислена собственост,да си спомним как се разграби държавата по времето на Костов,благодарение на закона и поземлените комисии. Гладуващата госпожа все едно е купила от някой краден автомобил и сега иска законно да си го има!!!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всички столици на Европа жилищата са много скъпи и данъците също. Цената на кв.м. е от 3000 до 10 000 евро . Затова там всеки предпочита да е под наем . При нас е точно обратното , но като няма място няма да се строи . Това е , който не му харесва да не идва в София.
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да си губят времето в гладни стачки по- бързо да се ориентират и да съдят общината! Ще е голям кеф, ако успеят.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до1 анонименТова да няма връзка с панчаревската имотна мафия?
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Да бе имало частна собственост. Дядо ти е бил собственик на нива , а сега искаш да ползваш парцел в София с изградена инфраструктура за милиони левове . Ти какъв принос имаш за тази инфраструктура , никакъв . Марш на село и си строй каквото искаш .
13
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като толкова много им пречи - да й платят там милион и нещо и да не се строи, както в други държави си купуват " въздух ".
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Е, не е баш точно каквото си иска. Може да иска да си направи космодрум или пристанище, но едва ли ще му разрешат.За тая цел си има одобрени стройствени планове с някакви параметри и ще трябва да се съобрази с тях. В процеса на строителство може да се направи на разсеян и да поизлъже, но ако решат да го хванат ще изгори...
11
1
 
13
 
! Отговори
От 4 преди 7 години
Елементарно- всеки си мисли, че е много просто и ще стане милионер за нула време, докато не се сблъска с един такъв проблем например. Имам познати, които така се опариха по време на кризата 2008-9 и много бързо се приземиха в реалността.
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nkavrakov 9Не само , че не трябва да се строи ами и да се спре за две години всякакво строителство . Трябва нов градоустройствен план подхождащ на съвременен град с грижа за качеството на живот на хората . Такова безразборно строителство няма никъде по света освен в Африка . Който иска да си купува стар апартамент иначе на село .
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Интересно защо тогава се захванала? Какво я влече към подобно "забавление", след като според теб то не си струва и е повече от ..., нека го наречем приключение.
8
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно, че трябва да подаде оставка! Аман от популизъм! Има си частна собственост и който си иска, ще си строи каквото си иска!
7
11
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Ако някой тръгне да си продава 50 годишната панелка в младост и иска пари като за нов апартамент.Иначе не дават да се строи.Проблема е че цялата провинция иска да живее в София.Ясно е че мястото за жилища става все по ограничено,тези прииждащи хора искат да живеят някъде.Протестиращите са жилищно задоволени и така е най лесно само да искаш при положение че лично ти нямаш нужда от жилище.В софия трябва да се строи защото има нужда.Това е а който иска спокойствие на село да си ходи.