Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони

Става въпрос за неодобрен план за строителството
21 фев 2017 09:57, Мария Захариева
80
Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони
Снимка: архив, Bulphoto

Войната в столичния район "Младост" продължава. Инвеститори протестират, а един от тях, Изабела Сярова, дори беше в гладна стачка. Вчера тя обяви, че ще отправи съдебен иск за нанесени щети до Столичната община.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че случващото се не е разчистване на лични сметки. Тя допълни пред Bulgaria ON AIR, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект, а по думите й случаят на Сярова е точно такъв.

"Проектът, който е одобрен и приет, не отговаря на реалните стойности, които са заложени. Не виждам защо госпожа Сярова не го промени или не си удължи фундаментите", подчерта Иванчева.

Тя каза, че мотивът за решението са основите на обекта, които са изкопани с 29 см по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Кметът на район "Младост" обясни, че основите не са добре направени спрямо одобрения проект и трябва да се направят както трябва.

По отношение на обвинението от Сярова към районния кмет, че е спряла електроподаването към нейния обект, Иванчева поясни, че щом отдаден строеж се спира, има право да се спрат водата и тока.

А за обвинението в "административен блокаж" на район "Младост", дошло от бившия кмет Цвета Авджиева, Иванчева каза, че цялата налична администрация е същата като при Авджиева и няма смяна на хората вътре.

 


80
Още от
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От коментарите става ясно, че гласувалите за тая семпла дама са още по-зле и от нея.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 68

Сещам се за две правила: му го взех и ми го даде. :-)
Спор няма, че много от процедурите са оплетени, объркани и създават допълнително затормозяване и в двете посоки, но няма излишен контрол. Отричаш контрола, но предлагаш правила. Което си е пак ... форма на контрол. А и как точно предлагаш да се съблюдава за тяхното спазване? По света хората си стискат ръцете и в повечето случаи това е повече от достатъчно за случване на сделката. Тук ти вадят записна заповед за заем без твое участие
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най - голям е делът на Стройтелството в сивата икономика! Чудно защо ли след, като забелязваме такъв бум последните години, та даже и за някаква мизерна градинка от няма и декар се говори с дни. Що не вземат чиновниците най-накрая да си свършат работата и да проверят строителните фирми и инвеститори качествено да ги видим дали тогава ще отговарят на изискванията на закона!
54
2
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 11 месеца
Дали?
Има известна разлика между фундамент и дълбочина на фундиране. И понеже не знам точно какъв е казусът с въпросните 30 см и в каква посока те са надработка, поне в новината няма нищо освен цифрите, разсъждавам съобразно възможностите. И ако изхождаш от гледната точка на всякакъв друг инженер различен от строителен, разбираемо е.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Архитектурата е отражение на епохата, на социалните взаимоотношения, на мястото, което едно общество определя за всеки един свой член. Архитектурата е общочовешки език. Даваме ли си сметка какво казваме за себе си и за душевността си на човеците от останалия свят, които биха искали да разберат какви сме, какво искаме, накъде сме се запътили, защо сме в плен на една псевдодемокрация. Панелният човек е масовият човек днес в територията. Сега панелният човек избира.
52
2
 
7
 
! Отговори
гогич преди 11 месеца
До Анонимен 63

Май само в Софето връщат ниви в урбанизирани територии. На нас точно с мотива "урбанизирана територия" съда ни отказа връщане на имоти, но в друг град. Явно само в голЕмото село това е възможно ;)
51
3
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 11 месеца
Може би защото ме влече да демонстрирам "инфалтилната" си глупост. В едно си прав, за съжаление с контрола много често се злоупотребява, дали заради рушвет или за да се ползва за бухалка, няма значение. И за това си има много хубава латинска поговорка за вардияните и тяхното вардене, но не се притеснявай, няма да те отегчавам.
Но и без никакъв контрол пак не става, защото внезапно откриваш прадядовата си нива на плажа между дюните и реализираш за потрес на всички поредното бетоново безумие.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Сандо
Частна собственост да но земеделски земи, а тука става въпрос за урбанизирани територии - Връщат им земята и си я ползват кат нива!
49
2
 
5
 
! Отговори
Панелен човек преди 11 месеца
Цялата беда идва от служителите в общините назначавани на партиен принцип години наред. Лесно се вижда как след избори започват заменките на общински терени с правилните хора! Услугата за назначението трябва да се връща и с малко финансова помощ ставаме свидетели на градоустроиствентие и архитектурни недоразумения! Проблемите започват от чиновника, а това че тъй наречените инвеститори максимално се възползват от това е друга тема!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От инженерна гледна точка, обяснението за по-дълбоките фундаменти е безумно.
Но от градоустройствена гледна точка, съвсем правилно е решението за забрана на строежи в зелените площи и междублоковите пространства.
47
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 11 месеца
те на това му се вика рекет!
46
2
 
4
 
! Отговори
пенчо преди 11 месеца
......Ами да започнат чистка в администрацията! Ясно като бял ден!
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига глупости и спекула. Да разрешат всеки, който си намери терен да си строи, както иска и каквото иска и проблеми няма да има!
44
3
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 11 месеца
Да, наистина, тука се разиграва някаква адски грозна тролска сценка. Живеем в адски гадно време и сме заобиколени от твърде много аграри, които лесно се връзват на всичко.
43
2
 
5
 
! Отговори
СЕТ преди 11 месеца
До коко
Щом ще си я защитаваш, може да плащаш обезщетенията на инвеститорите само с твоите пари, а не с данъците на всички. Но това е БГ- некомпетентни лица без грам опит с някаква власт...
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Решението е просто - да не се строи без всякакви ограничения в полза на горките прииждащи селяни, а да се създаде качествена градска среда за ВСИЧКИ.
41
3
 
1
 
! Отговори
tangra преди 11 месеца
До Анонимен

Даже може да се обособите като град-държава. С всичките манговци-али тука ще си направите една супер държавица, само кой ще работи не знам. Че софиянците са работливи колкото ***.
40
3
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 11 месеца
Да. Все някой трябва да работи и на село.
39
1
 
5
 
! Отговори
до Анонимен 47 преди 11 месеца
И какво? да се върнем 50 год. назад и наляво??? Когато само избрани "другари" имаха коли и можеха да строят...
38
1
 
3
 
! Отговори
До 27 - 2 преди 11 месеца
Доскоро в Орландовци имаше паметник на строителя: издигната и зарязана 3-4 етажна стълбищна клетка. Не си спомням подробности, но си кибичеше там от началото на 80-те и май беше спряна от съда заради грешки на строителя. Та и ти малко втрещява с този порядък на грешка от 30 см. Утре тази грешка може да се възпроизведе до няколко етажа. То вярно, че въздухът е скъп, но ... в това е и смисълът на контрола. Да въведе правилата на играта и те да са за всички! Злоупотребата с него е друг въпрос.