Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони

Става въпрос за неодобрен план за строителството
21 фев 2017 09:57, Мария Захариева
80
Разчистване на сметки в "Младост"? Не, просто закони
Снимка: архив, Bulphoto

Войната в столичния район "Младост" продължава. Инвеститори протестират, а един от тях, Изабела Сярова, дори беше в гладна стачка. Вчера тя обяви, че ще отправи съдебен иск за нанесени щети до Столичната община.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че случващото се не е разчистване на лични сметки. Тя допълни пред Bulgaria ON AIR, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект, а по думите й случаят на Сярова е точно такъв.

"Проектът, който е одобрен и приет, не отговаря на реалните стойности, които са заложени. Не виждам защо госпожа Сярова не го промени или не си удължи фундаментите", подчерта Иванчева.

Тя каза, че мотивът за решението са основите на обекта, които са изкопани с 29 см по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Кметът на район "Младост" обясни, че основите не са добре направени спрямо одобрения проект и трябва да се направят както трябва.

По отношение на обвинението от Сярова към районния кмет, че е спряла електроподаването към нейния обект, Иванчева поясни, че щом отдаден строеж се спира, има право да се спрат водата и тока.

А за обвинението в "административен блокаж" на район "Младост", дошло от бившия кмет Цвета Авджиева, Иванчева каза, че цялата налична администрация е същата като при Авджиева и няма смяна на хората вътре.

 


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коментарите става ясно, че гласувалите за тая семпла дама са още по-зле и от нея.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 68

Сещам се за две правила: му го взех и ми го даде. :-)
Спор няма, че много от процедурите са оплетени, объркани и създават допълнително затормозяване и в двете посоки, но няма излишен контрол. Отричаш контрола, но предлагаш правила. Което си е пак ... форма на контрол. А и как точно предлагаш да се съблюдава за тяхното спазване? По света хората си стискат ръцете и в повечето случаи това е повече от достатъчно за случване на сделката. Тук ти вадят записна заповед за заем без твое участие
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най - голям е делът на Стройтелството в сивата икономика! Чудно защо ли след, като забелязваме такъв бум последните години, та даже и за някаква мизерна градинка от няма и декар се говори с дни. Що не вземат чиновниците най-накрая да си свършат работата и да проверят строителните фирми и инвеститори качествено да ги видим дали тогава ще отговарят на изискванията на закона!
54
2
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Дали?
Има известна разлика между фундамент и дълбочина на фундиране. И понеже не знам точно какъв е казусът с въпросните 30 см и в каква посока те са надработка, поне в новината няма нищо освен цифрите, разсъждавам съобразно възможностите. И ако изхождаш от гледната точка на всякакъв друг инженер различен от строителен, разбираемо е.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Архитектурата е отражение на епохата, на социалните взаимоотношения, на мястото, което едно общество определя за всеки един свой член. Архитектурата е общочовешки език. Даваме ли си сметка какво казваме за себе си и за душевността си на човеците от останалия свят, които биха искали да разберат какви сме, какво искаме, накъде сме се запътили, защо сме в плен на една псевдодемокрация. Панелният човек е масовият човек днес в територията. Сега панелният човек избира.
52
2
 
7
 
! Отговори
гогич преди 1 година
До Анонимен 63

Май само в Софето връщат ниви в урбанизирани територии. На нас точно с мотива "урбанизирана територия" съда ни отказа връщане на имоти, но в друг град. Явно само в голЕмото село това е възможно ;)
51
3
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Може би защото ме влече да демонстрирам "инфалтилната" си глупост. В едно си прав, за съжаление с контрола много често се злоупотребява, дали заради рушвет или за да се ползва за бухалка, няма значение. И за това си има много хубава латинска поговорка за вардияните и тяхното вардене, но не се притеснявай, няма да те отегчавам.
Но и без никакъв контрол пак не става, защото внезапно откриваш прадядовата си нива на плажа между дюните и реализираш за потрес на всички поредното бетоново безумие.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сандо
Частна собственост да но земеделски земи, а тука става въпрос за урбанизирани територии - Връщат им земята и си я ползват кат нива!
49
2
 
5
 
! Отговори
Панелен човек преди 1 година
Цялата беда идва от служителите в общините назначавани на партиен принцип години наред. Лесно се вижда как след избори започват заменките на общински терени с правилните хора! Услугата за назначението трябва да се връща и с малко финансова помощ ставаме свидетели на градоустроиствентие и архитектурни недоразумения! Проблемите започват от чиновника, а това че тъй наречените инвеститори максимално се възползват от това е друга тема!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От инженерна гледна точка, обяснението за по-дълбоките фундаменти е безумно.
Но от градоустройствена гледна точка, съвсем правилно е решението за забрана на строежи в зелените площи и междублоковите пространства.
47
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
те на това му се вика рекет!
46
2
 
4
 
! Отговори
пенчо преди 1 година
......Ами да започнат чистка в администрацията! Ясно като бял ден!
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости и спекула. Да разрешат всеки, който си намери терен да си строи, както иска и каквото иска и проблеми няма да има!
44
3
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Да, наистина, тука се разиграва някаква адски грозна тролска сценка. Живеем в адски гадно време и сме заобиколени от твърде много аграри, които лесно се връзват на всичко.
43
2
 
5
 
! Отговори
СЕТ преди 1 година
До коко
Щом ще си я защитаваш, може да плащаш обезщетенията на инвеститорите само с твоите пари, а не с данъците на всички. Но това е БГ- некомпетентни лица без грам опит с някаква власт...
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е просто - да не се строи без всякакви ограничения в полза на горките прииждащи селяни, а да се създаде качествена градска среда за ВСИЧКИ.
41
3
 
1
 
! Отговори
tangra преди 1 година
До Анонимен

Даже може да се обособите като град-държава. С всичките манговци-али тука ще си направите една супер държавица, само кой ще работи не знам. Че софиянците са работливи колкото ***.
40
3
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Да. Все някой трябва да работи и на село.
39
1
 
5
 
! Отговори
до Анонимен 47 преди 1 година
И какво? да се върнем 50 год. назад и наляво??? Когато само избрани "другари" имаха коли и можеха да строят...
38
1
 
3
 
! Отговори
До 27 - 2 преди 1 година
Доскоро в Орландовци имаше паметник на строителя: издигната и зарязана 3-4 етажна стълбищна клетка. Не си спомням подробности, но си кибичеше там от началото на 80-те и май беше спряна от съда заради грешки на строителя. Та и ти малко втрещява с този порядък на грешка от 30 см. Утре тази грешка може да се възпроизведе до няколко етажа. То вярно, че въздухът е скъп, но ... в това е и смисълът на контрола. Да въведе правилата на играта и те да са за всички! Злоупотребата с него е друг въпрос.