200 "убийци" – шофьори на такси ни возят в София

Цените на превозите ще бъдат повишени с 0,30 лв.
23 фев 2017 07:00, Елка Василева
28
200 "убийци" – шофьори на такси ни возят в София
Снимка: архив, Булфото

200 шофьори на таксита, които никога не са имали книжки или са им били отнети от КАТ, ни возят в София. Това пише "Монитор", като се позовава на данни от „Пътна полиция“ и ДАИ.

Според числата поне 200 души са зад волана на жълтите коли, без да имат нито лиценз, нито шофьорски книжки, нито каквито и да е документи.

Списъците с нарушителите са изпратени до столичния КАТ, откъдето заявиха, че ще направят щателна проверка, за да установят джигитите.

"Правим акции ежедневно и всеки ден пишем актове на таксиметрови шофьори", каза шефът на "Пътна полиция" в София Тенчо Тенев. Той се закани, че няма да има никаква пощада за нарушителите в жълтите коли и операциите срещу тях ще бъдат още по-често.

В същото време цените на такситата тръгват нагоре. Очакванията на бранша са повишението на тарифите за таксиметрова услуга в София да започне през пролетта, каза Кирил Ризов, председател на съюз "Такси".

По думите му прогнозите са тогава да бъде увеличена първоначалната такса от 0,70 лв. на 1 лв.

Според него обаче ръстът не е голям и за потребителите няма да е осезаемо вдигането на стойността. Експертът счита още, че това няма да е единственото покачване в цената на таксиметровата услуга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: таксисофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Имигрант преди 7 години
Тия плъхове нямат наяждане
18
4
 
6
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Е, трябва да си избият парите от актовете, които им пишат. Най-лесно е да се вдигне цената за потребителя. Иначе забраниха на Убер да работи в България, щото били незаконни...
17
5
 
2
 
! Отговори
az преди 7 години
kato gi hvanete im konfiskuvaite avtomobilite, togava ste prestanat da se pravjat na mnogo hitri!
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То таксиджиите си ги знаем що за сока са.Не е в тях проблема,а в контролните органи,че и по-нагоре.И те са една света вода ненапита.И те влизат в обсега на "непорочните"Като катаджията,спира за нарушаване на правилата и нарушавайки закона слага тлъстия рушвет скришничко в джоба
15
5
 
33
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Честно казано въобще не ме вълнува какви са цените на такситата, защото просто не ги ползвам...Предпочитам да си карам сам колата и да пия една бира или да дам повече пари за "дринк енд драйв", отколкото да давам пари на тези мафиоти...Истината е, че таксиджии стават само ***, които печелят основно от дрога, разкраване на *** или като изцакат някой чужденец на летището.
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от причините да се се напивам или въобще да не консумирам алкохол е, че не мога да се прежаля на тея да им плащам! Затова с кола, автобус или пеша, но на бакшиш пари не давам!
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи има служби които само вземат заплати, а не си вършат работата. Без контрол няма как да стане. Страната да взема пример от напредналите страни, а не да се мъчи да открива топлата вода.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7 ВасилевОще ли си жив? Изненадващо колко дълго време едно тяло без мозък може да преживее!
11
2
 
15
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Добре такситата като си вземат разрешителното ще ги разберете кой с книжка кой без. Ами тези които не са таксита тях кога и как ще ги хванете?
10
7
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
едно време регистрирах такси за да мога да си карам спокойно и да си поркам - няма проверки на Кат няма нищо.
9
8
 
15
 
! Отговори
do 11 преди 7 години
мноо ме кефиш :) значи ся се разбираме със всички у страната дето произвеждаме хлебна пшеница и се разбираме да вдигнем цената вдойно нали сам си часмак :) после тез чез мез и евн тока двойно и тройно, горивата поне 5 пъти щото им е кеф, парното 3но щото само 4 месеца ти дерът кожата и т.н. *** това всичко е частно ! ама ти първо ще ревнеш у форумите ! а по просто нещо от бакшиш нема !!!
8
28
 
11
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
ами като не можеш да си го позволиш нямада се качваш на такси ! това е частна услуга какво значи хората не могат да си го позволят! ха ама си *** ами има рейсове за който не може!като ти вдигнат тока какво правиш/
7
7
 
18
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Е как 50% увеличение няма да се усети, тоя нормален ли е???? 30 ст са си почти 50% - е за това сме на тоя хал щото всеки прави квото си иска, изобщо не им пука дали хората могат да си позволят
6
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер! Тъкмо ще се качвам в такси още по-рядко от веднъж годишно. А м/у другото, ако забранят съвсем такситата, доста ще се отпуши трафикът, пък може и въздухът да стане по-чист.
5
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съден няма право да кара такси в Берлин. Защо в София не е така?
4
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората които се занимават с селско стопанската дейност заслужават повече уважение от тях..
3
9
 
59
 
! Отговори
99 преди 7 години
Таксиметровия шофьор е най-неблагодарното животно на планетата! Все нещо не му харесва. Все няма дребни... Все живота му е крив, а накрая си купува нова кола.... Все претенций имат за нещо... Заприличали са на Софийски Автобус, дигат цената без покритие. Като не им харесва да си намерят нова професия, ама не те са по далаверите...
2
3
 
74
 
! Отговори
Ongyla преди 7 години
Когато бензина от 3лв стана 1.90 не свалиха цените. Обаче ако пак стане 3лв ще има увеличение. Друг е въпроса че формират цената спрямо бензина, а такси на бензин няма - всички са на метан и газ.
1
3
 
49
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Това ,че е без лиценз не го прави убиец проблема са тези без книжките или с купените такива и много добре се знае кои са ,но както винаги статиите ви са половинчати. Има един *** въпрос на който даже и драскачите на статии могат да си отговорят . Дали някой е виждал швед в учебна кола???