Арестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Задържанията е студент по право, променил външността си
23 фев 2017 08:38,
47
Арестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина
Кадър: МВР

Полицията е арестувала заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено в Борисовата градина.

За убийството на 15-годишния Георги е задържано младо момче. Арестът му е извършен във вторник в столицата.

Още по темата

По информация на БНР извършителят е 19-годишен студент по право, променил външността си, който през 2015 година все още е бил ученик.

Към момента от полицията не дават информация за самоличността на момчето.

На 2 юни 2015 г. малко преди воя на сирените в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България 16-годишният Георги Игнатов се обажда на майка си.

"Мамо, наръгаха ме", казва момчето. Преди това успява да се свърже и с приятелката си Лора, която се обажда на тел. 112. В нито един от разговорите Георги не посочва име или описание на човека, който го е намушкал с нож.

Инцидентът се случва в оживен район до метростанцията на стадион "Васил Левски". Пейката, на която е открит мъртъв ученикът от Търговско-банковата гимназия, обаче е на глухо място с дървета и храсти, встрани от алеята, която минава покрай конната база.

Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Първата камера, която снима бягащия младеж малко преди 12 часа на 2 юни 2015 г., е монтирана на дърво по бул. "Драган Цанков", на около 20 м от местопрестъплението. Устройството гледа към паркинга на БНР и засича движението му за няколко секунди. Обектът се движи и нито за момент не застава на едно място, което още повече влошава качеството на картината.

Издирваният не е тръгнал по алеята към метростанцията или стадиона, където има много хора, а избрал да побегне между дърветата към паркинга, където по принцип няма минувачи.

Следващата камера, която снима заподозрения, е на охранителна фирма, която пази автокъща по бул. "Драган Цанков". Тя също не дава ясен образ на младежа, който се оттегля от местопрестъплението.

Основната версия е инцидентен конфликт на заподозрения с Георги, след който убиецът го е пробол с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също не разбрах какви са им доказателствата. 2 години по-късно надали са следствена тайна. Малко звучи все едно са получили факс от извънземните. *** работа. Българските полицаи, прокуратура и следствие са просто срам за професията. Вкарват в затвора престъпници само когато имат някаква изгода от това. Мир на душата на момчето. В крайна сметка, то се е борело за живота си, нормално е, че не се е сетило да опише нападателя. В крайна сметка никой не мисли, че ще бъде жертва на убийство.
32
1
 
20
 
! Отговори
koki преди 7 години
Дано да са арестували истинския убиец.
31
1
 
4
 
! Отговори
йфахж преди 7 години
До G 25Като видиш ,че те търсят под дърво и камък и те дават по тв-то , ще отидеш в полицията , и няма нужда да се криеш
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вярно , арестуваха , аз лично съм стоял час и половина в препълнен автобус в най-големият студ защото някой тихичко казал виц за милиционери и някаква цивилна *** го чул , но не можал да разбере кой го е казал . Между другото тогава не беше никакъв проблем в междуградски автобус да има 20 правостоящи
29
7
 
9
 
! Отговори
До лъжеца 31 преди 7 години
Написал си: " През тошково време арестуваха за казан политически виц на публично място. " и т.н. Това сега го разказват изнасилвачите, педофилите и всякакви други бандити от онова време, за да се изкарат жертви на Бай Тошо.
28
6
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
А поспри с лъжите!Аз що политически вицове съм разказал по байтошово време, би трябвало още да съм арестуван, а арест не съм помирисвал и никой никога не е правил проблем, че съм разказвал политически вицове, както и куп други хора, които познавам.
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През тошково време арестуваха за казан политически виц на публично място. Затваряха те за три дни в милицията и питаха кой ти каза вица за комунистите. Ако имаш щастието да ги убедиш че си го чул в обществената баня докато главата и очите ти са били в сапунена пяна, може да изкараш късмет само ти да бъдеш осъден 60 дни принудителен безплатен труд на строежа на някой партиен дом или партийна луксозна почивна станция. Не всички помнят това мр.ъс.но комунистическо време.
26
1
 
2
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
До GAйде не е прави на Мегре!
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2 юни 2015 до 22 февруари 2017 (?) - бързо работи МВР - за една година осем месеца и 20 дни арестуваха този младеж.
24
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 7 години
Ох, ограмоти се! Нали си столичанин все пак, не може така неграмотно да я караш :D
23
4
 
23
 
! Отговори
G преди 7 години
Малко ми е предизборна тази новина (полицията работи!!)Как ще го докажат. Ако днес убият някого, а аз закъснявам за работа и тичам към метрото и утре раша да се подтрижа и излиза, че съм заподозрян!Поздрави на МВР
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е този, много интересно ще е ако се разбере за какво го е намушкал въобще с нож?Кое е породило тази агресия?
21
2
 
19
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Дано всичко се докаже.Ми браво на полицията. Някой ще каже защо 2 години?Не знам някъде разследването да е лесна и бърза работа.
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16 -Жоро-Павето по Тошово време ли беше? Осигуряваше ти чувство за сигурност благодарение на това че всичко се покриваше . По същата логика , според тъста , на времето нямало катастрофи защото не са давали по телевизията , въпреки че според статистиката на КАТ през 80-те няма година с по-малко от 2 пъти повече загинали от тези през последните няколко години , при 10 пъти по-малко регистрирани автомобили
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Признал е всичко пред съдия......Това ДОКАЗВА всичко.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ножа не беше ли изхвърлен някъде наблизо ? При убийство ДНК пробите се пазят. Напълно е възможно да е бил негов съученик. Променил външноста си ? Защо ?
17
18
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
И по два банана за Бъдни вечер...Да не говорим за феноменалните съветски автомобили, които имаше всяко семейство и огромните заплати, с които обикаляхме по целия свят...
16
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Две години го търсиха. Сега десет години ще проточат делото. УНИКАЛНО!
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е да се покаже и снимка.
14
27
 
28
 
! Отговори
11 преди 7 години
ТОДОР ЖИВКОВ ЩЕ НИ ЛИПСВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ. ОСИГУРЯВАШЕ НА НАРОДА НИ СИГУРНОСТ КОЯТО СЕГА МОЖЕМ САМО ДА МЕЧТАЕМ.