"Красна поляна": Родители си прибират децата, роми ги нападат

Социални жилища няма да решат проблема, категорични са жителите
23 фев 2017 11:00,
45
"Красна поляна": Родители си прибират децата, роми ги нападат
Снимка: Facebook

За разлика от вчера вечерта, когато напрежението в "Красна поляна" ескалира, днес в столичния квартал е значително по-спокойно.

Притесненията на хората обаче остават. От години те сигнализират за тормоз от страна на обитателите на Виетнамските общежития и вчера излязоха на протест. Ромите пък проведоха контрапротест в момент, в който жителите на квартала поискаха оставката на районния кмет.

Още по темата

"Ние нямаме против циганите като цяло, а против част от тях. Имаме проблеми с шум, мръсотия, безхаберие, престъпност. Няма как да се примирим с чувството им за беззаконност", сподели жител на квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Нападат ни децата, които се движат по сред бял ден по улицата", обясни живуща в "Красна поляна".

"Моят син е на 15 години, в момента го е страх да се прибере от "Добротич" до "Ришки проход". Прибирам го всеки ден като в първи клас", допълни тя.

Кметът на района предложи проект за социални жилища, но жители на квартала обясниха, че именно тази идея е била повод за масовия протест.

"Призивите за оставка ще продължават. Тази администрация започна трети мандат. Два мандата и кусур е предостатъчно това ръководство да се свърже с останалите институции и да намери решение", настоя гражданка.

"Като цяло на вчерашното обществено обсъждане не се взе решение, но сме в процес", обясни жител на "Красна поляна". Той благодари за подкрепата от други квартали и на омбудсмана Мая Манолова, която ги е поканила на среща в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
44
 
! Отговори
сега преди 7 години
ОСТАВКА, ОСТАВКА
2
3
 
105
 
! Отговори
никога вече ГЕРБ преди 7 години
90% от ромите в гетото имат къщи по селата а са дошли тук да ги храним,общината е виновна за разрастването на този проблем защото дълги години нищо не направи а сега страдат хората.
1
0
 
126
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Щом всеки ден се говори за роми, значи са проблем. А проблемите трябва да се решават. По един или друг начин.