НПО-та към общината: Не обжалвайте билета от 1,60

Така щяля да покаже "добра воля към гражданите на София"
23 фев 2017 09:23,
42
НПО-та към общината: Не обжалвайте билета от 1,60
Снимка: Dnes.bg

Разногласията между граждански организации и Столичната община за скъпото билетче в София продължават. След като вчера стана ясно, че Административния съд отменя цената от 1,60 лв. за еднократен билет за градския транспорт, от управата на София заявиха, че ще обжалват.

По темата по Bulgaria ON AIR говориха Веселин Кирев от Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт и Гергин Борисов от Спаси "София".

"Ние настояваме да бъде потърсена и дадена политическа отговорност за това, което се взе като решение, и вносителите, ако имат останал малко морал в себе си - Екатерина Йорданова, Зафир Зарков и Орлин Иванов от Столичния общински съвет да си подават оставките", настоя Веселин Кирев.

Той изрази надеждата, че Столичната община няма да обжалва решението на съда, "за да покаже една добра воля към гражданите на София".

Гергин Борисов пък посочи, че цената от 1,60 лв. е неадекватна и е в резултат от вредна, остаряла и безотговорна санкционираща тарифна политика.

"Действително увеличаването на цената беше изцяло политическо решение, продиктувано от дългогодишната PR кампания - да не "вдигаме цените". В един момент идват шокови повишения. Същото ще се случи много скоро и с данъците. Сега е моментът Столичната община да покаже, че освен политическа воля от страна на мнозинството в Общинския съвет, там има и здрав разум и сега е времето да се напише една нова наредба за ползване на градския транспорт, която да разпише правилна и адекватна тарифна политика", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен =Бръкнаха ли ви по бърлогите, а? Тоя рахатлък да грабите вече няма да го имате така безпрепятдтвено, безгранично и безпрецедентно! Въпреки че и ГЕРБКП и БСП сте си едно и също - БКП, ама и в семействата има различни интереси. Но дойде ли до общото - ставате единни. Така че не се безпокой, това ще е временно, но ще ви е обица на ухото - да не се уливате, както досега, да им отстъпвате по малко и на братята си.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Брей, гербушко, къде ти бръкнаха със смените във властта? Бързо забрави, как повсеместно, тихо изринахте всичко, което не беше ГЙЕРБКП, а тия които останаха, бързо-бързо смениха кожата и гербердясаха. Така че, ангелче, не разчитай, че тия преди вас са измрели, както почти измряхте хората живели на топло, яли хляб и домати за 15 стотинки, изхранвали се не с 100 % ГМО и отрови в продуктите... та вие сега да лъжете младите, колко страшно е било без ежедневно банани. Долни лъжци!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До макеМаке, колко ти е акъло бре! Не причай тако, оти че дигнат платата за бензино, че утроят венетката, па и ония от сервизо че се наредат напред с цените, и че видиш тогива... Че се напълни транспорто. Оти ония одгоре нема да намалат цените на транспорто. Че дигнат бензино!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Или той и покрай нея.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31На пенсионерите ли завидя бе, мapoдер! На тези, чийто резултат от 50-годишен труд, нагли мързеливи пияници с маски на бизнесмени заграбихте! Че старците три пъти на месеца ако излязат до центъра е много. Да не би да не окрадохте и здравните им вноски, глашатаи на мpъcните ви партийни бaнди. Ако не са картите на пенсионерите, транспортът няма да получи и половината от бюджета си, тарикати! А вие не го и ползвате - продавате салтанати с 30-годишните си таратайки - елате ме вижте!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До breh da mu seАми разбират хората, защо не! И са софиянци! Затова обичат София, искат да я спасят от селяшката пазарна неолиберална алчност, не им е критерий оборът. Не са малограмотни партийци с купени дипломи, които ако ги питаш, кой е Ботев ще отговорят, че е футболен отбор. Унищожиха толкова стара, вековна красота в София. А хората на Запад пазят сгради и монументи от хилядолетия, фирми от векове...не си сменят историята според партията на власт! Затова никога няма да ги стигнем, никога!
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платени от БСП *** навлекли кожата на НПО подобно на вълк агнешка кожа и корумпиран съд - резултатът е налице! Има 15 вида карти, пенсионерите се возят за 8 лв на месец ама иначе ги извлачиха да протестират. Сега, ако ни е толкова акълът ще си довлачат и следващото поколение *** да ни управляват! Хайде, честито! И те видиш ли, все народа защитават - само дето постоянно клатят държавата и се опитват да разкарат хората, които им прецакват схемите!
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вдигнаха билета --> куцо и сакато се качи по колите, защото излиза по-евтино --> сега задръствания и мръсен въздух --> започнаха да дават заден ход и щяло да има дни с безплатен градски транспорт... Аман от некадърници, които си правят експерименти с хората
28
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
На изборите герб ще надупчи билета. Много врагове малко гласове. Административно ограбване на народа - билети, ток, вода, парно, без повишаване на доходите.
27
12
 
4
 
! Отговори
breh da mu se преди 7 години
*** от Спаси София пак нададоха кресливи гласчета. Те са на всяка манджа мерудия, и от финанси разбират, и от архитектура, мани. А са до един без необходимото образование.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как може да слагате минуси на номер 25, разбира се че всички са едни и същи *** и подлеци, те другите веднага ги гонят или просто ги подтискат да не могат да живеят
25
0
 
23
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Естествено че билета е скъп! 1.60 без значение колко спирки или колко време се возя... Да не забравяме, че обществения транспорт преди всичко е жизнено важна услуга за гражданите и държавата не трябва да гони печалба, а само покриване на разходите! Това е естествен монопол! Като искат скъп билет, да изтеглят един заем с който да се обнови изцяло автобусите и трамваите и да го изплащат с билета от 1.60лв! Не да ми вдигат цената с 60% и да се возя в стари, мръсни и студени рейсове!
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА как не разбрахте че всичките са едни и съи ***, с едно ръководство, но подвизаващи се под различни абревиатури, и така от 89 та до сега...
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как никой не вижда , че всичко е пунта -мара. В момента ченгетата от ДС правят всичко възможно да създават хаос . След това Нинова , Радев и Герджиков почват политическа чистка без аналог на никое служебно правителство . Ето ви един *** пример. Тунела Ечемишка след нещастието го спряха за една седмица да сменят уж лампите . През това време не го обследваха за безопасност и вчера пак го сряха. Всичко това е да се плюе ГЕРБ , но страда народа . Тази партия БКП-БСП е готова да убива хора .
22
3
 
3
 
! Отговори
SAFC преди 7 години
До sante_dogДа, има талони за метрото. Ако беше ползвал метро щеше да знаеш.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента метрото е много зле. като стаен авария - в Метрото мълчат като риби, оставят да се събиратн по двеста човека, гора никой не спира идващите, долу никой не казва на хората какво се случва- Дори по гарите на БДЖ като има закъснение ти казват колко голямо е закъснението, в метрото - не. редовон се случва да не работи ескалатор.
20
5
 
16
 
! Отговори
Трендафилка преди 7 години
Не разбрахте ли, че НПО-тата работят срещу интересa на народа?!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дана да си оди
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лимно понякога си забравям картата. И тогаав ща-не ща в бързането трябав да дам пари за билет. Първо каква е тази цена 1,60- нормално се слагат кръгли цени - 1,00 лева, 1,50 - ами ако нямм 10 ст. ВТоро - качеството на метрото е спаднало, а не се е повишило. Трето - заплатата ми за тези 4-5 години не се е повишила. въпроса - мога ли да осъдя Фандъкова, че повишава цените - мога. Ама данъците не се качвали дълго време - но цените се качиха, а заплатите - не. ще качите заплатите - и тогава.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
общинарите са протежета на градска мобилност и са много гладни