Скъп билет, ама евтини карти! СОС ще обжалва за билетчето

Мотивът – в отменената наредба за цената му има и преференции
40
Скъп билет, ама евтини карти! СОС ще обжалва за билетчето
Снимка: Bulgaria On Air

Столичният общински съвет ще обжалва съдебното решение, с което се отменя наредбата за поскъпване на билета за градски транспорт.

Това съобщи председателят на транспортната комисия в съвета Екатерина Йорданова пред БНР.

Още по темата
По думите й наредбата не засяга само цената на еднократния билет, която се повиши от 1 лв. на 1.60 лв. от 1 юни миналата година.

"В наредбата има промяна на тарифната политика, която касае и запазване на много голям обем преференциални карти, а също така нови възможности за пътувания с по-добра цена", напомни тя.

Решението за отмяна на наредбата е на Административния съд в София, според който поскъпването на билета за градския транспорт е незаконно.

Делото за скъпия билет беше образувано по жалби на граждани и сдружението "Център за законодателни оценки и законодателни инициативи" срещу наредбата в цялост или отделни разпоредби от нея.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. НПО-та призоваха общината да не го обжалва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееех, да се изнерВирГа народа, ще вляза в Софойска община да потърся общинарите по много въпроси. И да им дам това което заслужават начело съд смотаната даскалица, тупаници и само тупаници. Да ги боли така както нас когато ни подлагат на техните мъдри решения.
10
3
 
29
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
Навсякъде по света градският транспорт се субсидира за да има по-малко коли в града. Само у нас фандъците се опитват да го изкарат на печалба. Това разбира се няма как да се случи при застаряваща нация и над половината младеж в града са римляни, които по принцип никога не плащат за "безплатните" неща. София - зелена столица??? Сега най-вероятно искат да сложат и такса от 10 лири за влизане в центъра с кола за да се избият билетите, но и така няма да стане.
9
0
 
3
 
! Отговори
булгар, булгар преди 7 години
До добродушен дядо Добр - а досега къде дрема бре, по румънски - сърце немаш за тая работа, а само с уста не може! *** по румъски .... ***!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми, по тая логика да не се продава 1 хляб, а 4 в пакет, щото, видиш ли, повечето излизало по-изгодно. Тогава да премахнат тези единични билети по 1,60 и да оставят само еднодневната карта за всички линии, която е 4лв. Понеже е по-изгодна? Нали им е такова мисленето.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
между другото, билетите отдавна не са билети, ами карти. заради застраховка при пътуване. та и едното и другото са карти... така че не върви тая логика...
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По Закон Фандъкова е задължена да осигури ред в паркирането на цялата територия на общината. Прави ли го? Не го прави. Някакъв що-годе ред има там където мафията ни скубе в синята и зелената зона, въпреки че този ред ни излиза през носа - няма къде да спреш. В останалата част на София фандъкова грубо нарушава закона. Същото е и с градския транспорт и плащането за него.
5
0
 
18
 
! Отговори
G преди 7 години
Пак ли предизборни новини!Тя и синята зона е незаконна ама....
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 1,60 без да се лее кръв няма да падне.Този тип хора от друго не разбират както вече стана ясно.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта беше да намалеят пътуващите с градския транспорт, което да е довод за още по-голямо орязване на линии както и на брой на автобусите и останалите превозни средства - точно както е в последните 27 години. Орязването фандъкова го нарича оптимизация, а след всяка нейна оптимизация става все по-зле.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно, при условие, че градският транспорт има и социална функция и е субсидиран, как за картите има преференции, а за билетите няма? Това си е чиста проба дискриминация!
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешен плач, и каква е тази дискриминативна политика спрямо билета, за сметка на картите? Какво като са преференциални картите? Да не говорим, че явно самите общинари не знаят, че реално в София билети не се продават - всички превозни документи се наричат карти, в случая карти за еднократно пътуване! ПЪлна скръб са мошенгясите, хем действат противозаконно, хем нямат доводи да се обосноват!