Със Сталин на рамо пред Паметника на Съветската армия

Ветеран от войните отбеляза Деня на защитника на отечеството
23 фев 2017 16:15,
181

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Днес в Русия отбелязват Деня на защитника на отечеството. Празникът е отбелязан за първи път в Русия през 1922 година. Първоначално той се нарича Ден на Червената армия и флота. От 1946 г. до 1993 г. названието му е Ден на Съветската армия и военноморския флот. След разпадането на Съветския съюз 23 февруари се отбелязва като Ден на защитниците на отечеството.

Празникът намери следовници и у нас, вероятно възрастен ветеран от войните, със Сталин на рамо и развят съветски байрак сбираше погледите пред Паметника на Съветската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
6
 
8
 
! Отговори
затвор за тези преди 7 години
тези *** няма ли да празнуват и окупацията на османската империя?
80
14
 
13
 
! Отговори
prokurora преди 7 години
27 години демокрация вие продължавате да обвинявате комунизма за бедите си. Европа винаги ни е третирала и ще ни третира като треторазрядна сила, която е апетитна единствено заради пазарите си. И да нямаше комунизъм след 44-та година ние пак щяхме да сме най-бедните
79
6
 
5
 
! Отговори
До анонимните 86, 88 преди 7 години
"надзирател в концлагер и е хранел прасетата с българи" - това е сигурно от твоето ежедневие. А за "соц простотии, че някой бил копал с трактора за благото на България можете си ги наврете знаете къде" - последното се отнася точно за теб!
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТТакива като тоя се броят на пръсти и демографски си отиват, а с тях и "съвеЦката" ви мечта.
77
7
 
16
 
! Отговори
Богомил преди 7 години
При освобождението на Киев от хитлеристите, Червената армия подкарва пред себе си 250 000 невъоръжени украинци като жив щит и ги обрича на смърт. Не стигнаха на Москва жертвите от голодомора, между 7 и 9 милиона и още един милион украинци след разкъсването на Полша от Хитлер и съюзника му Сталин.
76
3
 
7
 
! Отговори
Седмокласник преди 7 години
Какво е това СССР?
75
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖороЗначи Жорка като прочета "цял живот е работил за благото на България" и *** хващат дяволите... тези соц простотии, че някой бил копал с трактора за благото на България можете си ги наврете знаете къде.
74
15
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
На снимката виждам един възрастен, безобиден българин, който цял живот е работил за благото на България, без да спестява своите сили и енергия. Това, което пишат като "коментарии" другите "българи" ме кара да се замисля къде се намирам...
73
4
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До честитоАми *** се запиши доброволец в съветската армия, бе!
72
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали има закон, който обявява комунистическия режим за престъпен? Солена глоба за тоя мухъл с портрета на сатрапа и другия път ще си кюта в къщи.
71
6
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До Advocatus DiaboliАми *** да живееш в Русия, бе . Може да се запишеш и "доброволец" в Донбас, ако ти стиска. А между другото в руската армия здраво ги опрашват новобранците!
70
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РускияОт какво са ни освободили през втората световна, че аз така и не разбрах. А относно турското... тази русия която тогава ни освободи отдавна я не съществува. Комунистите се погрижиха за това.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До varg"Да живее СССР"...съсъсъръто умре баце доста отдавна още ли не сте го преживели?
68
3
 
13
 
! Отговори
Ти преди 7 години
Аз не зареждам в Лукойл и Газпром, а ти ?
67
10
 
17
 
! Отговори
ДО 65-Руския преди 7 години
Те тия,, освободители" ни е...ха мамата 45 години. Света отиде напред а ние съсСИВ се самоубихме.Самите те го разбраха,само чугунени глави като теб не го разбраха.Не може насилие и терор да ти харесват ,освен ако не си мазохист.Недоносчето социализъм ,както го нарече Т.Живков ни докара до тук сега да се джафкаме.Ако го нямаше СТАЛИНИЗМА щяхме да сме една нормална европейска държава като Австрия,Белгия,,Люксембург ,Дания -държави от ,,нашия калибър"но 1980 се оказа не победна а път надолу.
66
0
 
1
 
! Отговори
Схемата преди 7 години
*** психично недъгавите сте в коментарите, трябва ни чума.
65
20
 
15
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 7 години
Може ли някой да изброи поне две "евроатлантически ценности"? Подсказвам: едната е хомосексуализма, а другата коя е?
64
19
 
15
 
! Отговори
честито преди 7 години
Честит "День Советской Армии и Военно-Морского флота".
63
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...................Доколкото знам никой не празнува тоя ден у нас. За какво е тая истерия?.......................ПРАЗНУВАТ ГО НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, не е бил само дядотоВенци поднесе и Градския съвет на БСП, представен от председателят му Калоян Паргов. На събитието присъстваха и представители на други леви партии, както и членове на софийския Мото клуб "Нощни вълци".е бяха поздравени от български офицери, сред които и шефът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков
62
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РускияВземи се скрий бе руски памперс! Тук е България!